Monday, December 28, 2009

4 days to go


Salam.
Morning peeps.
Yes, I feel so fulfilled and ready to take on what's coming over!
Semangat bangun pagi.

Pagi ini hanya makan satu keping cracker gula
dan selepas menjemur kain tadi terus continue berguling di atas katil.
Im gonna miss this katil-bantal-selimut
nanti.


SO, im perfectly gonna take this chance.
4 hari lagi tinggal beb,
I selalu cakap macam ni.
Even macam I rasa I'll be dead dalam journey ke Kedah.
Suuuiii.. Takut gila. And i promise myself I takan makan nasi hari ini.
MOGOK makan.
No, diet program back to normal.
See, ups and downs macam normal je.
Begitu lah yang terjadi kepada semua human.



Soi betul, setiap kali cakap pasal balik ke Kedah,
mesti hati I duk dupdap2.
Shit-oh ar. Im totally gonna miss home.
-Eleh kau ni cakap macam kau ni nak ke London je-
Am I feeling homesick?

Kaki I sakit kena gigit pacat.
Masa ikut Dad I jadi jaga the goats.
Dad yang jaga, I tolong bawak botol je. Betul agaknye kambing ni makan semua benda.
Sebab tudung I pun digigit nya. Mungkin sebab the blink2 tu kot.
Sekarang the bite semakin worst.
Selalu gatal dan now pedih sakit.
Macam swollen sikit. Dan esok kemungkinan akan ke dental.
Nak buat tampalan. Ada thit little mini lubang in between my teeth.
Antara dentist dan doktor biasa mana korang takut?

I takut dua2.






P/S: Hope betul la no cabutan kena buat. I takut kena cabut gigi.






Love,
~moi~

Facts about mermaid





Since when I was a little small girl,
magical creatures such as mermaids memang
sudah lama fostered inside of me.
I am particularly memang berhajat boleh jadik duyung one day. ( impian)
Suka sangat la tengok si Ariel dalam citer The Little Mermaid.
Termimpi2 nak jadik duyung.


Kalau kat sekolah, bertanding dengan kawan siapa-punye-duyung-paling-lawa contest.
Kalau kat rumah, amek Play-dough buat bentuk duyung dengan ada
dua cengkerang besar atas chest nye dan ekor tu mesti cukup besar.
Pity me, tak pernah ada patung duyung.



Entry ini sedikit sebanyak akan menyingkap sedikit
vital information about creature ini.
Okay, mermaid atau juga duyung ini banyak dalam myths:
Cuma tak didedahkan saja.



SPECIAL FACTS about MERMAIDS/MERMEN:

  1. Kalau dekat pantai, ada nelayan yang terapung apa, the merman akan datang dan releases the soul, so that the fishermen will be set free.
  2. Some sources cakap, duyung ni berasal daripada Tuhan Oannes dari Babylon yang berbadankan manusia dan berekorkan ikan.
  3. Duyung biasanya dikatakan pembawa sial kerana akan menarik perhatian pelayar2 dan nelayan2 sehingga membawa kepada kematian mereka kerana sebaik sahaja terpandang kan duyung, mereka akan membiarkan kapal dan urusan lain terbiar.
  4. Duyung juga is said to able to cure human diseases.
  5. Anak duyung selalu terlupa facts bahawa manusia tidak boleh bernafas dalam air sekiranya mereka mengajak manusia mengembara kedalam laut.
  6. Duyung sentiasa mempunyai interest terhadap manusia. Korang tengok Dyesebel tak di Astro Prima?
  7. Duyung boleh menyebabkan seseorang itu hanyut dalam fantasi nya apabila mendengar nya menyanyi sahaja.

Banyak lagi interesting facts menarik about mermaid.
Mata mengantuk, sure. Now, thinking to post an entry about fairies pulak.
Erm., so cute. Adakah I sesuai duduk di dalam dunia Siti di Alam Fantasi sahaja?





Nite, ~moi~


Tears


Salam.


