Saturday, March 27, 2010

Is COUPLE essential?



:09: My head is still aching because last night bas memang gila-gila bergegar tahap Songoku and Go Trunks lawan( macam ni ke ejaan:34:) Gila la, sekejap ke kanan, sekejap ke kiri. My body was moving macam dalam citer Titanic masa kapal nak tenggelam, cuma yang membezakan,:28: aku tengah duduk sambil sinsing jeans sampai ke betis :20: ( macam panas je dalam bas) .Orang sebelah aku dok layan dengar:57: lagu dari:18: fon sampai terdengar-dengar sampai ke luar. Ish2. Weh. Serius, aku tak nangis. Aku tak tahu kenapa. LOL:23:. Ke aku sudah menjadi matang?:55:
'I dont know for sure but I think it's the time for me to stop being such a child. Sampai ke maktab dalam pukul 4 pagi masuk bilik jumpa tegur sapa rumet sambil borak-borak kejap pastu sambung borak ngan partner bas dalam bilik dia sampai pukul 6. Ish3. Rasa menyesal lak tak tido.


Sekarang pening weh. Tak tahu la sebab bas ke apa. Sebab pagi tadi makan nasi lemak semalam. Oh my God.:40: Sedap tak tertahan. pedas pun tak berubah:37: (meleleh). Ikan JORE, ( aku tak tahu nama sebenar apa. Tapi cam spesis patin/paten but sedap gila) dua ketul aku bedal ngan rumet aku. Partner bas makan sambal, nasi ngan kacang ja. :16:

Sekarang rumet ngan layan citer Jepun ":12:one litre of tears" sambil dok soksek:39: sensorang. Aku tengok sekejap pun menangis. Ais. Tak leh blah langsung. Oh. sebenar teringat masa on the way nak ke stesen bas semalam:44:, mumy pesan, jangan jadi 'terkejut'. ok. practically, memang dah banyak kali dia pesan. 'Terkejut' tu macam culture shock la. Dia pesan la; kapel jangan, tengok wayang jangan( i prefer kurangkan), makan kehepsi :53: kurangkan dan banyak lagi lah. Oh.. Yang kapel tu memang aku dah setuju awal-awal:19:. I mean, couple is for people who want to be loved secara extra. Aku sudah berasa setuju dengan mumy ( well, no offense to those who have been coupling). Aku tidak ingin menyatakan couple ni apa-apa negatif, tapi sebab aku rasa it;s something that should be... em apa ya. Em. dijaga. hubungan yang dijaga:24: dan haruslah menjinjing jinjang pelamin :19:. That;s why coupling is set up. pada pandangan aku sajalah. Kalau couple sampai ke jinjang pelamin, baru leh kata couple yang betul-betul meaningful:38:. But most of us, pikir couple ni nak seronok-seronok jek. Tu yang wat aku benci gila.

Well, I ve been in love :21:dan dulu memang pernah diajak untuk bercouple ( am i too cute:14: to have relationship?) tapi, sebab diajar oleh mumy supaya jangan bercouple, secara otometik aku:31: jadi gelis and gelemans. :25: Kawan-kawan kat maktab ada yang dok pelekeh sikit-sikit sebab tak da kapel. Kalau rahsia pasal relationship pun jarang nak kongsi-kongsi sebab macam aku ni tak da pengalaman dan sebagainya. It hurts:26: but, aku wat tak tahu saja.

So, do you think, having partner is so essential dalam meneruskan tahap komunikasi cemerlang dengan kawan-kawan ( yang ada pakwe makwe) sebab aku rasa kawan-kawan yang ada couple lagi banyak probs dari aku. Hahah:35: (jangan marah kawan-kawan)


P/s: Mumy. i want to find someone as pure as Abdullah Khaerul Azzam ( watak KCB) cuunn ahh.!
p/s2: entry ini kurang gambar



Love,

:01:

:51::49:~moi~

4 comments:

wondering shadows said...

erm..sy rase laa
couple neh not essential for the time being
:pp
no offense to my girlfriends
that mostly have bfs
tp kdg2 tu xthn dok dgr mslh
dorg dgn pakwe
tp mslh dgn msykt skrg ni
org yg xkapel akan dilabel mcm2
xlaku la, jual mhl n mcm2 ;;pp
for me that were the most nonsense offenses.

sophie said...

x semestinya kalaw kapel tu bnyak masalah..tgok gak pada hubungan kekasih tu..

and x semestinya orang tak kapel tu x cantik,jual maal ke or everything..bergantung pd diri kita sendiri nak menilai cmne..

wondering shadows said...

sbnrnye, yg sy ckp tu specified
utk some of my friends jer
sy xtau la hbgn kekasih org len kat luar camner :p
t'amat bhagia la kot.
so disini amatlah no offense k.
maaf.maaf.

Redbloodsnow said...

pssttt..better single selagi lom sedia nk ade pakwe...coz kte bebas nk wat ape je yg kte suke. klo dh ade kapel nih...payah wooo..

if x ready for commitment, better single sajork. x pening kepala :D

Entry Best!