Wednesday, June 23, 2010

Blackout seluruh Malaya!


Malam tadi blackout. Heee. Lepas je turn akak aku mengaji ngan Tok Mek, aku baru nak start baca BISMILLAH, terus hitam legam. Oh memang gelita ler. Macam sillence killer lak. Senyap-senyap je gelap.

Tok Mek soh pi intai kat luar. Memang gelap. Sah, satu Malaya, erk, satu kampung belekaut. Hehe.. Cool gila. Macam ada gotong royong same-same jer.
Heh. Rumah i rilek aje. Takda nak bertempik berlolong. Biasa. Budak-budak macho jantan cool semua ada. Tok Mek aku pun rilek. Hehe. Aku siap leh cakap. "Jom lah mek, sambung ngaji. I da tak sabar nak kumpul pahala ni." -__-"
So, Kitorang kuar bilik. Dengar dadi dok bagi 'syarahan' kat adik-adik laki yang dok gadoh sal hempon. Aku pun tak paham la ngan adik-adik aku ni. Hempon pun gado. Kalu gadoh sal selipar kan bagus. Ada logik sikit.



Aku lah tukang pasang lilin. Pastu gune tepon wat jadi torch light. Tonight, memang rasa close gile ngan family. Adoi. Syahdu. Makan pun ramai-ramai dalam gelap. Menu: Otak lembu goreng kunyit ngan sayur air. Mabeles. :)

Pastu lepas makan, aku ngan dadi dan adik bunsu pulak gi hadap leptop cari barang kat MUDAH.MY. Ai.. Semakin sedih lak nak tinggal rumah. Apa-apa pun, walaupun bergelap dan bergelita, i had fun. I love my family although we always have the ups and the downs like other typical family. We are special in our own way. Wah. mantop..

Heee.. It's 20 minutes t0 12. Nak tengok citer Sonny Munroe. Weee..



Nites, Love,
Moi:24:

3 comments:

ayaa alyy said...

lah ingat kn bebetul seluruh msia td. hehe

PinQib said...

ayaa alyy--> hee.. tipoo jer

Juaini Jamaludin said...

alahai. comel je family dia ni :)

Entry Best!