Malam ini I nak beremo sikit.
I don't care if you guys fikir, eleh minah ni, sikit2 emo.
YES, I admit that I am a penangis.
I sngat la mudah menangis.
Tengok sad movies menangis, baca tragedy books menangis,
gaduh ngan adik2 lelaki menangis ( dalam hati), gaduh ngan Mom, nangis dalam selimut.
I pun da tak tahu macam mana nak set my little tiny eyes
ni supaya jangan selalu menangis.
JANGAN ikut kata hati,
sebab the heart that always makes you cry.


Hari ini,
da berpuluh-puluh kali gamaknya,
I've been telling Mom and Nenek yang
saya benci balik Kedah. Well, kenapa I always yang kena duk jauh dari keluarga.
Memang, dari dulu lagi.
Then setiap kali cakap macam tu, mesti masuk bilik and cry,
sampai hidung penFont sizeuh ngan mucus.

Well, two main reasons yang menjadi
factor utama I malas balik Kedah are

  • Jalan ke Kedah la banyak berlaku insiden yang meragut jiwa. ( ALLAH, spare me)
  • Sebab this year, there will be PJ subject and i absolutely curse PJ!

Qib, you've got 4 more years to go lagi.
A year passes by so uber fast.
Lepas jadi cegu, kamu boleh duduk goyang kaki kat rumah, lepas balik pukul 1.45
tengah hari dari sekolah dan boleh spend the rest of the hours ngan family.
Lepas tu I akan jadi petani moden separuh masa dan akan bina family sendiri yang jugak terdiri daripada petani moden. Owh. life can;t get any better than that.






P/s: Wish me luck. Thinking that this semester is gonna be a nightmare sebab ada PJ. FIGHTING!!




Take care,love
~moi~

Sunday, December 27, 2009

Sad but true.


Salam.
Fuut, lama gila I tak berblogging.
Sibuk menternak sims and tengok TV.
Adoi.
Hari ini pulak baru dapat tahu
result exam lepas yang I target boleh dapat 3.6++, :(
hanya dapat 3.49.

Shit-oh.
When do I get the chance getting those fame sebab dapat pointer tinggi.
Gila malu pula nak tulis kat sini.
Hehe. At least i tried kan.



Okay, I don't know why,
tapi berat I memang da tak turun.
Most probably, sebab nafsu makan kembali berombak.
Tapi I da janji,
balik je ke maktab, akan ikrar diri macam peserta The Biggest Loser yang
kena kick out sebab teammates dia percaya, she'll have the will and the strength
untuk berjaya kat luar. Luar ialah -maktab-



Hehe. InsyaAllah.


The sad news is, I juga baru dapat tahu,
I kena pack and pulang ke maktab this coming third of January.
Why do I always be the last to know everything important?
Macam katak pula.
And the end of the day, I menangis macam Cinderella yang kena dera dengan
step sisters nya masa bagi tahu Dad yang tarikh pulang ke maktab harus diawalkan.







P/S: Sedih woo. Doakan saya berubah menjadi big girl not BIG girl. I mean a girl that will no more act childishly. AMIN. Eh, blogwalking akan menyusul. Wait for my comments, and sorry ye sebab lama tak menjenguk. :P






Love~take care
MOI

Tuesday, December 8, 2009

Happy weh.


Salam,
aiyaa peeps.
Baru balik dari rumah Nana aka granny I.
Makan-makan, tengok TV, gurau-gurau dan bla-bla..
Rumah nana dekat je, jalan 5 minit dah sampai, --> one way of exercising. ;0)
Tapi I jarang pergi rumah beliau.
pasal Mom I tahu, kalau I pergi sana,
mesti I
melantak macam tak hingat dunia.


Practically, I pergi sana sebab setiap malam
mesti Dad buat solat jemaah ngan Nana and sepupu sepapat yang lain.
Hari ini, lepas solat,
dengan malu-malu kucing siam I pergi
dekat weigher dan moved sikit badan atas tu
dan dengan hingus meleleh tahap apa
melompat-lompat kegembiraan
sambil goncang-goncang badan akak yang
matanya masuk habuk!


