Monday, November 16, 2009

The Sims



Salam, Yo!
Afternoon peeps.
Adoyai. Laparnya.
Semalam I tak puas hati sebab masa tengok citer
Tak serupa tapi sama tuh,
tiba-tiba boleh tak tahu endingnya. ( ye-lah, kau kan pergi makan)
Heheh. That's right. Tapi rasa nak marah je, bukak2 balik Tv3,
tengok2 LG Starz ( entah betul ke nama program?soal)
Takpa la, redha, Then, tengok Gladiator. ( boleh la tahan, but I prefer Wipe out lagi)


Balik bilik,
layankan internet sampai la pukul 2 pagi.
Sebab semalam baru first time cuba Barn Buddy kat Facebook.
Okelah. Tapi the time it took just to grow a single plant,
memang gila-lah.
Haha. Gila2 pun I tunggu. You jangan tak percaya, setiap 5 saat,
I akan water walaupun tak nampak kering ke apa.
Hehe. Pergi farm orang lain, curi harvest diorang dan lain-lain lah.


Tapi, still, the emptiness inside me,
masih ada. I rindu-kan game The Sims.



I was so dumb-stupid when I uninstalled it on the previous days.
Adoi. sunyi sepi diri ini tak dapat main The Sims.
Jeles ngan Hatiqah Che Hamid ( comel orangnya) yang ada The Sims.
Most people would wonder,
what is so special about The Sims.

Okay, let me tell you.

  • We can pretend we're having family ( imaginasi)
  • Girls yang still suka main dollies can control their Sims according to what they want tanpa rasa malu untuk dicop tidak matang. ( macam main paper dolls)
  • Boleh belajar teknik-teknik mengurat-cium-buat anak-dan sebagainyasengihnampakgigi.
  • Boleh rasa kerja gaji ribu-ribu dan naik helikopter dalam The Sims. (real life?)
  • Boleh rasa diri awet muda, sebab dapat minum potion awet muda dalam The Sims.
  • Boleh buat anak kembar kalau-kawin-negro.
  • Boleh ubah style dan kaler rambut tanpa pergi salon.
  • Boleh paksa our Sims untuk buat apa sahaja walaupun dalam keadaan nak-mati sekalipun.
  • etc


Hehe. Interesting bukan? Yesterday, I went to the mall. Dalam quest nak cari cd Sims baru.
Tiba3, OMG terjumpa pula The Sims 3 yang I have been dreaming for sooo long.
I dengan angkuh nya cakap." Eh, can I buy this. Takpa. Rm 24 pun I sanggup bayar."
Then the salesman pun boleh cakap, " You kena ada spesifikasi macam bla3.... dalam lappy you."



Last-last, I gave upsigh dan beli The Sims 2 yang biasa sahaja. ( Apartment Life)
Balik hostel tried install, tak boleh. Shit-oh.
Rasa nak menangis sahaja. Takpa, balik Kelantan,
boleh suruh adik yang install.
My brothersnerd are kinda computer-geeks . HEEEEE. Insyaallah jadi.

So, I really recommend sapa yang memang intend nak hidup dalam dunia imaginasi tanpa kawin boleh la
beli The Sims dan hidup-bergembira!








Have a nice daykenyit,Love

~moi~












P/S: Tonight, like, I told you. Akan-naik-bas, Sampai rumah peluk-cium-dakap-kiss bantal! Can't wait! Daaros.

Sunday, November 15, 2009

I miss him.


Salam , peeps.
Heeee. I can't wait to step into the bus and
sampai je rumah nak cium-peluk-dakap-kiss
bantal.love
Hahah, seriously da lama jugak I tak balik tidur rumah sendiri.
I selalu, kalau balik kampung,
would spend the rest of the week sleeping kat
rumah Nenek.
It's not that I've got family issue or what.

My nenek just lost my datuk somewhere around February,
I suppose staying with her, is the only way
to make her forget about her long-lost beloved.
Ish. I tiap kali talk about my datuk, mesti sedih gila.

Ini sedih betul. Kalau kena berlakon apa,
ingat je pasal datuk I, mesti laju je, air mata menitik.nangih
I was so selfish back then ( memang pun),
sebab when my datuk was very ill, ( sakit tua).
I kan belaja jauh. I was the only one who was being outside of Kelantan.
So, nak selalu ada, untuk jaga dia memang tak boleh.

