Thursday, June 24, 2010

Pinggu family

Bismillahhirrohmanirrahim

Oke. Sebab sekarang dah pukul 1.13 pagi. Aku pun da naik muak dah tengok Leptop. So, aku mulakan entry pagi kamis ni dengan citer femili aku. Aw. Fakta ringkas tapi penting.

My family ada lapan members. Makna nye, aku ada enam beradik. Oh. Ramai da ni. Kalau tambah lagi aku rasa aku buleh finsan.

:3:Daddy

Daddy umo genap 62 tahun. Full time homeopath (Dr hemopati), a father, and penjaga kambing. Hee. Daddy baru wat projek kandang kambing. Daddy jaga kambing macam anak dia. Ada kambing kat sana daddy panggil dengan nama 'Friday', 'Boy', 'Jamna (ni daddy paling sayang sekali)' dan macam-macam lagi.Kadang-kadang terasa jeles, tapi nak wat camna, daddy agaknye frustrated anak-anak 'manusia' degil tahap ape.

:20:Mummy

A teacher. Ngajar sekolah menengah Subjek akaun. Umur, genap 46. Sangat garang. Kamceng giler ngan aku. Sebab tu aku kuat majuk ngan Mummy. Tapi mummy ni, memang kelemahan, main weakness dia, manjakan anak laki. Ai. Jeles. But, she's the best mom, ever. Like, ever. I love u mami.


:34:Sister

Iqah. Kepala angin. Future accountant. Entah ler. Minah ni harem je. Selalu naik angin. Pastu kadang-kadang mai angin gile dia, cakap benda mengarut ler, nak jadi cekgu tadika. Em. Peminat fanatik wana biru dan hijo. Tak yah cakap ler. She's the best sidekick eber. Tok mek bebelkan aku, aku lanting balik dia, Wakaka.

:37:Brother 1

Panas baran. Dulu pemalu. Sekarang memang hampes. Aku gado ngan dia 2 minggu da. END. Pun macam akak aku future accountant.

:22:Brother 2

Dulu nakal. Sekarang da jadi baik. Ok ler tuh. ALHAMDULILLAH. Aku bersyukur. Tak sangka. Hehe. Tapi nakal tu still ada. Peminat tegar band-band heavy. Bakal ceburkan diri dalam bidang perkomputeran. INSYALLAH

:31:Brother 3

Belajar kat tahfiz. Kunci keluarga aku ke syurga. Manja ngan daddy. Penah jadi jaguh badminton area Kuala Krai. Sedikit poyozz kerana menganggap dirinya hensem dan berangan berkahwin dengan LISA SURIHANI.

:39:Brother 4

Bunsu. Paling manja ngan Mummy. Jaguh badminton. Dulu dikata kembar kepada Brother 3. Tapi sekarang terjadi perbezaan paling ketara dari aspek warna kulit, saiz badan. Beza umur setahun. Manja ngan akak, kuat memberontak (semua adik beradik aku rebellious)


End. Ngantuuuuukkk
:35:

5 comments:

nabilah_2908 said...

cerita ringkas mengenai penulis..tkde..? anak no bape..last eh..? :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KEROPOK LEKOR

Sharinginfoz said...

hmmm malam2 sempat lagi layan laptop kan.... mesti ngantuk ni

Mak Su said...

rindu kat dorang ker ? :)

little black dress said...

qib ske memberontak!!!
muahaha

* mEsSy * said...

mst mis2 diorng kn.. ngeee..

=)

Entry Best!