Gila kan??
That is how happy I was when I knew I lost 5 kg,
yes, I repeat 5 kG,
This isn't something I made up.
and I am brave enough to cut my own- fresh- genuine tounge,
kalau benda ni palsu. (amboi beraninya)


I am so happy,
gila 5 Kg dalam masa 3 hari.
Kalau 10 hari macam mana?
Hehe, lu pikir sendirilah nabil!


I tak makan nasi sangat,
Well, memang boleh makan nasi, tapi
I cuma makan sebesar tangan baby.
Dan Mom memang supervises I dengan strict gila.
The amount of food I take, dan even this morning
we went jogging together!


Setiap malam , setiap pagi buat jus.
Haha. Rasa macam seorang princess pula.


I Love you, mommy!






P/S: Owh, BTW, I can't wait to capture the amazing moment apabila berat I sudah reach 40++ ( in your dream, sucker! Hahaha)





Take care,
~moi~

Selesema


Salam,
adoi, sejak Kelantan dilanda,
musim tengkujuh ni, asyik berair je idung I.
I kesat pakai jari je ( sila muntah) sebab malas nak pakai hanky.
Hehe, btw mucus aka hingus pun bukan yang warna greenish yang likat apa tuh.
Ni plain, jernih nampak sangat pure nye hingus seorang gadis pure. ??

Aiishh :O) .Napa I dok cakap sal benda gross ni. ( tak ada modal)

Tapi yang paling sangat pelik nya, tak pernah pula I demam
semenjak balik Kelantan.
Masa duk tempat study, kena hujan setitik ( i think so) malam tu
mesti menggigil gila-gila.
Dalam hati 'adakah sudah sampai masa ku ini?'
Perasan betul, ilmu didada pun belum cukup nak wat bekalan.
But, kalau kat Kelantan,
Kena-hujan-macam-nak-gila-lepas-tu-tak-mandi pun still leh act macam orang
yang makan anti virus.



Tu la kelebihan hujan di tempat sendiri,
bak kata pepatah, hujan emas di tempat orang, hujan batu di tempat sendiri.:)
Kalau hujan emas di tempat orang, practically, malam tu mesti
book ticket nak pergi tempat orang tu, nak kutip emas.
Haha, (tak senonoh kau)
Diet program still going on.
Crazy, but it's true; I punya iman da semakin menipis.



My aim:
Kalau cepat kurus boleh cepat makan banyak balik. ( betul ke?)
Honestly, i think i da lost dalam estimate 2 Kg. Tak sempat timbang lagi.
Malam ni baru nak timbang. Haha.
Malam ni nak makan banyak sebab, Mom beli pucuk paku.
Kenapa ye, masa I tengah berpantang la, ramai orang dok wat I kecoq lioq?







P/S: Boleh kurus ke dengan attitude macam ini? :P






Have a nice day, TC.
~moi~

Sunday, December 6, 2009

Help me, otai2



Salam.

I nak tanya otai-otai bloggers macam
cik epal, cik tedi, Princess RedBloodSnow, Bvlgari Girl dan lain-lain
macam mana diorang buat a very superb job, making their blogs well-known,
sampai ada yang boleh pergi Singapore.

Lol, There are few reasons I've listed here, I rasa the causes yang buat blog I kurang femes :P

  • Ayat yang hampeh ( kau karang esei budak darjah satu?)
  • Idea yang tak menarik. ( Tak leh nak cerita sal pakwe ke apa)
  • Masa yang terhad untuk berblogging, ( kadang2 berokband kau buat hal)
  • I baru berblogging( some bloggers dah bertahun2, I baru nak masuk 1 tahun)
  • I tak pandai berinteraksi dengan bloggers lain.( ??)

