Sunday, January 10, 2010

Macam bodoh jek.


Hari secara rasminya aku rasa aku dah buat benda paling bodoh dalam hidup aku.
Masa tutor masuk kelas, aku memang dah agak dah. Jadah nye ari ni, aku memang rasa malu
sampai aku rasa nak sembunyi antara celah kepala kura-kura dalam cengkerang dia.

Aku stress.
Aku stress gila. Kalau orang nak kawin tak ada duit stress,
aku lagi lah stress. Aku ni penolong ketua pun kau buat macam apa.
Kalau ada benda apa sal kelas, kau ni pergi diskus dengan orang lain.
Aku terasa tau. Kalau macam tuh baik la aku resign.
Suruh orang lain tulis, diskus pun orang lain. Aku anta message tanya sal kelas pun tak nak jawab.
Maybe kau takut dengan aku, sebab aku garang, selalu marah-marah.
Tapi tolonglah hormat aku sikit.


Aku memang aim da, tahun ni aku malas da nak
main masam-masam muka.
Nak baik-baik ngan semua, ni kau dan kau wat aku camni. Macam aku tak wujud.
Aku cuba ketawa asal kau-kau ni wat lawak,
cuba respon asal kau-kau ni panggil,
cuba segalanya, dan yang paling sadis sekali, aku da tak buat masam da kalau
masuk kelas.
Ni, aku terasa sangat, kalau aku jalan ngan kawan-kawan ladies, kau-kau tegur yang sebelah
aku jek, aku yang paling dekat kau-kau wat tak tahu.


Takpa. Aku tak kisah.
Aku da malas kowt nak layan. Aku da bosan.
Da berapa lama aku tahan sakit dalam dada ni
sampai dulu aku boleh jugak, nak suarakan sedikit idea,
tapi, tadi aku rasa walaupun aku ni penolong,
aku rasa aku nak bercakap kat depan, aku rasa kau-kau ni memang takkan layan punya.
Malu gila kat depan tadi, berdiri macam orang bodoh.
Kalau aku duduk kang, cam tak ada manner lak.


Memang la tak ada antara kau-kau yang pulaukan aku,
tapi, aku mungkin emosi sikit yang rasa dipulaukan.
Sampai madam boleh tengok aku ni langsung tak bercakap masa dok kat depan.
Aku tak suka situasi ini.
And aku harap everything will be back to normal,
where all of us, can have fun, chat together dan mengumpat pun together




P/S: Why am I denied entry into this world. I feel so unlovable. ) ;








take care,


22 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

pinqib shayang.

STRONG babe.

tu aii dah keliks TFairy.

so smile eh ?

♥Azie♥ said...

salam...nuff nippon paint kat pink ed kejap..

adik try la masuk contest tue mn nak tau ada rezeki..good luck.

SieRRa183 said...

hye qib...
kite sbgai mnusia mmng ssah nk puaskn ati smua org....
sbb len org len atinye...
even kite try utk brubah...
mybe prubahan tu perlukan mse...
juz ignore it...
and go on wif ur life...
atau pn confront ngn ktua tu...tnye ape yg x puas ati...
chill up friend....=)

cik EPAL said...

mengumpat?? hee :)

♥Azie♥ said...

sayang bukan contest mylittle tue...contest model bertudung tue la..cuberla....

** Perfect Love ** said...

sabo ye dik.. dugaan tu semua. Kalau sorg taknak geng ngan kite.. ada ramai lagi yg mahu geng kan .. ;-)

♥Azie♥ said...

adik dia mcm nuff gak...cuber la..sign up jer..lepas tue rajin klik blog..dia lg cepat dari nuff,,

Nuyui said...

huhu..agak tidak faham ngn situasi anda.. tp walauapapun, just ignore those negatif thoughts, and epikan diri... gelak je kuat2... biar ar diorang igt ko dah gile ke apa, yg penting jgn pendam lelama, nnti sakit ati je..

sI tEDI said...

lah... kenapa? macam kena boikot je..?

cuba try tanye hati ke hati

PinQib said...

miss lolly a.k.a luvfared--> thanks miss lolly dear he.. he, happy la sikitt

PinQib said...

♥Azie♥ --> InsyaALLAH. Thnakss akak

PinQib said...

SieRRa183--> Wee. i like the idea. tp mana I beerani nak confront2 orang.. hehe. niwey thanks fer the advices!

PinQib said...

cik EPAL--> aah. dulu ada la mengumpat2 sekali sekala

PinQib said...

** Perfect Love **--> hehe. entahlah akak.. INSYAALLAH.. ada lagi yang masih menanti

PinQib said...

Nuyui --> haha.. lawak ahh ko ni nuyui.. x paham tang mana tuh?

PinQib said...

sI tEDI --> hehe.. ada la kot.
tp leh cakap2 lg.
cuma x mesra je.. muahaha

little black dress said...

hohoho....no kumen yew cik qib cyg...

PinQib said...

little black dress--> U'll never understand me;9

sophie said...

ey pinqib,wat's wrong? be strong taw..jngn laa emoe2 sgtt kay..

Redbloodsnow said...

alololo...cian adik akak nih. sabo jek lah dik. x pun, ko gi maki direct terus kat dorg..hikss :P

pearl apple said...

hush...x de la qib..kadang2 hati kecik kite tuh yang wat kita terasa sangat2...padahal sume orang x pikir pun aPa yang kite tengah pikir..btw..sentiasa la bertanya,ko masih baru lagi nak melangkah..sekarang lah masa ko nak belajar untuk jadi lebih berani dan x malu..sebab ko ada jawatan yg patut dibanggakan dlm kelas..neway mau ko x paham..ko tanya la kitorang yang dah master dalam kes2 nie..such as aku,mimi, n piqah..insya ALLAH,selagi aku bleh bantu aku akan bantu ko tau,

Anonymous said...

dun worry my dear
i'm with you
standing behind you
for any situation k..

peace

Entry Best!