Wednesday, January 13, 2010

Ceritera Manjalara Versi 2

Salam..
P.E.E.P.S berbunyi peeps.
Hehe. Baru ada masa nak update.
Aku jadi malas gila sebab internet ni macam
nak main hide and seek je ngan aku. Kejap-kejap ada. Kejap-kejap
lesap. Hem, aku apalagi, senang-senang, off laptop, terus berdengkur.



Baru lepas makan,

Menu: Nasi lemak ayam goreng berempah ( side dishes: tempe pedas, fishball ikan pedas, telor sotong pedas, dan sosej pedas) . Semuanya pedas, almaklumlah, nasi lemak. Harga pun murah gila.
RM 3 je. Sapa nak suh aku belanja, mai la datang sini. Sepokai-pokai aku pun,
confirm leh lagi hulur seringgit dua. heheh*



Ni sesi cergas otak, sebab kelas aku esok pagi-pagi lagi kena wat
presentation.
So, aku pun nak bagi korang otak cergas. Okay baca artikel dengan teliti. Kalau korang hebat, korang memang boleh baca fikiran aku.



Suatu petang, Manjalara Versi 2 berjalan jalan sekitar kampung bertemankan sebuah purse kecik berwarna pink.
Then,
Manjalara ni seorang yang suka berjalan kampung sebab dia ni single lagi, so dia merasakan kalau dia berjalan kampung ni, ada la seekor dua mamat yang akan ter-jatuh-syok kat dia.
Next,
Sebelum dia keluar rumah lagi dia awal-awal lagi sudah dipesan maknya supaya balik sebelum itik pulang ke gangang.
Selepas itu,
Ops, ke reban. So, dengan sopannya dia bersalam dan melangkah yakin akan bertemu dengan Prince charming.
Kemudian,
Sedang asyik berjalan, tiba-tiba Manjalara terlihat sekuntum bunga ros yang berwarna pink.
In addition,
Manjalara ni sangat teruja kerana beliau belum pernah bersua muka dengan bunga ros berwarna pink ni.
Moreover,
Sebelum ni dia asyik dok tengok bunga taik ayam yang berwarna oren tu.
Furthermore,
Dia berasa sungguh ralat lalu, tanpa berpikir panjang, Manjalara pun memetik bunga itu. Tiba-tiba Manjalara ...
To be continued... ( banyak gila penanda wacana aku guna. Kan, kan, kan??)







Apa yang terjadi kepada Manjalara Versi 2?
Kalau korang hebat, memang leh baca pikiran aku.
Aku ni kira otak sastera la jugak walaupun amek kos Matematik.






Ingat tau. Pikir baik-baik!







Take care,


19 comments:

sI tEDI said...

punya banyak side dishes ko?
ekekekeke

Rara said...

Sdapnya mkn..xajak pn kn? hehe :)

Rara said...

Sdapnya mkn..xajak pn kn? hehe :)

kukuchimachikumi said...

moral of the story??

AzuanBudakMemandai said...

ekkek..ko demam ke haha

cik EPAL said...

dah lama tak tengok manjalara..hee..

klik xpax :)

little black dress said...

mmg sdp nsi lemak kdi dpn ipsah...


huh...crte mnjalara?

Mak Su said...

manjalara jadik princess frog?

SieRRa183 said...

ni teka-teki ke citer...
ape jd pas2? saspen ni....

miss lolly a.k.a luvfareda said...

manjalara?

tgk gitu2 je time part 1 dulu. MUHUHU

PinQib said...

sI tEDI --> biasolah akak., tengok la size brapo

PinQib said...

Rara--> Sapa kata x ajak,. ISh2

PinQib said...

kukuchimachikumi--> You didnt even read it, LOL ;P

PinQib said...

AzuanBudakMemandai--> aku demam kowt.
deman stress ngan homewek.

PinQib said...

cik EPAL --> Kat tv3 skunk ada ni.
Replay. tngok puas2

PinQib said...

little black dress--> I bet u didnt even read that too .

PinQib said...

Mak Su--> Close, but wrong la. I dont even noe

PinQib said...

miss lolly a.k.a luvfareda--> Gue x tengok..
boring,. sentap

PinQib said...

SieRRa183--> I lop u.
mybe dia jumpa bunian

Entry Best!