    Betulkah reasons di atas yang I listedkan?
    Dan macam mana pulak mahu menjadi sedikit popular. I don't blog because I want to be POPULAR. It is because saya sekarang kan sudah menjadi seorang business woman. A new one. Dan I menjual a slimming product, JUSMATE5 very popular one, dan founder nya is Dr. Rozmey, Orang kampung dan senegeri I. (bangga)



Dan saya harap dengan sedikit pertolongan korang; otai2 or non-otai2 yang ada tricks tersendiri, boleh lah tolong share, cara2 meningkatkan kepopularitian blog.Malam ini mungkin bermimpi saya sudah menjadi jutawan,sebab masa berokband I tak menjadi, I mimpi tiba-tiba lappy I ada sambungan wireless yang maha laju. MASYAALLAH.
Mimpi kiriman siapakah ini? Setan? Iblis? Atau Yang Esa.



P/S: Tolong la promote sikit barang dagangan I kat blog2 korang. Hanya ALLAH yang mampu membalas jasa baik kamu. =) . Honestly, there is no doubt using this product because it is purposely made for making you skinnier, but. For sure, there is no side effects.
Do not hesitate! Interested in buying JUSMATE5? Sila email: qiblancelot@gmail.com Call :0139807886/0199789854 !
Money Order
to; RASHDI BIN IBRAHIM
Account number :103024233087 (Guaranteed will safely arrive at your pintu rumah!)


Have a niceday;
~moi~

From a long break


Aiyooo, peeps.

Salam.
Letih sungguh I bercuti,
Yela, I am given about 30++ days to sit down and relax.
Sapa yang tak mahu buat kan?


I hari2 kerja makan, tidur, bangun-kencing-mandi, tidur balik
Best, heaven!
Telinga sampai lebam kena berleter ngan Mom.



Lagi pun dengan broadband yang shit-oh!
Memang sakit kepala sangat. Well, I did hope, that my broadband
menjadi bila balik rumah, but it didn't turn out tak menjadi apa
yang I expected. So, lama dekat 3 weeks, duk goyang2 buntut, kepala (banging)
Hari ini, atlast, beli prepaid Rm20, used Rm10 dalam 5 minutes, habis.
MasyaALLAH. Then tried subscribing through phone,
dapat la, guna RM6 for a day.GREAT!
Burnt Rm14 dalam masa 5 minute. SHIT-oh!



Like I once told you guys before,
I nak keep in progress dengan diet program I during cuti.
Well, mostly, I memang tengah berdiet sakan,
makan nasi sebesar tangan baby ( kecik tak?)
Dan mengamalkan minum JUSMATE5,
Sejenis jus perasa Oren yang sedap dan dijamin dapat
mengurangkan berat badan. Serious, i have been losing 2 Kg since using it. (PROMOTE nih)
So, sapa2 yang terasa ingin tampil ( ayat TV) kurus dan anggun, boleh terus mengoder ke qiblancelot@gmail .
Honestly, sangat menjadi, dan urusan jual beli, selesai dalam email. Komen pun boleh.




Swear to God, I akan upload pic latest I yang paling umphh.
Wait for the new me and please do support me. Tolong la, promote blog I nih.
Senang la sikit dapat buyers. Nak wat camna, Nuffnang pun tak laku ;(. sob3




P/S: Sorry. I will try to visit your blog ASAP. Sangat miss reading semua blog yang I follow. And the quest starts now.. Wait for my visit dehhhh :P



Love, have a nice day,
~moi~










Monday, November 16, 2009

The Sims



Salam, Yo!
Afternoon peeps.
Adoyai. Laparnya.
Semalam I tak puas hati sebab masa tengok citer
Tak serupa tapi sama tuh,
tiba-tiba boleh tak tahu endingnya. ( ye-lah, kau kan pergi makan)
Heheh. That's right. Tapi rasa nak marah je, bukak2 balik Tv3,
tengok2 LG Starz ( entah betul ke nama program?soal)
Takpa la, redha, Then, tengok Gladiator. ( boleh la tahan, but I prefer Wipe out lagi)


Balik bilik,
layankan internet sampai la pukul 2 pagi.
Sebab semalam baru first time cuba Barn Buddy kat Facebook.
Okelah. Tapi the time it took just to grow a single plant,
memang gila-lah.
Haha. Gila2 pun I tunggu. You jangan tak percaya, setiap 5 saat,
I akan water walaupun tak nampak kering ke apa.
Hehe. Pergi farm orang lain, curi harvest diorang dan lain-lain lah.


