Sunday, November 15, 2009

I miss him.


Salam , peeps.
Heeee. I can't wait to step into the bus and
sampai je rumah nak cium-peluk-dakap-kiss
bantal.love
Hahah, seriously da lama jugak I tak balik tidur rumah sendiri.
I selalu, kalau balik kampung,
would spend the rest of the week sleeping kat
rumah Nenek.
It's not that I've got family issue or what.

My nenek just lost my datuk somewhere around February,
I suppose staying with her, is the only way
to make her forget about her long-lost beloved.
Ish. I tiap kali talk about my datuk, mesti sedih gila.

Ini sedih betul. Kalau kena berlakon apa,
ingat je pasal datuk I, mesti laju je, air mata menitik.nangih
I was so selfish back then ( memang pun),
sebab when my datuk was very ill, ( sakit tua).
I kan belaja jauh. I was the only one who was being outside of Kelantan.
So, nak selalu ada, untuk jaga dia memang tak boleh.

Sampai la, hari terakhir.
It was the last day, dan I harus balik ke Kedah balik.
Then malam tu, before going to the bus station,
saya pegang tangan arwah,
nak salam. Then he asked me to give him a little massage,
tapi, nenek I pun cakap ;" Tak usah, cepat, kan tertinggal bas"

If I knew it was going to be last time I would hold him,
for sure, bas ke Kedah tu,I postpone seminggu.
I was informed by dad yang Datuk telah pulang ke ilahi,
around 4 p.m on 120209.
Owh. I da lah tengah buat assignment.
I menangis. I was a sober. Gila. Pening gila. Menangis tak berhenti.
Nak tido nak menangis, nak makan menangis.
I miss my datuk so badly. Seriously, when I was writing this entry
I burst into tears already.
Sekarang, I am having pang of emotions especially grieve.


Doa I, biarlah Allah permudahkan urusan arwah untuk berjumpa dengan-NYA, amin.







P/S: No one can replace you, tok ayoh. We will meet again soon, one day. InsyaALLAH.
( currently watching Tak serupa tapi sama)

5 comments:

sI tEDI said...

Al-Fatihah untuk tokayoh kamu!!

Selamat balik kampunG ! Hati2 di jalanraya!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

doakn rohnya dicucuri rahmat...

cik EPAL said...

al-fatihah..

insyaAllah akan bertemu juga ;)

cik EPAL said...

klik iklan exabytes ;)

Mak Su said...

alfatihah buatnya, jangan nangis2 ek... kenangkan memori yang indah2 ajer :)

Entry Best!