Sampai la, hari terakhir.
It was the last day, dan I harus balik ke Kedah balik.
Then malam tu, before going to the bus station,
saya pegang tangan arwah,
nak salam. Then he asked me to give him a little massage,
tapi, nenek I pun cakap ;" Tak usah, cepat, kan tertinggal bas"

If I knew it was going to be last time I would hold him,
for sure, bas ke Kedah tu,I postpone seminggu.
I was informed by dad yang Datuk telah pulang ke ilahi,
around 4 p.m on 120209.
Owh. I da lah tengah buat assignment.
I menangis. I was a sober. Gila. Pening gila. Menangis tak berhenti.
Nak tido nak menangis, nak makan menangis.
I miss my datuk so badly. Seriously, when I was writing this entry
I burst into tears already.
Sekarang, I am having pang of emotions especially grieve.


Doa I, biarlah Allah permudahkan urusan arwah untuk berjumpa dengan-NYA, amin.







P/S: No one can replace you, tok ayoh. We will meet again soon, one day. InsyaALLAH.
( currently watching Tak serupa tapi sama)

The pain is gone.


Morning peeps,
Salam.
Gila, sakit gila ( repetition) perut I malam tadi.
Gara-gara makan dua packet
Ovaltine ( gila addicted ke apa kau ni)
Dulu I selalu ingat,
kalau makan anything daripada produk coklat ( milo tu coklatfikir?)
Cepat je kita akan ter-poo or dalam bahasa baku-nya berak.


Sebab itu, back then, whenever I was having exam,
or anything yang required me to be totally in focus,blur
I takkan ambil any milo product sebab takut ianya akan
buat I berak. Tapi, it was like, soooo real,
sebab whenever I drank MILO,
mesti dapat stomach-ache tang-tang tu jugak.
Macam nak berak! ( tak sopan betul kau ni)


Then, baru-baru ni,
I don't remember what I was talking with my dad,
considering about berak-ing,
tapi, he suddenly then bagitau,
no drinking anything like milo, because it would make
you suffer at least hours sebab kamu tak akan dapat
buang bowel kamu, buat dapat, so don't worry about your digestive system.
It will just keep the taik lama sikit hehehe. sengihnampakgigi


Gila sakit perut I malam tadi,
sebab the morning tu,
I drank Ovaltine yang ada cruchy thing tu,
then at night pula I ambil Ovaltine yang kena minum panas-panas.
hehe, lepas tu makan pula nasi. ( nafsu gajah apa kau ni)
Gila membuyung perut I, macam kena santau.



Pagi ni baru la poo selamat dibuang di loo.
Miss it already love. hahaha
Takpa, I akan produce lebih banyak poo lagi.
Kata orang, kuat poo sihat,
kalau kuat pee sakit.
Mana yang betul ?
These pee and poo just berbeza dua pengulangan huruf vokal
iaitu o dan e sahaja. Thinkinggarupale.








Have a nice day, love;

~ moi~




















P/s: My dad sangat pakar dalam makanan. Dia boleh tahu kalau makan kacang, nanti it'll make you cough lagi kuat .peace (ke I saja yang tak tahu pasal benda ini?)

Saturday, November 14, 2009

2012

Kenapa setiap hari 2012 mesti full?
shit-oh.
I tunggu yang pirated sahaja.
If itu sahaja yang I mampu buat.nangih

Friday, November 13, 2009

Cita-cita saya


Salam peeps,
Haish, orang tengah azan,
I sibuk dok ketuk-ketak keyboard.
Ampun.sembah


While I was checking out on my Facebook ( add me!)
I suddenly teringat, being a teacher wasn't exactly my dream.
Dulu, memang la teringin nak jadi seorang guru,
Everytime, the teacher asked 'What would you wanna be when you grow up?'
I-lah orang pertama yang akan raised tangan dan
cakap out-loud nak jadi guru.
Maybe disebabkan my mom is a teacher, herself.
So, maybe terpengaruh.