Tapi, still, the emptiness inside me,
masih ada. I rindu-kan game The Sims.



I was so dumb-stupid when I uninstalled it on the previous days.
Adoi. sunyi sepi diri ini tak dapat main The Sims.
Jeles ngan Hatiqah Che Hamid ( comel orangnya) yang ada The Sims.
Most people would wonder,
what is so special about The Sims.

Okay, let me tell you.

  • We can pretend we're having family ( imaginasi)
  • Girls yang still suka main dollies can control their Sims according to what they want tanpa rasa malu untuk dicop tidak matang. ( macam main paper dolls)
  • Boleh belajar teknik-teknik mengurat-cium-buat anak-dan sebagainyasengihnampakgigi.
  • Boleh rasa kerja gaji ribu-ribu dan naik helikopter dalam The Sims. (real life?)
  • Boleh rasa diri awet muda, sebab dapat minum potion awet muda dalam The Sims.
  • Boleh buat anak kembar kalau-kawin-negro.
  • Boleh ubah style dan kaler rambut tanpa pergi salon.
  • Boleh paksa our Sims untuk buat apa sahaja walaupun dalam keadaan nak-mati sekalipun.
  • etc


Hehe. Interesting bukan? Yesterday, I went to the mall. Dalam quest nak cari cd Sims baru.
Tiba3, OMG terjumpa pula The Sims 3 yang I have been dreaming for sooo long.
I dengan angkuh nya cakap." Eh, can I buy this. Takpa. Rm 24 pun I sanggup bayar."
Then the salesman pun boleh cakap, " You kena ada spesifikasi macam bla3.... dalam lappy you."



Last-last, I gave upsigh dan beli The Sims 2 yang biasa sahaja. ( Apartment Life)
Balik hostel tried install, tak boleh. Shit-oh.
Rasa nak menangis sahaja. Takpa, balik Kelantan,
boleh suruh adik yang install.
My brothersnerd are kinda computer-geeks . HEEEEE. Insyaallah jadi.

So, I really recommend sapa yang memang intend nak hidup dalam dunia imaginasi tanpa kawin boleh la
beli The Sims dan hidup-bergembira!








Have a nice daykenyit,Love

~moi~












P/S: Tonight, like, I told you. Akan-naik-bas, Sampai rumah peluk-cium-dakap-kiss bantal! Can't wait! Daaros.

Sunday, November 15, 2009

I miss him.


Salam , peeps.
Heeee. I can't wait to step into the bus and
sampai je rumah nak cium-peluk-dakap-kiss
bantal.love
Hahah, seriously da lama jugak I tak balik tidur rumah sendiri.
I selalu, kalau balik kampung,
would spend the rest of the week sleeping kat
rumah Nenek.
It's not that I've got family issue or what.

My nenek just lost my datuk somewhere around February,
I suppose staying with her, is the only way
to make her forget about her long-lost beloved.
Ish. I tiap kali talk about my datuk, mesti sedih gila.

Ini sedih betul. Kalau kena berlakon apa,
ingat je pasal datuk I, mesti laju je, air mata menitik.nangih
I was so selfish back then ( memang pun),
sebab when my datuk was very ill, ( sakit tua).
I kan belaja jauh. I was the only one who was being outside of Kelantan.
So, nak selalu ada, untuk jaga dia memang tak boleh.

Sampai la, hari terakhir.
It was the last day, dan I harus balik ke Kedah balik.
Then malam tu, before going to the bus station,
saya pegang tangan arwah,
nak salam. Then he asked me to give him a little massage,
tapi, nenek I pun cakap ;" Tak usah, cepat, kan tertinggal bas"

If I knew it was going to be last time I would hold him,
for sure, bas ke Kedah tu,I postpone seminggu.
I was informed by dad yang Datuk telah pulang ke ilahi,
around 4 p.m on 120209.
Owh. I da lah tengah buat assignment.
I menangis. I was a sober. Gila. Pening gila. Menangis tak berhenti.
Nak tido nak menangis, nak makan menangis.
I miss my datuk so badly. Seriously, when I was writing this entry
I burst into tears already.
Sekarang, I am having pang of emotions especially grieve.


