Sunday, January 17, 2010

Aduh lemas, rimas!


Salam. Ohaiyo. Haip.
Oke Ni tektik orang jepun jawab salam.
Bahasa korea dah reti. (chait, aku tipu), bahasa hindustan aku pun da reti!
Ahha. Kalau dikira bilangan jari kaki dan tangan aku,
adalah dalam 7 bahasa aku reti berbahasa. Setakat greetings pagi,
terima kasih, bye-bye tu boleh la.. Kira macam da expert la.
Kalau aku pergi obesis pun,
korang mesti tak sangka aku ni anak kelantan.
Erk, napa aku tak guna Malaysia?



Ops, okay aku terlebih bercakap mengenai kelebihan aku pulaks.
(* muka bangga*)
Sebenarnya, aku sekarang short of money.,
Syitt, langsung tada. Kalau kat BSN tu, boleh kuo duit 40 je.
Mana la den mampu hidop dekat perantauan sorang-sorang tak ada duit ni.
Tak kan ni menega kue kot. Masak kek pun keras macam bata.
Tak pun takkan nak menega kat KFC. OPS!






Patut tak den/ate/gue/saya/I/aku/kawe:
Pergi report kat Dad aku, Miskin nye aku kat sini memang kalah la
orang dalam Bersamamu.
Sebab orang yang bersama mu ni kurang-kurang Tv3 tolong.
Aku???
Ok, sapa yang hati suci ,macam kapas putih yang tak guna lagi,
boleh la hulur seratus dua.

Sebab aku ni lemas rimas! (cheh! macam lagu Fabulous Cat / kucing hebat pulak )
Aku pang kan!!







P/s: Ni blog shopping baru kawan aku. Korang-korang singgah la ye. Memang meletops la barang-barang kat sana. Harga pun affordable la! Click here!**

Take care,


17 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

short of money too...bilerr mau gaji ni..

touyakaruma said...

duit...duit...duit...duit

aNiSa hANg tUaH said...

aku tade duit jgak nih
hadoi..

GhOsToNe said...

uiks..

tringin blajo bhse owg!

AzuanBudakMemandai said...

hahaha...

AzuanBudakMemandai said...

hahaha...

sweethOneY said...

samala.. membilang hari nk gaji. cepatlah ujung bulan

Precious said...

Nampaknya kenalah puasa sebulan dua ... hihihiiiii!

Faarihin said...

Assalamualaikum.. singgah sini.. kalau dah makin.. maka.. terpaksalah juga memberitahu pada family yer.. (^__^)

PinQib said...

Faarihin--> agak nye la farihin.
ish2.,
terseksa jiwa ak

PinQib said...

:: p R i n c E s S _ N :: --> gaji bnyk woo kalau nak dibndingkan ngn elaun

PinQib said...

touyakaruma --> money, money , money

PinQib said...

aNiSa hANg tUaH--> heheh.. ak da susut sngt ni

PinQib said...

GhOsToNe --> meh belaja ngna master G, nie hehe

PinQib said...

sweethOneY --> jeles kepada yang susdah ada gaji

PinQib said...

AzuanBudakMemandai --> hehe kowt?

Redbloodsnow said...

akak dh jngah dh. super cute benda alah dlm tuh ek. oh duittt..eh dtg padakuuu. leh syorga bershopping nih...haha

Entry Best!