Monday, December 28, 2009

Tears


Salam.


Malam ini I nak beremo sikit.
I don't care if you guys fikir, eleh minah ni, sikit2 emo.
YES, I admit that I am a penangis.
I sngat la mudah menangis.
Tengok sad movies menangis, baca tragedy books menangis,
gaduh ngan adik2 lelaki menangis ( dalam hati), gaduh ngan Mom, nangis dalam selimut.
I pun da tak tahu macam mana nak set my little tiny eyes
ni supaya jangan selalu menangis.
JANGAN ikut kata hati,
sebab the heart that always makes you cry.


Hari ini,
da berpuluh-puluh kali gamaknya,
I've been telling Mom and Nenek yang
saya benci balik Kedah. Well, kenapa I always yang kena duk jauh dari keluarga.
Memang, dari dulu lagi.
Then setiap kali cakap macam tu, mesti masuk bilik and cry,
sampai hidung penFont sizeuh ngan mucus.

Well, two main reasons yang menjadi
factor utama I malas balik Kedah are

  • Jalan ke Kedah la banyak berlaku insiden yang meragut jiwa. ( ALLAH, spare me)
  • Sebab this year, there will be PJ subject and i absolutely curse PJ!

Qib, you've got 4 more years to go lagi.
A year passes by so uber fast.
Lepas jadi cegu, kamu boleh duduk goyang kaki kat rumah, lepas balik pukul 1.45
tengah hari dari sekolah dan boleh spend the rest of the hours ngan family.
Lepas tu I akan jadi petani moden separuh masa dan akan bina family sendiri yang jugak terdiri daripada petani moden. Owh. life can;t get any better than that.






P/s: Wish me luck. Thinking that this semester is gonna be a nightmare sebab ada PJ. FIGHTING!!




Take care,love
~moi~

4 comments:

anN said...

hye! plz vote me kat

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

no.3 ANNURAIN tq!

@rE-LonG said...

PinkQib cyg..
awak mcm kT la..asik la mnaGis..tgk citer sdih mnaGis..gduh dgn adik2 n parent pn nangis..gduh dgn tunaG pn mnaGis..iskk..isk..

memg mcm awak..tp xtau mcm mane nk ubah..huhu..tlalu sensitif la kt bdua ni kan..huhu

PinQib said...

anN--> Ok. I will. :)

PinQib said...

@rE-LonG --> Hehe. same r kita.@rE-LonG klu ad tips nak jdik pengeras boleh share yeee.:)

Entry Best!