Doa I, biarlah Allah permudahkan urusan arwah untuk berjumpa dengan-NYA, amin.







P/S: No one can replace you, tok ayoh. We will meet again soon, one day. InsyaALLAH.
( currently watching Tak serupa tapi sama)

The pain is gone.


Morning peeps,
Salam.
Gila, sakit gila ( repetition) perut I malam tadi.
Gara-gara makan dua packet
Ovaltine ( gila addicted ke apa kau ni)
Dulu I selalu ingat,
kalau makan anything daripada produk coklat ( milo tu coklatfikir?)
Cepat je kita akan ter-poo or dalam bahasa baku-nya berak.


Sebab itu, back then, whenever I was having exam,
or anything yang required me to be totally in focus,blur
I takkan ambil any milo product sebab takut ianya akan
buat I berak. Tapi, it was like, soooo real,
sebab whenever I drank MILO,
mesti dapat stomach-ache tang-tang tu jugak.
Macam nak berak! ( tak sopan betul kau ni)


Then, baru-baru ni,
I don't remember what I was talking with my dad,
considering about berak-ing,
tapi, he suddenly then bagitau,
no drinking anything like milo, because it would make
you suffer at least hours sebab kamu tak akan dapat
buang bowel kamu, buat dapat, so don't worry about your digestive system.
It will just keep the taik lama sikit hehehe. sengihnampakgigi


Gila sakit perut I malam tadi,
sebab the morning tu,
I drank Ovaltine yang ada cruchy thing tu,
then at night pula I ambil Ovaltine yang kena minum panas-panas.
hehe, lepas tu makan pula nasi. ( nafsu gajah apa kau ni)
Gila membuyung perut I, macam kena santau.



Pagi ni baru la poo selamat dibuang di loo.
Miss it already love. hahaha
Takpa, I akan produce lebih banyak poo lagi.
Kata orang, kuat poo sihat,
kalau kuat pee sakit.
Mana yang betul ?
These pee and poo just berbeza dua pengulangan huruf vokal
iaitu o dan e sahaja. Thinkinggarupale.








Have a nice day, love;

~ moi~




















P/s: My dad sangat pakar dalam makanan. Dia boleh tahu kalau makan kacang, nanti it'll make you cough lagi kuat .peace (ke I saja yang tak tahu pasal benda ini?)

Saturday, November 14, 2009

2012

Kenapa setiap hari 2012 mesti full?
shit-oh.
I tunggu yang pirated sahaja.
If itu sahaja yang I mampu buat.nangih

Friday, November 13, 2009

Cita-cita saya


Salam peeps,
Haish, orang tengah azan,
I sibuk dok ketuk-ketak keyboard.
Ampun.sembah


While I was checking out on my Facebook ( add me!)
I suddenly teringat, being a teacher wasn't exactly my dream.
Dulu, memang la teringin nak jadi seorang guru,
Everytime, the teacher asked 'What would you wanna be when you grow up?'
I-lah orang pertama yang akan raised tangan dan
cakap out-loud nak jadi guru.
Maybe disebabkan my mom is a teacher, herself.
So, maybe terpengaruh.



Meningkat ke umur belasan ( I mean, 13 and above)
Sudah tekad dalam minda,
I WANNA BE A DOCTOR.sengihnampakgigi
Ni memang siap berangan-angan pergi luar negara
ambil medical, dan at the age of 29 baru leh start a family.
Kalau dalam kelas Science, mesti nak tunjuk yang terhebat.
Especially dalam kelas reproduction. Exam bulan reproduction, I was the highest!
Hehe. Macam faham sangatla ( Yes, I did understand okay!)


