Monday, December 28, 2009

4 days to go


Salam.
Morning peeps.
Yes, I feel so fulfilled and ready to take on what's coming over!
Semangat bangun pagi.

Pagi ini hanya makan satu keping cracker gula
dan selepas menjemur kain tadi terus continue berguling di atas katil.
Im gonna miss this katil-bantal-selimut
nanti.


SO, im perfectly gonna take this chance.
4 hari lagi tinggal beb,
I selalu cakap macam ni.
Even macam I rasa I'll be dead dalam journey ke Kedah.
Suuuiii.. Takut gila. And i promise myself I takan makan nasi hari ini.
MOGOK makan.
No, diet program back to normal.
See, ups and downs macam normal je.
Begitu lah yang terjadi kepada semua human.



Soi betul, setiap kali cakap pasal balik ke Kedah,
mesti hati I duk dupdap2.
Shit-oh ar. Im totally gonna miss home.
-Eleh kau ni cakap macam kau ni nak ke London je-
Am I feeling homesick?

Kaki I sakit kena gigit pacat.
Masa ikut Dad I jadi jaga the goats.
Dad yang jaga, I tolong bawak botol je. Betul agaknye kambing ni makan semua benda.
Sebab tudung I pun digigit nya. Mungkin sebab the blink2 tu kot.
Sekarang the bite semakin worst.
Selalu gatal dan now pedih sakit.
Macam swollen sikit. Dan esok kemungkinan akan ke dental.
Nak buat tampalan. Ada thit little mini lubang in between my teeth.
Antara dentist dan doktor biasa mana korang takut?

I takut dua2.






P/S: Hope betul la no cabutan kena buat. I takut kena cabut gigi.






Love,
~moi~

Facts about mermaid





Since when I was a little small girl,
magical creatures such as mermaids memang
sudah lama fostered inside of me.
I am particularly memang berhajat boleh jadik duyung one day. ( impian)
Suka sangat la tengok si Ariel dalam citer The Little Mermaid.
Termimpi2 nak jadik duyung.


Kalau kat sekolah, bertanding dengan kawan siapa-punye-duyung-paling-lawa contest.
Kalau kat rumah, amek Play-dough buat bentuk duyung dengan ada
dua cengkerang besar atas chest nye dan ekor tu mesti cukup besar.
Pity me, tak pernah ada patung duyung.



Entry ini sedikit sebanyak akan menyingkap sedikit
vital information about creature ini.
Okay, mermaid atau juga duyung ini banyak dalam myths:
Cuma tak didedahkan saja.



SPECIAL FACTS about MERMAIDS/MERMEN:

  1. Kalau dekat pantai, ada nelayan yang terapung apa, the merman akan datang dan releases the soul, so that the fishermen will be set free.
  2. Some sources cakap, duyung ni berasal daripada Tuhan Oannes dari Babylon yang berbadankan manusia dan berekorkan ikan.
  3. Duyung biasanya dikatakan pembawa sial kerana akan menarik perhatian pelayar2 dan nelayan2 sehingga membawa kepada kematian mereka kerana sebaik sahaja terpandang kan duyung, mereka akan membiarkan kapal dan urusan lain terbiar.
  4. Duyung juga is said to able to cure human diseases.
  5. Anak duyung selalu terlupa facts bahawa manusia tidak boleh bernafas dalam air sekiranya mereka mengajak manusia mengembara kedalam laut.
  6. Duyung sentiasa mempunyai interest terhadap manusia. Korang tengok Dyesebel tak di Astro Prima?
  7. Duyung boleh menyebabkan seseorang itu hanyut dalam fantasi nya apabila mendengar nya menyanyi sahaja.

Banyak lagi interesting facts menarik about mermaid.
Mata mengantuk, sure. Now, thinking to post an entry about fairies pulak.
Erm., so cute. Adakah I sesuai duduk di dalam dunia Siti di Alam Fantasi sahaja?





Nite, ~moi~


Tears


Salam.


Malam ini I nak beremo sikit.
I don't care if you guys fikir, eleh minah ni, sikit2 emo.
YES, I admit that I am a penangis.
I sngat la mudah menangis.
Tengok sad movies menangis, baca tragedy books menangis,
gaduh ngan adik2 lelaki menangis ( dalam hati), gaduh ngan Mom, nangis dalam selimut.
I pun da tak tahu macam mana nak set my little tiny eyes
ni supaya jangan selalu menangis.
JANGAN ikut kata hati,
sebab the heart that always makes you cry.


Hari ini,
da berpuluh-puluh kali gamaknya,
I've been telling Mom and Nenek yang
saya benci balik Kedah. Well, kenapa I always yang kena duk jauh dari keluarga.
Memang, dari dulu lagi.
Then setiap kali cakap macam tu, mesti masuk bilik and cry,
sampai hidung penFont sizeuh ngan mucus.

Well, two main reasons yang menjadi
factor utama I malas balik Kedah are

  • Jalan ke Kedah la banyak berlaku insiden yang meragut jiwa. ( ALLAH, spare me)
  • Sebab this year, there will be PJ subject and i absolutely curse PJ!

