Monday, November 16, 2009

The Sims



Salam, Yo!
Afternoon peeps.
Adoyai. Laparnya.
Semalam I tak puas hati sebab masa tengok citer
Tak serupa tapi sama tuh,
tiba-tiba boleh tak tahu endingnya. ( ye-lah, kau kan pergi makan)
Heheh. That's right. Tapi rasa nak marah je, bukak2 balik Tv3,
tengok2 LG Starz ( entah betul ke nama program?soal)
Takpa la, redha, Then, tengok Gladiator. ( boleh la tahan, but I prefer Wipe out lagi)


Balik bilik,
layankan internet sampai la pukul 2 pagi.
Sebab semalam baru first time cuba Barn Buddy kat Facebook.
Okelah. Tapi the time it took just to grow a single plant,
memang gila-lah.
Haha. Gila2 pun I tunggu. You jangan tak percaya, setiap 5 saat,
I akan water walaupun tak nampak kering ke apa.
Hehe. Pergi farm orang lain, curi harvest diorang dan lain-lain lah.


Tapi, still, the emptiness inside me,
masih ada. I rindu-kan game The Sims.



I was so dumb-stupid when I uninstalled it on the previous days.
Adoi. sunyi sepi diri ini tak dapat main The Sims.
Jeles ngan Hatiqah Che Hamid ( comel orangnya) yang ada The Sims.
Most people would wonder,
what is so special about The Sims.

Okay, let me tell you.

  • We can pretend we're having family ( imaginasi)
  • Girls yang still suka main dollies can control their Sims according to what they want tanpa rasa malu untuk dicop tidak matang. ( macam main paper dolls)
  • Boleh belajar teknik-teknik mengurat-cium-buat anak-dan sebagainyasengihnampakgigi.
  • Boleh rasa kerja gaji ribu-ribu dan naik helikopter dalam The Sims. (real life?)
  • Boleh rasa diri awet muda, sebab dapat minum potion awet muda dalam The Sims.
  • Boleh buat anak kembar kalau-kawin-negro.
  • Boleh ubah style dan kaler rambut tanpa pergi salon.
  • Boleh paksa our Sims untuk buat apa sahaja walaupun dalam keadaan nak-mati sekalipun.
  • etc


Hehe. Interesting bukan? Yesterday, I went to the mall. Dalam quest nak cari cd Sims baru.
Tiba3, OMG terjumpa pula The Sims 3 yang I have been dreaming for sooo long.
I dengan angkuh nya cakap." Eh, can I buy this. Takpa. Rm 24 pun I sanggup bayar."
Then the salesman pun boleh cakap, " You kena ada spesifikasi macam bla3.... dalam lappy you."



Last-last, I gave upsigh dan beli The Sims 2 yang biasa sahaja. ( Apartment Life)
Balik hostel tried install, tak boleh. Shit-oh.
Rasa nak menangis sahaja. Takpa, balik Kelantan,
boleh suruh adik yang install.
My brothersnerd are kinda computer-geeks . HEEEEE. Insyaallah jadi.

So, I really recommend sapa yang memang intend nak hidup dalam dunia imaginasi tanpa kawin boleh la
beli The Sims dan hidup-bergembira!








Have a nice daykenyit,Love

~moi~












P/S: Tonight, like, I told you. Akan-naik-bas, Sampai rumah peluk-cium-dakap-kiss bantal! Can't wait! Daaros.

13 comments:

sI tEDI said...

gambar pertama tu ada muahq.. ekekekke

Anonymous said...

oit dah curi aku pyer tanaman...
nk kena ni...kih3
oo jeles tgok aku men the sims yaa..haha

PinQib said...

Anonymous--> Haha jeles sikit shaja., :p BLUEK

PinQib said...

Anonymous--> Haha jeles sikit shaja., :p BLUEK

PinQib said...

sI tEDI--> Memangla, game ni macam idup manusia., bessttt

:: p R i n c E s S _ N :: said...

suke gaks men game...tp men zuma jekk..hahahaha...game cm sims ni x reti lgsg...

besh balek uma..

cik EPAL said...

perghh..gambo bercuim tak tahannn...hehe

cik EPAL said...

klik mister potato ;)

cik EPAL said...

dah lama tak main game

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ngee.

dulu sgt gila ngan game the sims.

skng tak lagi. faktor tua mgkin.KHAKHA

cUk™ said...

cne ??
apek tu bagi 1 je cd
pastu siap2 install sume,nak main.
ttbe dia mintak 1 lagi cd.
sampi skunk xley main dah.
lappy aku pun dah rosak motherboard, hantar kat KL dah.
sampi skrg jugak sims aku bkubur dlm tu.=_=

AzuanBudakPandai said...

uit download sudip..adik ko tue memang mantap la yea huhu

cik ian@aH Lian~ said...

hohoh rasenya
leh crack kot
kalo ade kat reflexive.com
nak cuba tengok ler...

Entry Best!