Wednesday, June 30, 2010

Fakta menarik buat gadis atau teruna comel




Hai, tawan-tawan. Hee. Sorry. Lama den tak update. Ni semua sebab impian nak dapat 3.90 dalam ujian sem ni belum tercapai. Okay, aku tipu. Aku tak update sebab aku bizi. Memang aku bizi. Jadual sem ni, full woo. Dekat tiga hari sederet aku kena balik pukul lima. Macam nak amek Ph.D lah. Ph.D pun aku rasa tak bizi camni. Dahlah, dalam seminggu tu, ada dua kali je aku boleh pakai baju kurung. Omaigod! Benci betul. Shame-shame. What a waste, dah lah banyak kot (adalah dalam 3) aku wat baju baru.


Dah lah elaun tak masuk lagi. T_T..He. Semalam aku dan kelasmet learnt something very interesting, yet frustrating. Heh.. Lecture kitorang tu seorang yang kinda besar dan sihat which exactly in a good way. The same as i am. Ni lecture baru lah. Tak penah gi dia masuk mengajar dalam 5 sem kat maktab ni. Panggilan Lecture H la senang citer. Lecturer ni suka gila kot wat laki-laki dalam kelas aku ketawa sampai nampak anak tengkok.




For me, Lawak dia tuh tak dalah lawak sangat. Boys found she's funny because dia leh wat lawak khas untuk kategori boys. Alah. Lawak motor, awek camtu lah. Aku dengar tak dah lah nak ketawa terbahak-bahak macam selalu. Aku kan sampai sekarang tak pandai bawak motor. Memang cewek pink cenggeng la! Umor dah masuk 20 ( sekarang masih 19 -_-") bawak moto pun tak tahu.




Oke, masa dok ngajar, ada selingan. Leturer tu cakap ler, kalau ada orang cakap kat korang camni:
"Hai, awak ni cute la. Cute sangat!"

Korang dengan muka innocent, tengok kepada si anu (lelaki lah biasanya) dan cakap camni:
"Oh, dasar laki. Kurang ajar! Ada ke cakap aku ni comel? Kurang asam! Binawe! @#$%^!" Sambil bagi pelempang arab yang kompem akan wat si anu tu kurang-kurang terkedu, bisu, pekak, trauma dan sebagainya
.


Nak tahu kenapa? Kenapa kena bagi pelempang arab? Sebab, lecture cakap:

Cute is not same as beautiful. Cute is something UGLY that is attractive to be looked.

Sadis kan. Sebab dulu, aku kemain kembang semangkuk suka kalau orang panggil aku ni cute, comel ke. Rupanya, makan dalam betul ayat tu. Ish. Sumpah ah. Kalau orang panggil aku cute, aku..... cubit-cubit manja jer. Takdalah nak bagi pelempang arab ke apa. Agaga.

P/s:Hehe. Thanks for new followers. I cannot promise, I will follow you, but I'll make sure, as possible ler, aku akan drop kat page korang. Adoi. Malam ni nak wat pergerakan asas lak. Pj oh PJ. napa lah kau wujud dalam semester ni?




But, aku still suke dan kembang bile orang panggil aku si comel ala-ala kucing tu. Meoww. grrr

25 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

heee
elaun kite pon tak masuk lg la awk
tgah kering kontang ni
:(

Sang Karipap said...

Tak boleh blah!! Bab maki2 tu memang....totally SUPERB!! Hahahahahahahaha!! XD

AISHA SAAD said...

ALAMAKK TAPI SUKA PERKATAAN KIUT!
SGT2 OKKK. BIARLA KONON2 AKU TAK BACA ENTRY HG. ACI?? HAKHAK.

NEWAYY, AKU AMEK EDUCATION TP BKN MAKTAB LAA.
AKU DOK POSTPONE PJ TUH SMP LA! THIS SEM PON TAK NIAT LAGIK NK AMEK.
SBB BULAN POSE!
TAK SHOKK OKK?

sweethOneY said...

heee.. kelas smpi kul 5 adalah menyeksakannn. nak2 lg klo lect tu amat lah mengantukkan

Pelangi Colors said...

haha..kiut la..hehe..(jgn bg pelempg..tidakk..) ^_^

hudhud said...

lantak la. janji i suka org pgl i cute hahaha perasan ! :P

alaa, btl ke mksd cute tu cmtu? :P

iqbalsyarie said...

Wah!menarik!!hehe
patutlah takde org kata sy cute...ahahahaha

Latest post:Apa harga cinta?

jane said...

cute is hodoh

aku tau ms umur 15
makna ni
wakakkakakakaka

rAy jR...@...Aliff said...

uitss...anda kelihatan ch0mel ari ni...kakakaka...


nyway..dpt 3.90 x??..hak3

Cik Faeezan said...

penulisan yg cute bole x?
sume cute la!
weee ^__^

Miss_Yanfie (,")(",) said...

Haha², tatau la plak....x pernah dengar fakta tu... Huhu², sebab kebiasaannya sebut jer cute, tergambar s0mething yg c0mel kan... kelakar t0ll....

Mak Su said...

hah? iya ker?

nabilah_2908 said...

hmm...betul ke maksudnya macma tu...tak lah..myb terpulang pada maksud seseorg itu apabila memuji org itu'cute'.. :)

Redbloodsnow said...

EH..BETOL KER MAKSUD SEBENAR CUTE ITU EK. BKN COMEL KER...AIYOYOYO...AKAK BILE ORG PANGEY CUTE, MULE LER BLUSH...MIAHAHAHAHAH :p

kk said...

hahahahh..semua panggilan pun takpa.abaikan.janji kita tahu kita sapa kan yang!

nurfaiz shaidan said...

Aah, cute tu maksudnya dalam kamus - ugly, but adorable.. macam baby laa, keluar, keluar macam tak manusia lagi kan muka dia? tapi sgt2 adorable.. hehe

syahira ariff said...

alamak
buad buad tak baca entri nie
masalahnyer aku nie ader ker rg kata cute
miahahahahahha
perasan waklu*

* mEsSy * said...

alamak.. nih y nak kne lempang lelaju niey.. uyoo.. memerli gupanya..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

saye tiut taaaak ?
:P

Qisha said...

yeke??baru tau..slalu puji org cute tp org tak penah puji saya cute ;)

Sheera Razak said...

saye rase saye lagi suke prkataan comel dari cute hahaha

Rowena Chasez said...

hey dear..
baru tau ke mksud cute..
next time check kt oxford keyh??
hehee~

afIQAh said...

qib...fatin tau sape lcturer tu...haha
btw,kalo tgk dlm dctionary meaning cute tu ugly but adorable...she;s ryte...:)
hehehehe

little black dress said...

muahaha~
aq pom br sedor pas lect 2 kato gitu..
=P

little black dress said...

muahaha~
aq pom br sedor pas lect 2 kato gitu..
=P

Entry Best!