Meningkat ke umur belasan ( I mean, 13 and above)
Sudah tekad dalam minda,
I WANNA BE A DOCTOR.sengihnampakgigi
Ni memang siap berangan-angan pergi luar negara
ambil medical, dan at the age of 29 baru leh start a family.
Kalau dalam kelas Science, mesti nak tunjuk yang terhebat.
Especially dalam kelas reproduction. Exam bulan reproduction, I was the highest!
Hehe. Macam faham sangatla ( Yes, I did understand okay!)


Then, azam nak jadi doktor lagi kuat dan I wanted to be a bidan
atau dalam kata modennya, pakar sakit puan.
Everytime, always on hari Rabu,
turned on TV3, tengok Medik TV.gigitjari (Punya la semangat)



Then, bila belajar Biology, Chemistry and Physics
I could be categorized as excellent student, sebab semua pernah dapat A.
Sampai la waktu SPM, I didn't get what I expected from those 3 subjects.
Semua sucked . Biology yang I termimpi-mimpi dapat B, turned out to be C,
and Chemistry also.
Tapi Physics yang I thought was kind-hell hard dapat B pulak.


Then, Mom and Dad pun discussed la
whether I should go on with what I wanted to be,
My dad setuju saja, tapi my mom said,
" Tak usahlah, ee ni pemalas. Lebih baik jadi cekgu saja"


Herm. At first sedih sangat. Hell yes!
Tapi when my dad told me,
studying in Teacher training institute could give money,blur
I agreed macam tu saja!

I love the smell of money! That's the story of me. gelakguling ( cerita lipur lara)



THE END






Love,
~moi~




P/s: Now I enjoy being a teacher ( kau belum jadi guru lagi-lah). Sebab I love kids ( tak jauh dari doktor bidan yang kau suka sangat yang sambut budak tu), sebab I dapat allowances every month, sebab I dapat keluar dari Kelantan, sebab I boleh ajar adik2 I Mathematics , sebab bla3.

Lucky


Salam peeps,
Morning. Well not too morning I suggest
Mofarternoon sounds better, right?

Okay,
Pagi tadi, about somewhere around 6 a.m.
my dad called. Memang dah jadi rutin sentiasa wake me up.
Sebab dia tahu, his daughter yang ini saja memang liat nak bangun awal-awal.
Owh.,, unfortunately, I already bangun awal dari dia lagi.
HAHAHAHAgatai. ( 6.15 pagi, awal gila)
Semata-mata, nak solat dan terus kau2 tido balik.
HAHA. Iyo dak, I semalam tunggu visitors keluar bilik until pukul 2 pagi.
Mana la I cukup masa tido. (Eleh dulu kau selalu tido lewat, dok intai blog orang2)
bangun lewat juga.angkatkening


Semalam, thank Allah, tak ada any nightmares relating
subjects exchange tu or maybe ada kot? Tak ingat la pula.
Hem, back to the story, my dad called just to ask me
when do I start bercuti dan balik kampung.
Confidently, I told him, 15 which is this upcoming AHAD,
then, dia tanya, do other people like, balik juga hari itu?
(OH-Shit)



Tergagap-gagap jawab dan cakaplah
" Exam ee ( nama manja) da habis lama la, D ( dad), takkan la nak dok sini, makan-minum-tido (hobbies) saja? Takpa, ee da tanya ketua da. Memang tak ada apa-apa program." Sumpah I menangis kalau memang diorang tak approve.

Then , masa nak hang up, Mom I pulak asyik dok cakap
pasal masalah displin, kena panggil penjamin apa semua la
I was like, "Mom, I have never actually missed my class. Setakat 4 hari yang meaningless, there's nothing to worry."


Then, dua2 pun terpaksa la approve.HAHAHAHAHgelakguling
Haha, memang parents I selalu terima cakap I, sebab I know what I do, not necessarily salah.
I miss going home. Rindu nenek, adik2.
I kan anak yang baik-soleh-misali-cantik dan sebagainya.




Have a nice day, Love,

~moi~











P/S: Cuti ni nak buat apa yea? Owh ( baru teringat)! Diet-program mesti ON! ; Seriously there are lot of people have been telling me, that I look like I'm loosing my weight already sengihnampakgigi. I wish, there would be bas pink macam kat atas :P. CUTE!

Thursday, November 12, 2009

How am I gonna live without you?