Qib, you've got 4 more years to go lagi.
A year passes by so uber fast.
Lepas jadi cegu, kamu boleh duduk goyang kaki kat rumah, lepas balik pukul 1.45
tengah hari dari sekolah dan boleh spend the rest of the hours ngan family.
Lepas tu I akan jadi petani moden separuh masa dan akan bina family sendiri yang jugak terdiri daripada petani moden. Owh. life can;t get any better than that.






P/s: Wish me luck. Thinking that this semester is gonna be a nightmare sebab ada PJ. FIGHTING!!




Take care,love
~moi~

Sunday, December 27, 2009

Sad but true.


Salam.
Fuut, lama gila I tak berblogging.
Sibuk menternak sims and tengok TV.
Adoi.
Hari ini pulak baru dapat tahu
result exam lepas yang I target boleh dapat 3.6++, :(
hanya dapat 3.49.

Shit-oh.
When do I get the chance getting those fame sebab dapat pointer tinggi.
Gila malu pula nak tulis kat sini.
Hehe. At least i tried kan.



Okay, I don't know why,
tapi berat I memang da tak turun.
Most probably, sebab nafsu makan kembali berombak.
Tapi I da janji,
balik je ke maktab, akan ikrar diri macam peserta The Biggest Loser yang
kena kick out sebab teammates dia percaya, she'll have the will and the strength
untuk berjaya kat luar. Luar ialah -maktab-



Hehe. InsyaAllah.


The sad news is, I juga baru dapat tahu,
I kena pack and pulang ke maktab this coming third of January.
Why do I always be the last to know everything important?
Macam katak pula.
And the end of the day, I menangis macam Cinderella yang kena dera dengan
step sisters nya masa bagi tahu Dad yang tarikh pulang ke maktab harus diawalkan.







P/S: Sedih woo. Doakan saya berubah menjadi big girl not BIG girl. I mean a girl that will no more act childishly. AMIN. Eh, blogwalking akan menyusul. Wait for my comments, and sorry ye sebab lama tak menjenguk. :P






Love~take care
MOI

Tuesday, December 8, 2009

Happy weh.


Salam,
aiyaa peeps.
Baru balik dari rumah Nana aka granny I.
Makan-makan, tengok TV, gurau-gurau dan bla-bla..
Rumah nana dekat je, jalan 5 minit dah sampai, --> one way of exercising. ;0)
Tapi I jarang pergi rumah beliau.
pasal Mom I tahu, kalau I pergi sana,
mesti I
melantak macam tak hingat dunia.


Practically, I pergi sana sebab setiap malam
mesti Dad buat solat jemaah ngan Nana and sepupu sepapat yang lain.
Hari ini, lepas solat,
dengan malu-malu kucing siam I pergi
dekat weigher dan moved sikit badan atas tu
dan dengan hingus meleleh tahap apa
melompat-lompat kegembiraan
sambil goncang-goncang badan akak yang
matanya masuk habuk!


Gila kan??
That is how happy I was when I knew I lost 5 kg,
yes, I repeat 5 kG,
This isn't something I made up.
and I am brave enough to cut my own- fresh- genuine tounge,
kalau benda ni palsu. (amboi beraninya)


I am so happy,
gila 5 Kg dalam masa 3 hari.
Kalau 10 hari macam mana?
Hehe, lu pikir sendirilah nabil!


I tak makan nasi sangat,
Well, memang boleh makan nasi, tapi
I cuma makan sebesar tangan baby.
Dan Mom memang supervises I dengan strict gila.
The amount of food I take, dan even this morning
we went jogging together!


Setiap malam , setiap pagi buat jus.
Haha. Rasa macam seorang princess pula.


I Love you, mommy!






P/S: Owh, BTW, I can't wait to capture the amazing moment apabila berat I sudah reach 40++ ( in your dream, sucker! Hahaha)





Take care,
~moi~

Selesema


Salam,
adoi, sejak Kelantan dilanda,
musim tengkujuh ni, asyik berair je idung I.
I kesat pakai jari je ( sila muntah) sebab malas nak pakai hanky.
Hehe, btw mucus aka hingus pun bukan yang warna greenish yang likat apa tuh.
Ni plain, jernih nampak sangat pure nye hingus seorang gadis pure. ??

Aiishh :O) .Napa I dok cakap sal benda gross ni. ( tak ada modal)

Tapi yang paling sangat pelik nya, tak pernah pula I demam
semenjak balik Kelantan.
Masa duk tempat study, kena hujan setitik ( i think so) malam tu
mesti menggigil gila-gila.
Dalam hati 'adakah sudah sampai masa ku ini?'
Perasan betul, ilmu didada pun belum cukup nak wat bekalan.
But, kalau kat Kelantan,
Kena-hujan-macam-nak-gila-lepas-tu-tak-mandi pun still leh act macam orang
yang makan anti virus.