Then, azam nak jadi doktor lagi kuat dan I wanted to be a bidan
atau dalam kata modennya, pakar sakit puan.
Everytime, always on hari Rabu,
turned on TV3, tengok Medik TV.gigitjari (Punya la semangat)



Then, bila belajar Biology, Chemistry and Physics
I could be categorized as excellent student, sebab semua pernah dapat A.
Sampai la waktu SPM, I didn't get what I expected from those 3 subjects.
Semua sucked . Biology yang I termimpi-mimpi dapat B, turned out to be C,
and Chemistry also.
Tapi Physics yang I thought was kind-hell hard dapat B pulak.


Then, Mom and Dad pun discussed la
whether I should go on with what I wanted to be,
My dad setuju saja, tapi my mom said,
" Tak usahlah, ee ni pemalas. Lebih baik jadi cekgu saja"


Herm. At first sedih sangat. Hell yes!
Tapi when my dad told me,
studying in Teacher training institute could give money,blur
I agreed macam tu saja!

I love the smell of money! That's the story of me. gelakguling ( cerita lipur lara)



THE END






Love,
~moi~




P/s: Now I enjoy being a teacher ( kau belum jadi guru lagi-lah). Sebab I love kids ( tak jauh dari doktor bidan yang kau suka sangat yang sambut budak tu), sebab I dapat allowances every month, sebab I dapat keluar dari Kelantan, sebab I boleh ajar adik2 I Mathematics , sebab bla3.

Lucky


Salam peeps,
Morning. Well not too morning I suggest
Mofarternoon sounds better, right?

Okay,
Pagi tadi, about somewhere around 6 a.m.
my dad called. Memang dah jadi rutin sentiasa wake me up.
Sebab dia tahu, his daughter yang ini saja memang liat nak bangun awal-awal.
Owh.,, unfortunately, I already bangun awal dari dia lagi.
HAHAHAHAgatai. ( 6.15 pagi, awal gila)
Semata-mata, nak solat dan terus kau2 tido balik.
HAHA. Iyo dak, I semalam tunggu visitors keluar bilik until pukul 2 pagi.
Mana la I cukup masa tido. (Eleh dulu kau selalu tido lewat, dok intai blog orang2)
bangun lewat juga.angkatkening


Semalam, thank Allah, tak ada any nightmares relating
subjects exchange tu or maybe ada kot? Tak ingat la pula.
Hem, back to the story, my dad called just to ask me
when do I start bercuti dan balik kampung.
Confidently, I told him, 15 which is this upcoming AHAD,
then, dia tanya, do other people like, balik juga hari itu?
(OH-Shit)



Tergagap-gagap jawab dan cakaplah
" Exam ee ( nama manja) da habis lama la, D ( dad), takkan la nak dok sini, makan-minum-tido (hobbies) saja? Takpa, ee da tanya ketua da. Memang tak ada apa-apa program." Sumpah I menangis kalau memang diorang tak approve.

Then , masa nak hang up, Mom I pulak asyik dok cakap
pasal masalah displin, kena panggil penjamin apa semua la
I was like, "Mom, I have never actually missed my class. Setakat 4 hari yang meaningless, there's nothing to worry."


Then, dua2 pun terpaksa la approve.HAHAHAHAHgelakguling
Haha, memang parents I selalu terima cakap I, sebab I know what I do, not necessarily salah.
I miss going home. Rindu nenek, adik2.
I kan anak yang baik-soleh-misali-cantik dan sebagainya.




Have a nice day, Love,

~moi~











P/S: Cuti ni nak buat apa yea? Owh ( baru teringat)! Diet-program mesti ON! ; Seriously there are lot of people have been telling me, that I look like I'm loosing my weight already sengihnampakgigi. I wish, there would be bas pink macam kat atas :P. CUTE!

Thursday, November 12, 2009

How am I gonna live without you?