Salam, peeps.
Wallah. Baru lepas makan dan
right now memang totally full

Okay, tonight I am so tensed.gigil
Yes, masa tengah makan dengan sahabat-sahabat terhebat,
We,then suddenly went down into a very serious topic ( for me ).
And I was so stressed and pressured, I felt like crying on the spot. X!~


Okay, the thing is, all of us are gonna be in the
first year of DEGREE by the next year and yay for all of us!
Unfortunately, the bad news is, I terpaksa tukar minor BI
kepada this stupid Pendidikan Jasmani.
Seriously, I feel bad for myself especially.banyakckp



I love English more than anything else. ( I mean subjects la)
Seriously, I think I would rather die, than living in
a world without English.
Oh-shit. ( excuse me) . I akan sembahyang hajat banyak kali
supaya this nightmare wont happen.
I was so pissed off when some of my friends were so happy knowing
that English would not be totally banned ,tapi
maybe akan diajar seminggu sekali.

Owh, I cannot live in this kind of world.
Then, I called my sister, telling her everything.
I was like menangis dengan syahdu, ( you tengoklah betapa sayangnya I dekat English )
Dia akhirnya bagitahu, " Kalau macam tu, if you want English so badly, then
maybe you should consider meeting the tutor and discuss la, tukar Pj kepada BI. You alone pun takpa."

Hell, what?


Fuuh, you all see kan, betapa bernas-nya my sister's idea.
A very super-warrior to me
Okay, maybe I'll consider that idea.
Tapi, if it is fated for me that English would just be only the extra subject ( ciput je belajar),
and NO compromise, then I think, I'll just accept it.

Nak jadi future-teacher, kena dengar yang lebih berkuasa.
I tak akan sesekali melawan ( melawan dari belakang, boleh)
Tapi seriously, I'll make sure the Government would feel regret for setting up
this whole stupid program!




Kidding!~ Mungkin ada hikmah di sebalik semua ini. I serahkan semuanya bulat-bulat kepada Yang Maha Esa. Amin.








love,

~moi~
















P/S: I think, I'm gonna have nightmare tonight! tension

At last!


Salam, peeps.
Wei, saya happy sangat sekarang.
I am totally a free girl right now.
Okay, anybody who wants to ask me for dinner, they are most welcome!
Makan duit masing-masing.
( Okay, I'm just kidding)


Memang la free dari segala barang exam or paper lagi.
Dan itu la, yang I have been waiting for days.
I am certainly grateful jadi seorang future teacher, sebab papers for exam only ADA empat!!~
Tapi, not totally free from;
'Packing things session'.
Jarak satu paper ke satu paper memang jauh gila.
It's not just ONLY giving me enough time to revise ,
but frankly, it was killing me slowly.


Da lah bukak buku malas. ( Bukan malas, liat)
At least, I tried ok dan saya melakukan ulang kaji dengan rajin serta tekun.
wallahhh!~


And seperti yang tidak dijangkakan,
soalan paper yang I dok uar-uarkan uber-super-duper tough tu
sebenarnya tak adalah susah sangat.menari



Well, there were a few questions, that I couldn't answer,
but mostly, ok lah. Not too hard to give nightmares

Eyh, U jangan tak tahu,
exam kalau susah, I akan termimpi-mimpi.
Like when I was in Form 5 and SPM was kind-hell hard,
sampai menangis-nangis dalam mimpi, because Pendidikan Agama
was too hard. ( I dulu mana reti tajwid, sekarang OK sikitjelir)

Thank Allah lah, sebab I managed juga dapat A1.
heheh. I've tried nak ingat tajwid. Tapi susah sangat. Time exam saja boleh ingat.
Lepas habis je exam, terus lupa.
Ok, I know, I suck.nangih



Tapi for sure, I do not know yet whether I could get an A for that paper. Sebab
dia gabung dengan markah assignment, and unfortunately, markah I memang teruk gila.
Please, I wanna A, kalau tak dapat A, mesti menjunam turun pointer,
I aim 3.6++, BUT I am not sure that, I'll get that. ( crossing fingers )
I akan berserah sahaja. Been trying and It's up to HIM.



Love,
~moi~











P/s: Thanks to yang bagi advice dan kelik Nuffnang I. ;) Herm, esok pagi2 lagi out. Nak pesan apa-apa tak??celebrate

Wednesday, November 11, 2009

Good night.



