Friday, June 4, 2010

Saya nak baby.

Baru celik mata dengan laptop. Dua hari tak on laptop. Okey. Tipu. Saya on semata-mata blogwalking dan juga komen je. Malas nak pos entry. Malam tadi tengok Imam Muda di Astro Oasis. Oh. Hensem betul sorang-sorang. Wakaka. Sorang-sorang kat dahi tu berbekas lebam tanda kuat semayang. Memang mengancam la. Ada bakat nak jadi imam sorang-sorang. Tapi saya macam tak setuju je, program Iman Muda ni. Sebab pihak ASTRO wat program ni macam ala-ala Akademi Fantasia, Mentor, dan sebagainya sebab ada part singkirkan orang.

Alamak, Come on people. Ni program ISLAMIK. Bukan program realiti. Kalau tak nak bagi menang semua pun, bagi le, semua habis belajar, then, at the end of the show, pilih je the best among the best. ADIL dan SAKSAMA.
Kan?

Pastu topik perbincangan IMAM MUDA malam ni, pasal PEMBUANGAN BAYI. Oh. Melihatkan bayi ramai sangat kena buang, sampai mati mungkin sebab tu topik ni diwujudkan. Dan ada juga kat tempat saya yang kena bakar!!!. Aduh. Malu dan rasa rendah diri sangat. Saya rasa kawasan area rumah saya takkan ada benda-benda macam ni, sebab it's more to the kampung. Tapi. MasyaALLAH. Lagi kejam!


Kan bagus, kalau mak-mak yang buat dosa berganda tu, taknak baby dieorang, bagi je saya. Saya da lama takda adik kecik. Adalah dalam 13 tahun. Lama tu. Mak sedara ke sepupu ke yang ada anak kecik, tiap kali bawak their babies mesti pegang babies dieorang tu macam lah babies dieorang leh lari sebatu. Come on le! Hem. Kalau tak dapat baby betul. Baby ni pun Ok la. NOTAKAKI: Doakan saudara islam di GAZA.

18 comments:

Frodo Baggins said...

imam muda x pnh tgok lagi ..
tp kalau stdy sal agama
xyaj lah nak buang2 kan ..
baik khatamkan terosss!
pastu leh sunat ramai2
keh3x ....
baiklah kalau ni yg dpt sambutan
af, mentor tu mmmmm hohohoho



pembuang baby harus kene sula!

doakan palestin. amin


>>___<<

نورازريناابوحيري said...

saye pun nak baby jugak. sbb sangt comel n innocent

hiro said...

bguslah..anak anugerah Illahi.

SUE™ said...

saya pun
tp baby kena comel
so kena pilih laki yang agak2 cute untuk di buat calon. kan kan?
sila tolong saya memilih.
haha :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

entri ko buat aku kempunan nak baby :)

julietANNA said...

anna pun tengok imam muda haritu. tengok ngan parents, rasa macam segan je kat parents takut diorang fikir kita bukan-bukan. HAHA! best kan kalau dapat suami macam tu. bahagia hidup.

wondering shadows said...

sy..sy pum nak baby..haha
tp nk fresh dri womb sendri :P
tp klo ade je yg nk serah baby kiut miut cam yamapi ke suri holmes boleyh je. hehe
eh klu tgk la kn kes2 buang bayi ni byk kt kampung sbnrnye. n sy ni pon bdk kg tp bende cenggini pndai2 la pk kn. Pakai la segala bnd yg ade kt farmasi tu.

'AQILAH said...

seram je patung tu...hehehe

imam muda tak tengk lagi...tapi best katanya.:)

nabilah_2908 said...

masih belum berkesempatan tuk tgk cerita imam muda ni... :)

thnks cz sudi follow APA KATA HATI..keep in touch ya.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BABIES

Frodo Baggins said...

maksalahnya skank, bila lu nak update blog?


wooooohaaaaa


>>__<<

PinQib said...

Frodo Baggins--> Ganas gak pendapat ko ni.. gerun gak sula menyula ni

PinQib said...

hiro-->: ALHAMDULLILLAH.. hehe.. ada kesedaran

PinQib said...

نورازريناابوحيري--> Memang sifat azali.. NNt besar je belum tentu inosen

PinQib said...

SUE™--> ewwhh.. dasar nak yang ensemje.. klu camtu laki x hensem xda bini eeee

PinQib said...

miss lolly a.k.a luvfareda --> Kawen la lolly santek

PinQib said...

wondering shadows --> Aah.. suri holmes memang comey.. ngan heelsnye.. ohh.. bruntung TOM

PinQib said...

nabilah_2908--> ur welcome.. :)

PinQib said...

'AQILAH--> He.. seram ke.. nampak comell.. lote.. wakaka.. kena tengok

Entry Best!