Salam, peeps.
Wallah. Baru lepas makan dan
right now memang totally full

Okay, tonight I am so tensed.gigil
Yes, masa tengah makan dengan sahabat-sahabat terhebat,
We,then suddenly went down into a very serious topic ( for me ).
And I was so stressed and pressured, I felt like crying on the spot. X!~


Okay, the thing is, all of us are gonna be in the
first year of DEGREE by the next year and yay for all of us!
Unfortunately, the bad news is, I terpaksa tukar minor BI
kepada this stupid Pendidikan Jasmani.
Seriously, I feel bad for myself especially.banyakckp



I love English more than anything else. ( I mean subjects la)
Seriously, I think I would rather die, than living in
a world without English.
Oh-shit. ( excuse me) . I akan sembahyang hajat banyak kali
supaya this nightmare wont happen.
I was so pissed off when some of my friends were so happy knowing
that English would not be totally banned ,tapi
maybe akan diajar seminggu sekali.

Owh, I cannot live in this kind of world.
Then, I called my sister, telling her everything.
I was like menangis dengan syahdu, ( you tengoklah betapa sayangnya I dekat English )
Dia akhirnya bagitahu, " Kalau macam tu, if you want English so badly, then
maybe you should consider meeting the tutor and discuss la, tukar Pj kepada BI. You alone pun takpa."

Hell, what?


Fuuh, you all see kan, betapa bernas-nya my sister's idea.
A very super-warrior to me
Okay, maybe I'll consider that idea.
Tapi, if it is fated for me that English would just be only the extra subject ( ciput je belajar),
and NO compromise, then I think, I'll just accept it.

Nak jadi future-teacher, kena dengar yang lebih berkuasa.
I tak akan sesekali melawan ( melawan dari belakang, boleh)
Tapi seriously, I'll make sure the Government would feel regret for setting up
this whole stupid program!




Kidding!~ Mungkin ada hikmah di sebalik semua ini. I serahkan semuanya bulat-bulat kepada Yang Maha Esa. Amin.








love,

~moi~
















P/S: I think, I'm gonna have nightmare tonight! tension

At last!


Salam, peeps.
Wei, saya happy sangat sekarang.
I am totally a free girl right now.
Okay, anybody who wants to ask me for dinner, they are most welcome!
Makan duit masing-masing.
( Okay, I'm just kidding)


Memang la free dari segala barang exam or paper lagi.
Dan itu la, yang I have been waiting for days.
I am certainly grateful jadi seorang future teacher, sebab papers for exam only ADA empat!!~
Tapi, not totally free from;
'Packing things session'.
Jarak satu paper ke satu paper memang jauh gila.
It's not just ONLY giving me enough time to revise ,
but frankly, it was killing me slowly.


Da lah bukak buku malas. ( Bukan malas, liat)
At least, I tried ok dan saya melakukan ulang kaji dengan rajin serta tekun.
wallahhh!~


And seperti yang tidak dijangkakan,
soalan paper yang I dok uar-uarkan uber-super-duper tough tu
sebenarnya tak adalah susah sangat.menari



Well, there were a few questions, that I couldn't answer,
but mostly, ok lah. Not too hard to give nightmares

Eyh, U jangan tak tahu,
exam kalau susah, I akan termimpi-mimpi.
Like when I was in Form 5 and SPM was kind-hell hard,
sampai menangis-nangis dalam mimpi, because Pendidikan Agama
was too hard. ( I dulu mana reti tajwid, sekarang OK sikitjelir)

Thank Allah lah, sebab I managed juga dapat A1.
heheh. I've tried nak ingat tajwid. Tapi susah sangat. Time exam saja boleh ingat.
Lepas habis je exam, terus lupa.
Ok, I know, I suck.nangih



Tapi for sure, I do not know yet whether I could get an A for that paper. Sebab
dia gabung dengan markah assignment, and unfortunately, markah I memang teruk gila.
Please, I wanna A, kalau tak dapat A, mesti menjunam turun pointer,
I aim 3.6++, BUT I am not sure that, I'll get that. ( crossing fingers )
I akan berserah sahaja. Been trying and It's up to HIM.



Love,
~moi~











P/s: Thanks to yang bagi advice dan kelik Nuffnang I. ;) Herm, esok pagi2 lagi out. Nak pesan apa-apa tak??celebrate

Entry Best!