Tuesday, March 23, 2010

Cekgu oh cekgu!




Lama lagi tak menulis.
:23:.. Bizi jadi cekgu.PBS kena wat esemen untuk subjek Falsafah. Masa PBS ni lah orang kata, masa genting sebab kita akan diperati satu-satu sebagai seorang guru. Aku rasa PBS aku sangat lah come lote, kiuttt:40:.. Sebab masa PBS orang dok panggil "cikgu, teacher".. Rasa diri ni macam dihargai. Haha. Walaupun aku banyak moody :08: sebab partner aku memang lahh seorang yang suka menurunkan tahap kekompidenan aku..:25: Tapi for the past three days, aku sudah cukup gembira dan puas.. PUAS? Puas hati. ALHAMDULILLAH!
Hari pertama jadi Cegu....:56: pupuuuu.... Ayoh ke sekolahh

Aku bawak beg pink...
Dia komen, " Ish3.. beg pink? ko ni kalah budak tau. Malu lah sikit. Esok bawak beg yang ada rupa cam cegu.. Ok:59:??"

Aku sentap woooh. Dalam hati rasa cam nak nangis. Dalah masa perhimpunan muka ada kena cat.:40: Malu siot.. Patut la aku senyum kat sorang cegu laki, dia wat derk!! Bukan mengorat, tapi tunjuk hormat ( macam pantun la)

Esok. Aku tukar beg. Warna pink lagi.. Haha. Saja je wat sakit hati.

Dia jumpa aku.. nak komen, aku sampuk," Pink lagi..."

Pastu, Dia terus wat derk je. Gila la. Mumy aku tak komen apa-apa pun.. Of course. One of the factors is bekos im her daughter and the other one, im still a student. Practically, pakai apa2 macam pelajar dikira OK lagi...Bukan nak marah ke apa... Tapi sedikit sentap sebab, memang masa Dia komen, aku rasa terhina, dihina, malu semua ada.. Lebih emo:30:!
Masa mengajar, memang lagi sadis:

Ada ke patut aku boleh rasuah budak yang bising dalam kelas dengan RM2:34:
Aku cakap, " Sapa senyap, cegu bagi RM2! ":38: Pastu satu kelas senyap! Gila kau. 30 orang satu kelas. Kalau 2 x 30 = rm 60! tidak!

:35:Gila sekejap. Aku buat-buat tak dengar masa diorang dok panggil aku nak mintak duit RM2 tu. OOO.. cegu tak amanah.. Sedih gak bila pikir balik-balik.. Sehari aku mogok makan dalam bilik.. Terasa tercalar kredibiliti.

Pastu, ada pulak boleh komen aku bercakap over? Ish. Rasa nak lempang je. Dalah diorang tak takut ngan aku. Aku tulis nama aku kat blackboard pun diorang gelak. Aku sebut perkataan pun diorang gelak. Ais.. Bila lah aku nak jadi garang ni.

Tapi yang paling best.. Jaga budak darjah 1, subjek PJ. Diorang memang hati suci. Bersih. Tak rasa:33: menyesal pun pergi padang, baju dan kasut kotor. Rasa puas. PUAS lagi. Hehe!



P/s: Esok harap-harap kena pi jadik jaga untuk budak kelas satu lagi.



LObe,
:49::52::51:~moi~

14 comments:

* mEsSy * said...

aip cekgu.. cm syiok jerk jadik cekgu..

:)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hohoho...klo N jadik student pon snyap..nk 2 hengget nyerr pasal..lps mkn burger gn kopok lekor tuu..

@rE-LonG said...

Kene garang2 ckit dgn budak..
wat muka garang tau.. ^_^

SieRRa183 said...

hai pinqib...
wat derk je ape yg org kate psl beg pink tu...
yang die nk cbuk pesal kan...
relax sudahh...

PinQib said...

* mEsSy *--> syiok memng syiokk ohh.. kena ad 'sesuatu' dulu..

PinQib said...

:: p R i n c E s S _ N ::--> kat sekola tu mana ad beger yunk oi

PinQib said...

@rE-LonG --> x leh kot... asek nk tergelak jekk

PinQib said...

SieRRa183 --> hai.. thnks.. tu la..
insyaallah.. benci oo

* mEsSy * said...

wah.. kalu cm gini, nak jadik cekgu lak la..

:P

Redbloodsnow said...

ade ke bw beg pink xde rupe cam cekgu...ko kasi bekhand jek dh die dik...hehe

btw, suke giler tgk pic minah salleh tuh. super cute arr. mate..perhhhh, jeles! :P

sophie said...

alaa xkan laa jadi cikgu pkai beg pink pon xleh kan??

bestnye kalaw jadi student kamu..senyap2 dapat rm 2..hehehe

PinQib said...

* mEsSy *--> tahu ke 'sesuatu' tu apo?? hehe.. boleh pecah sore adikk

PinQib said...

Redbloodsnow --> tu la part sedihnye akak.. hampes pnye orang

PinQib said...

sophie--> tak bagi pun.. SALAH sebenrnye weh

Entry Best!