Friday, March 26, 2010

Nasi lemak tadi memang sedap. Tapi..


:31:Akhirnya sampai lah waktu dimana sudah cukup sepurnama aku dok kat umah. Alahai.
Malam ni jugak aku kena siap-siap dengan beg tolak (push-bag), beg sandang, dan restu dari kedua mumy dan dady serta keluarga. Sentapnye:09:. Macam baru tadi aku makan nasi lemak yang dimasak anti Su (oke, memang baru tadi je). Dengan pekat dan pedasnya sambal:10:, segarnya telur rebus, harumnya nasi, dan rangupnya kacang goreng, memang aku akan mengalami kelumpuhan sementara dengan nasi lemak lain di Kedah nanti:35:..Baru tadi je aku amek baju-baju yang akan disumbat balik kan kedalam bag..:37: Oh my GOD. Memang sedih..

OK. Aku memang sedih, tapi tak terasa nak nangis lagi. Memang camni. Nanti malam karang ( 9 ++ malam) , masa nak gi bus station, masa tu lah titik genting mencanak-canak, dan hormon aku memberontak untuk menangis-nangis.:14: Dalam kereta, kat seat belakang, meleleh air mata sambil dengar lagu dari kelantan f.m ( ala-ala video klip:03:). Sedih nye. Bila teringat kan, kat Kedah nanti ;......

:41:Tak dalah masa aku nak rasa sate ikan jalanan kalau kat kedah.
:41: Tak da dah nak rasa swiss role mango anti T belikan.
:41:Tak de dah rasa gulai ayam, mumy buatkan.
:41: Tak da dah rasa membonceng motor kapcai sambil pegang dady sambil tengok langit berbintang:08:.
:41:Tak da dah nak gaduh-gaduh:22: manja ngan adik-adik laki yang brutal.
:41: Tak da da momen nak belaja masak kampung dengan nenek:17:

:23:Oh syahdunya. Oke:59:, Memang bunyi macam aku akan ke luar negara dan tak akan balik bertahun-tahun, but the fact is,. aku cuma ke Kedah dan akan balik ke kelantan:24: ( tanah air ) semula pada awal bulan JUN:16:.. Apa,:33: ko ingat senang emosi aku nk cope dengan situasi camni?:34:Lambat dan memenatkan. I m gonna miss everyone in Kelantan. And the feeling will start aching by the time i hop into the bus at 10.15 p.m ( waktu malaysia).





P/S: I hope, there's something fun in kedah, so that aku tak leh nak rasa emo2 terlebih kat sana nanti :11:..




Love:52:,

:49::51:~moi~

20 comments:

sophie said...

good luck in kedah!

PinQib said...

sophie--> thnks yunk

Anonymous said...

Cool..

Try this link:

www.fdausamad.blogspot.com

Read few entries and you'll find it very funny and interesting.

Seriously!

Liyanaa. said...

HA HA HA ;p

kedah panassss

Mak Su said...

pejam celik pejam celik nanti tak sedar dah june dah :)

take care :)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hohoho..mcm nk g merantau jaohh ek yunk...layaann..

KIDbrush® said...

hang imagine Kedah tuh ejaan dia K.E.L.A.N.T.A.N =Kedah!!! aaaa genti ilang hom sik tuh wehh keh keh

KID ;) dh penat merantau!

rAy jR...@...Aliff said...

hehehe..jgn sedey2 wey...snyum2 sokmo..hehehehe

soffya said...

sabaq la cheq...;)



(kunjungan balas...salam kenal...)

Azuan said...

ku pun dulu belajar di kedah...

PinQib said...

Anonymous--> OK.. i will.. Thanks

PinQib said...

Azuan--> HOHO.. selama lima tahun lg ni.. wehh

PinQib said...

rAy jR...@...Aliff--> Hehe.. still smiling i guess ;D

PinQib said...

rAy jR...@...Aliff--> Hehe.. still smiling i guess ;D

PinQib said...

soffya --> salam kenal. ;)

PinQib said...

KIDbrush®--> hhaha. kalau la otak aku boleh menipu.. ang merantau kat mana kid??

PinQib said...

:: p R i n c E s S _ N :: --> Haha.. jauh apa.. lima jam yuuunk

PinQib said...

Mak Su --> If life is easy as that..;9

PinQib said...

Liyanaa. --> Haha. panas sama jek.. Kelate pun panas camni

khalisyaa said...

have fun..!
kejap je ni..^^

Entry Best!