Friday, May 28, 2010

Kembar saya, and I love her.


Assalamualaikum, tawan-tawan.. Ai. saya da habis exam.. Saya juga dah memang confirm akan balik kelantan tonight and I cant wait for it . Hehe. Sebenarnya saya balik awal seminggu. Wah. Macam berani jek. Yes. Absolutely. Saya tak tahu nak wat apa dalam seminggu kat sini selain menghabiskan duit elaun yang hanya ada 400 lebih lagi. Oh my god. Banyak betul habis. Rm4018.24 tolak 400 lebih. Dan yang baki itu ialah hasil duit kegunaan saya and ive been spending it dalam masa em.. approximately 5 bulan.
Banyak tu memang tak leh nak kata la. Aiyoo. Kalau mami ngan dadi tau, matik ai. Duit tu memanglah duit elaun. Tapi, kalau guna untuk makan dan hidup memang akan berbaki lagi 2 ribu tapi nak wat camne, saya ni, pantang nampak benda, makanan. Saya jenis yang tak suka jenis beli baju. Kasut semua tu. Im not like the other girl kat luar. Suka sales. Saya suka juga, tapi kalau benda cam teddys and other sorta things, saya layankan aje. Tapi, kalau baju, kasut, tudung, semua tu,.. em.. Macam mati pucuk je nafsu. ops. ..


Best betul kalau ada saudara kembar. Kan?


Tapi.. takpe. Next sem dapat lagi tiga ribu lebih. Wakaka. Dan saya janji akan simpan baik-baik duit tu. Saya memang nak wat bayar ASB. Sebab dadi bukak akaun. Kesian le Kakak saya, dia yang selalu bayar duit untuk saya, Rm tiga-ratus-lima-belas setiap bulan. (tapi memang saya dah janji, gaji pertama saya jadi cekgu, saya bagi dia) -_-"

Kakak dan saya memang rapat. Macam best friend forever sebab kiteorang la the only two sisters. Hehe. Ade adik laki jek. Duluk mase kecik-kecik, selalu beli bajuk sama, selipar same, kereta kuda same. Semua sama. Sampai, kami pun kompius, kami ni kakak ngan adik ke KEMBAR? Hehe. Anyway, i miss u so much kakak. Sorry tak wat balik apa-apa buah tangan dari Sungai Petani.


Nilah agaknya persamaan kami dua.. wakakaka


P/S

Napa eh macam berdebar-debar jek balik kelantan. And fyi (for ur info) , recently, memang saya suka sangat sebut pasal matik. Well, memang la sunat kalau ingat sal mati, dapat pahala lagi, tapi entah lah. Kalau saya tak da.. ( i mean kita tak tahu ajal bila, ingat lah entri ini. Wakaka. Amboi, ter-emo lak) But that's the truth. Saya memang dah lah ada penyakit jantung. (Ok, later i will tell you about this)

Morning...

~moi~

17 comments:

Frodo Baggins said...

keh3x
4000 jadik 400 dlm 5 bulan ..
ok arr tuh. hahahhaha
lu jaga diri .. ada masalah jantung?
mmm, hope lu baik2 saja.


mati itu pasti?


>>__<<

PinQib said...

thanks.. abang fro.. wakaka:)
meh kite share duet

[z@ck] said...

ko ada kembar ke?

PinQib said...

aah.. ada.. :)

Rowena Chasez said...

kirim salam kat kakak k..(:

sI tEDI said...

alahhh.. ingat tepek gambau kembau betul2.. menyampah tau i yu ni. (baca dala nada gedik)
:P

sweethOneY said...

dua je beradik perempuan? mst rapattt.. hihi. Saya ada 5 beradik perempuan. dan besar pun masih suka jugak pakai baju sama. kalau beli baju kurung, tak kisah pun corak sama tapi warna lain. hihi

take care

SUE™ said...

tulisan kecik larh sayang
bikin ini mata sepet2 lagi.

wondering shadow said...

ler..ingtkn btul2 ad kembar ;p
ermm..psl sakit tu knp? (cehh..sibuk plak..)
jg dirri bek2 la klo camtuu

p/s- bru thu org klate jgak upanye

PinQib said...

Rowena Chasez--> akak.. kim salam balik..waakakak

PinQib said...

sI tEDI --> alhamdulillah.. tak terdengar bunyik gedix sampai ke sini

PinQib said...

sweethOneY--> wah.. izza ni memahami betul.. tape3.. adik badik pompuan ramai g best. saya dua orang ni poin asek3 gado aje

PinQib said...

SUE™--> srkang.. carik layout baruk.. x tau nak cr mana..

PinQib said...

wondering shadow --> im sorry.. gaya233 amir rL.. mana url blog awak?? btw,, tQ

cheqna said...

salam..
balik kelantan??besh tu..
nway take care...
salam ziarah n kenal =)

PinQib said...

cheqna--> haha.. yes. kelate. salam kenalan gakk

Mak Su said...

kembar seiras ? mesti susah nak bezakan..... amacam sekarang, dah balik ke kampung ker?

Entry Best!