Tu la kelebihan hujan di tempat sendiri,
bak kata pepatah, hujan emas di tempat orang, hujan batu di tempat sendiri.:)
Kalau hujan emas di tempat orang, practically, malam tu mesti
book ticket nak pergi tempat orang tu, nak kutip emas.
Haha, (tak senonoh kau)
Diet program still going on.
Crazy, but it's true; I punya iman da semakin menipis.



My aim:
Kalau cepat kurus boleh cepat makan banyak balik. ( betul ke?)
Honestly, i think i da lost dalam estimate 2 Kg. Tak sempat timbang lagi.
Malam ni baru nak timbang. Haha.
Malam ni nak makan banyak sebab, Mom beli pucuk paku.
Kenapa ye, masa I tengah berpantang la, ramai orang dok wat I kecoq lioq?







P/S: Boleh kurus ke dengan attitude macam ini? :P






Have a nice day, TC.
~moi~

Sunday, December 6, 2009

Help me, otai2



Salam.

I nak tanya otai-otai bloggers macam
cik epal, cik tedi, Princess RedBloodSnow, Bvlgari Girl dan lain-lain
macam mana diorang buat a very superb job, making their blogs well-known,
sampai ada yang boleh pergi Singapore.

Lol, There are few reasons I've listed here, I rasa the causes yang buat blog I kurang femes :P

  • Ayat yang hampeh ( kau karang esei budak darjah satu?)
  • Idea yang tak menarik. ( Tak leh nak cerita sal pakwe ke apa)
  • Masa yang terhad untuk berblogging, ( kadang2 berokband kau buat hal)
  • I baru berblogging( some bloggers dah bertahun2, I baru nak masuk 1 tahun)
  • I tak pandai berinteraksi dengan bloggers lain.( ??)

    Betulkah reasons di atas yang I listedkan?
    Dan macam mana pulak mahu menjadi sedikit popular. I don't blog because I want to be POPULAR. It is because saya sekarang kan sudah menjadi seorang business woman. A new one. Dan I menjual a slimming product, JUSMATE5 very popular one, dan founder nya is Dr. Rozmey, Orang kampung dan senegeri I. (bangga)



Dan saya harap dengan sedikit pertolongan korang; otai2 or non-otai2 yang ada tricks tersendiri, boleh lah tolong share, cara2 meningkatkan kepopularitian blog.Malam ini mungkin bermimpi saya sudah menjadi jutawan,sebab masa berokband I tak menjadi, I mimpi tiba-tiba lappy I ada sambungan wireless yang maha laju. MASYAALLAH.
Mimpi kiriman siapakah ini? Setan? Iblis? Atau Yang Esa.



P/S: Tolong la promote sikit barang dagangan I kat blog2 korang. Hanya ALLAH yang mampu membalas jasa baik kamu. =) . Honestly, there is no doubt using this product because it is purposely made for making you skinnier, but. For sure, there is no side effects.
Do not hesitate! Interested in buying JUSMATE5? Sila email: qiblancelot@gmail.com Call :0139807886/0199789854 !
Money Order
to; RASHDI BIN IBRAHIM
Account number :103024233087 (Guaranteed will safely arrive at your pintu rumah!)


Have a niceday;
~moi~

From a long break


Aiyooo, peeps.

Salam.
Letih sungguh I bercuti,
Yela, I am given about 30++ days to sit down and relax.
Sapa yang tak mahu buat kan?


I hari2 kerja makan, tidur, bangun-kencing-mandi, tidur balik
Best, heaven!
Telinga sampai lebam kena berleter ngan Mom.



Lagi pun dengan broadband yang shit-oh!
Memang sakit kepala sangat. Well, I did hope, that my broadband
menjadi bila balik rumah, but it didn't turn out tak menjadi apa
yang I expected. So, lama dekat 3 weeks, duk goyang2 buntut, kepala (banging)
Hari ini, atlast, beli prepaid Rm20, used Rm10 dalam 5 minutes, habis.
MasyaALLAH. Then tried subscribing through phone,
dapat la, guna RM6 for a day.GREAT!
Burnt Rm14 dalam masa 5 minute. SHIT-oh!



Like I once told you guys before,
I nak keep in progress dengan diet program I during cuti.
Well, mostly, I memang tengah berdiet sakan,
makan nasi sebesar tangan baby ( kecik tak?)
Dan mengamalkan minum JUSMATE5,
Sejenis jus perasa Oren yang sedap dan dijamin dapat
mengurangkan berat badan. Serious, i have been losing 2 Kg since using it. (PROMOTE nih)
So, sapa2 yang terasa ingin tampil ( ayat TV) kurus dan anggun, boleh terus mengoder ke qiblancelot@gmail .
Honestly, sangat menjadi, dan urusan jual beli, selesai dalam email. Komen pun boleh.




Swear to God, I akan upload pic latest I yang paling umphh.
Wait for the new me and please do support me. Tolong la, promote blog I nih.
Senang la sikit dapat buyers. Nak wat camna, Nuffnang pun tak laku ;(. sob3




P/S: Sorry. I will try to visit your blog ASAP. Sangat miss reading semua blog yang I follow. And the quest starts now.. Wait for my visit dehhhh :P



Love, have a nice day,
~moi~










Entry Best!