Salam hon.
Ai peeps, mata da start berair da ni,
Oh, by the way, tolong la tengok-tengok poll I
yang I baru buat kat side sebelah kiri ni <-- And I have decided, malas dah nak tengok buku Ha, it doesn't mean I da gave up, but saya da letih da, seharian da hari ini tengok buku ( dan lappy) Mata da start jadi lazy eyes da ni. I mean totally and I am sure, if I don't move to bed now, I am gonna find myself snoring in sitting position. Wallah.. Macam boleh je. Tapi rasa boleh kot. Tak pernah cuba.jelir



sure je boleh. ( Ye ke ?)





Okay, I am ready now. Kalau exam malam ni pun, sure boleh buat.
Haha, cakap je lebih kau ni. Okay, I am kidding. Belum tentu boleh, Tapi minta2 la boleh
Doadoa kamu sahaja la, harapan dan semangat untuk I sit for exam tomorrow.nangih ( touched)


Doakan Pinqib ye. Mathematics is a freaky subject. Off to bed now. Tomorrow sure will be the answer for everything, whether I'll manage answering or not! Chiow




Nite, love
~moi~babai








P/s: Kan best kalau bed kat hosteljelir macam bed kat atas.

There is tomorrow.


Salam,
seriously, for the past few days, I selalu cakap pasal nuffnang.
I was being so selfish and greedy.duit
Like it was going non-stop,
everything was about nuffnang! :X
Then, saya googled " Kenapa saya masih tidak ada money dari nuffnang"


At that time, I asked my roomate( complaint)
Kenapa la I tak dapat duit lagi ni??
Then she answered " Sebab ko tak berblogging dengan IKHLAS "
I was so shocked. Memang la peculiar sikit, ada ke orang blogging sebab
ikhlas?
ADA??


Okay, now I regret being such snobbish.
Niat nak ber-blogging hanya to get money.
Maybe sebab itu I still do not get anything.
Okay, I'll be patient, no rush, just hush-hush.





Okay, hem tomorrow, would be the last day, I'm sitting for exam,
It's the toughest paper ever!
Saya amat mengarap-kan doadoa from korang.
Supaya senang la sikit answering those:
uber-super-duper unexpected, hard Questions ( Metaphor). :P


Hope, boleh jawab laju macam kereta audi.
Boleh balik dengan happy and for sure get ready to watch 2012.
haha.~~


LOVE

~moi~








P/S: What should I blog?soal

Tuesday, November 10, 2009

Cravings~


Nite hon. The last post for today.

Aah, kenyang ..
Kenyang betul makan malam ni. ( I repeat)

Menu malam ini:

a) Nasi kosong & tom yam

b) Burger daging

The best-est food ever~! Thank God, terlaksana juga impian nak makan burger
daging sejak dari semalam.
Haha, burger jenis lain, macam benjol@ (benjo), ayam tu kurang sikit
Tak kena dengan taste buds.

I don't know why, but I am really into this diet-program,
but for the past two days, memang mencanak gila rasa lapar.
Some people would say, "Mungkin stress kot"
Although I am sure that I can control myself,
but hati selalu cakap,
hati murni sudah cukup. Badan cantik is not necessary ;P

Back to the story, I call this paranormal/abnormal thing; craving.
ahah. Ada ke orang yang tak mengandung
mengidam.

Yes, I have been craving certain types of food, and hell,
it has been for few months!
Can you tell, how serious the condition I am into???

Craving yang paling utama ialah; eating cup cakes. Well, it's not like, I have never eaten a
single cup of cake before but, rasa terliur tengok dekat blog2 cup cakes bakers.
Kan, cup cakes yang comel2 tu macam trend sekarang ni!~


waa, i wanna cup cakes!~!
Seriously, I do think, banyak sangat benda yang I crave.
dengan nuffnang lagi, cup cakes lagi. Mengada je. ;(
Okay2, stop this crap. Off to bed, tomorrow wanna wake so damn early, mesti study betul2.
esok je last time untuk struggle.!~ Banzai!~

Nite,salam
~moi~♥tumbuk




P/S: I hope, all of these craving would soon go away ( I mean termakbul (grin ))

Entry Best!