Sunday, April 18, 2010

Being skinny is all I need.


Salam kurus daripada si montel. Salam petang untuk sapa-sapa yang da sembahyang Asar je. Sapa tak semayang lagi, pi, syoh, go away, back off gi semayang! Oh. Bercakap sal 'montel', I miss being so skinny. Sapa tak nak jadi skinny Ok. Boleh pakai baju yang cun-cun ala-ala kawaii gituh.:29: Seluar pun ala-ala ketat macam nak duduk pun rasa senak gila dekat bahagian bontot sampai terbawa ke perut. [ macam mana la diorang kencing kalau pakai skinny:34:; especially yang gegerls semua; lelaki ampa pahamkan sendiri lak camna depa kencing:23:] Aku terfeeling emo rasa nak jadi kurus skinny ni, masa waktu presentation dalam kelas tadi. Video test oral yang dirakam, :16:tanpa disengaja-ngaja telah ditayangkan:40: balik dihadapan semua.



OMG:31:!~ Gila malu oh( DA DUA KALI AKU SEBUT BENDA INI) . Oke. Dah lah masa aku tengok video-video kawan aku semuanye cinonet-cinonet je. Sampai turn aku, aku ni macam:22: terbesar pulak ( size badan). Macam aku ni bertukar jadi HULK pula dalam rakaman tuh. Oh:24:Gila malu. Dengan cakap macam orang nak sebuk pi balik kampung hari ni, tapi tiket tak beli lagi(kalut) pastu siap leh termasuk sleng kelantan dan apa-apa entah lagi lah.. Pastu madam bagi komen, tak fasih inggeris la, emosi la.. Hehe.. Tapi the most impressive comment of all was; aku ada skil nak jadi guru yang bagus. Ngeh3:14:..
I thought macam pixel daripada projector tu macam membesar dua ribu kali ganda lagi. And benda yang nyata wat aku nak jadi skinny balik ialah aku rasa makin banyak orang mati muda, I dont want to be one of them ( MATI SEBAB TERLAMPAU 'MONTEL'):25: Gila, dengan amal tak cukup, dosa banyak, rasa macam mati sia-sia lak. Oh. Mintak ampun woh. Tapi banyak gak habits yang aku tak leh buang untuk menjadi skinny..


  1. Makan tak kira time. Gila. Lapar woh. Aku mencekik makanan aku punye rumet ( DIA TAHU OK):45:
  2. Bile petang je, ada je orang ajak aku makan. Makan pulak lepas pukul 6 ( MANA TAK 'MONTEL' NYE)
  3. Jogging tak pernah lah buat. Menari pun da lama tinggal. ( ADA LAH DALAM SEBULAN LEBIH):19:
  4. Amik nasi jek, mesti mintak lebih
  5. Nasi :12:bersulamkan air (NI MEMANG MASALAH BESAR)

Kawan-kawan,:39: kalau ada tips untuk menukarkan dari 'MONTEL' ke 'SKINNY' sila lah kongsi ye. Sekian, terima kasih..:47:



P/S: Yep, aku mahu menjadi skinny. Mahu menjadi skinny seperti :01:Zhang Ziyi.
P/S1: Aku masih juga suka menjadi montel..:38:..





Love,
~moi~

:41::51::49:

24 comments:

sI tEDI said...

wendu cik pinqib .
lama tak masuk sini :P

* mEsSy * said...

wewit!!

:P

AISHA SAAD said...

errr?? suggestion untok kurus??

okk, aku ade satu jek cdgn!!
aku memang melantakk tahap tak hengat, tapi aku tak penah tinggal jogging!!
paling malas ponn seminggu 2 kali...
kalau tak jogging aku rasa aku penat sepanjng minggu...

tapi, hahaha, aku digelar IKAN KERING.. hg phm2 jelah eh betapa keringnya aku!! huuu~

montel okkk wut, tapi kalau jejaskan kesihatan better be aware okk??

Redbloodsnow said...

comey ah qib. 1st time akak tgk wajah qib taw :). jom yang kte jd zhang zi yi..hee

little black dress said...

qib jom r join aq n jia ya g jog ptg2 kt pdg IPSAH nih...miahaha~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

k0 les eh pinqib ?

wakakakakambengg betul.

SieRRa183 said...

hai pinqib..
sy ade cdngan...
ape kate msuk jd contestant the biggest looser..
klau x pun msuk program yg dr rozmi tu...
klau ade bnyk wet..
g slimming world...
knfem bleh jd skinny...
slmt mncbe...
hehe!!

jane said...

wei, comel2 bagos what...
laki ramai suke pompuan yg gebu..

jgn jd cam aku

berat 34 je

cekeding!
haahahahahah

Goldman said...

COD Pamp Suisse Lady Fortuna 10 gram, harga semasa RM 1270.

Untuk harga emas jongkong dan lain-lain yang hebat sila hubungi kami di goldman999.9@hotmail.com.

Harga lagi murah daripada Habib, Poh Kong dan dealer2 lain. Bekalan antarabangsa.

Rebat tunai segera RM 1,000 hingga RM 1, 500.

Harga belian semula yang hebat.

Terima kasih.

cekmekzue said...

salam dik pinqib,
Adik ada singgah blog akak kan, tanya pasal cheesetart? semua2 tu boleh diorder, just e-mail me ya. terima kasih sudi singgah

PinQib said...

cekmekzue--> thanks akak.. I ll do that..;):):)

PinQib said...

sI tEDI--> hah// kakak memng sombonggg.:):):)

PinQib said...

* mEsSy *--> fuwuuut??

PinQib said...

miss lolly a.k.a luvfareda--> les?? wakaka.. memng ahhhh.. :):) heh.. besttt woo

PinQib said...

AISHA SAAD--> susah kot nak joging.. hehe.. selalu tido.. tp akan tpertimbangkan ... Tq

PinQib said...

Redbloodsnow--> tq33 akak ;):)

PinQib said...

little black dress--> hehe.. jum3.. kite p jog jumaat pg nihh.. aiyohh

PinQib said...

SieRRa183--> hah.. dr rozmi, i jdik agent la.. kih44. yg lain smua x mo layan.. tkuttt

PinQib said...
This comment has been removed by the author.
PinQib said...

jane-->ohh.. nak44.. berat camtu.. sape cakap laki suke.. klu x da lame i ad pakwe.weh333

PinQib said...

Goldman--> alritee ;):)

Rashid said...

bersuap-suapan tuu..

jom suap saya juga..

PinQib said...

Rashid--> ngeh33... jum33

sophie said...

tade lah chubby cgt pun!kiut je.. Anyway,gewdlucx diet!

Entry Best!