Tuesday, January 12, 2010

Prejudis



Salam.
Hari ini adalah hari bersejarah,
sebab aku telah berjumpa dengan lelaki yang paling prejudis dengan perempuan.
Secara LIVE! Yola, dulu aku ni kaki novel melayu karat.
Selalu la baca kisah lelaki prejudis yang takkan kawin ngan perempuan,
lepas tu asyik gaduh then after that, start la drama cintan-cintun mereka.

Aku da muak da ngan kes stereotaip novelis-novelis seantero malaysia macam ni.
Now, aku dah gave up baca novel melayu.
Aku da beralih baca novel Inggeris pulak.
Aiishh, kalau reti Urdu, da lama da aku baca yang urdu pun.!




Okay, sejak belajar ni.
Aku selalu je pasan something pelik kat sini ( espesiali pasal lecturers la)
I was gob smacked (terkejut) masa dia masuk kelas.
Lect ni memang nampak sweet je. But don't be tricked aar.
Ikuti siri berdialog dengan jin ( ops, DIA/ Lect di bawah)




Pendahuluan:

Lect: Assalamualaikum... Bla3.. bla3.. Okay. Taktik saya senang je.Saya mengajar semua kelas hanya berpandukan kepada several conditions sahaja..


Kami diam. Mendengar penuh khusyuk. Aku je kowt sorang dok asyik melukis atas kertas.OPS.


Lect: Saya ni semasa berpengalaman mengajar 50 tahun, saya dapati pelajar-pelajar perempuan je yang jenis bawak banyak masalah.


Aku dengar lagi. Dalam hati, dok terpikir, apa la yang masalah tuh. Merokok ke?


Lect: Diorang ni suka menggedik tak tentu pasal. Saya memang pantang tengok orang yang suka menggedik ni. Memang saya tak leh berkompromi langsung.

Kami semua were like, Ouchh that's hurt la. Sebab kami perempuan.


Pastu dio duk ulang benda sama banyak kali, sampai la sorang dak kelas aku tanya dia, statusnya.Mula-mula kalut gak nak berahsia, pastu dia mengaku la, dia masih bujang ( trang tang tang, aku tak tahu)



Then, last dia cakap benda yang sentap la jugak, dan sedikit sebanyak membuka rahsia beliau.

Lect: Yela, saya ni tak berapa nak lucky dalam bab2 ni. Tak macam kamu yang masa2 ni da ada banyak pakwe, makwe. Kadang-kadang orang yang kita nak , tak nak pulak kat kita. Yang kita tak nak mai. Mungkin saya ni terlalu keras atau tak romantik. Mungkin.



Atau, kamu terlalu prejudis dan MEMILIH??






P/S: Gila gerun masuk kelas dia esok. !




Take care,

18 comments:

Mak Su said...

macam garang semacam jer orang tu

Sharinginfoz said...

macam2 kan.. anyway seronok dan happy2 le...

RM3 Ribu Sebulan dengan Blog

Jom Baca Buku

Anonymous said...

btol r..
seram gler nk msok klas die...
tak taw pompuan jnis camne yg dkata gedik tu..

sI tEDI said...

ekekekeke.

kawan aku tahu bahasa urdu.
ko nak belajau?

sweethOneY said...

hehehe.. klo lect gtu xleh ar nak goda2 nak markah lebih :P

cik EPAL said...

tak yah gerun dia orang jugak :D

anisizatyA.J said...

haihh takleh blah lecturer cmni

sophie said...

cam gnas je lect tew.

AzuanBudakMemandai said...

ad jugak ke lect camtu haha

@reLoG said...

dear..jgn geram2 dgn dia..nnti jtuh cinta..ahaks.. ;)

hati2 cayang..^_^

:: p R i n c E s S _ N :: said...

urghh...da jadi lect tu mngajar je laa...pesal nk ckp gtu laa..anggp r tu dugaan keje ke ape...perlu ke cte hal personal...derrr...apa pnye lectrer laa..

rAy jR...@...Aliff said...

hahaha..jgn masuk..escape2...wakakka

Love Says it All~ said...

MAKEUP CLASS SCHEDULE:

23RD & 24TH JANUARY 2010- BRIDAL MAKEUP CLASS @ SHAH ALAM (2-DAYS CLASS) RM500/PAX

15TH JANUARY 2010- PERSONAL MAKEUP CLASS@ TERENGGANU. (LAST DAY REGISTRATION TONIGHT)

WWW.EYRARIZAL.COM
WWW.LOVESAYSITALL.BLOGSPOT.COM
FB: EYRA RIZAL / EYRA RIZAL TOUCH
016-2128740

kukuchimachikumi said...

hahha..50 tahun??

setua mnekah lect i2??

ala..t lme2 ok kot..

bese la 2..

nobody perfect...

little black dress said...

aq xske lect 2...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ngan lolly kamoo gerun tak ? MUHEHEHEHEH

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ngan lolly kamoo gerun tak ? MUHEHEHEHEH

nurul said...

qib, lecturer baru ke..huhu

Entry Best!