Friday, July 23, 2010

Aku nangis, muntah pening dalam sehari

Hari ni dalam sejarah, aku mengalami tekanan emosi yang maha dasyat. Aku mula-mula bukak fesbuk dapat tau dalam wall aku, kakak aku komen dekat status aku berbunyi:

Since when ur forgetin ur family, huh?

Aku tetibe jer naik emo rasa nak marah macam lembu tunggu azab sembelih. Sesuai la dengan kontest semalam yang aku masuk tu. Emo face contest. Aiyok. So, rasa nak marah jer, aku pulak leh menghantar sms kepada ayahanda tercinta bertanya perkara sebenarnya:

Daddy, napa Kakak asyik marah-marah pinqib?

Daddy pun jawab ler.

Daddy tak tahu. i dont know anything.

 Boleh?

Pastu, aku balik tu dengan emo dan tetibe akak aku leh lak anta meset yang sedih tahap gaban wat aku mengalir ayaq mata sambil dok sembunyi bawah bantal-busuk-paling-besar-dalam-dunia... Dia boleh cakap, 'I am sorry'. Boleh? Oh.. masa dok nangis tu, dia kol lah. Mula-mula aku taknak angkat. Pastu mengalah gak. Kang dianggap adik derhaka kang. So, cakap-cakap dekat 12 min, rupa-rupanya aku dapat tahu adik aku eksiden sampai patah tulang paha. Dah lah eksiden ngan teksi. Adik aku bawak motor. Pastu aku dapat tahu one more benda sedih lagi , ayahanda jatuh kerusi sampai luka kat pinggang and kaki. Kesian daddy.

Masa daddy kol aku, aku purak-pura tak tahu anything, so when i asked him, iz everything Ok at home? , he said,
 "yes it iz. Semua sihat."
Daddy, mengalir jer ayaq mata tang-tang tu gak. Daddy tahu, aku dok jauh, sebab tu he tried so hard hiding everything from me.


P/s: Akak aku marah sebab, aku selalu off tepon, aku pening sebab aku menangis, so sebab aku seteres , aku makan banyak dan aku muntah balik sampai sakit perut. The END.

25 comments:

zyra said...

aiyokkk... jgn seksa diri... biasa laa, adat duk jauh dr family... da thing yg kene igt slalu.. rerajin laa kol tny kabo... if nk off phone, xde masalah.. but keep them informed..

sy pon sumtimes alami mende2 cemnih gak.. n i knw how it feels.. be strong, gal! jgn nmpk lemah lg2 pd org tua kita, or else dorg laaaaagiiiiii riso...

take gud care of urself, aite!

little black dress said...

qib...
aq pon nges td..
mggu nih mggu emo ka?
dont know lol...

pape pom...
tc ya!
piqa hado 4 qib...
ok yunk..
=)

PinQib said...

tq zyra, sngat berharga tau komen tu.. siyes. tq so much.. sob33 ;9

hiro said...

gitu lah..kena sedih sebab bukan tiap hari kita kena gembira..cewah.

hudhud said...

laaa jangan camni babe. kesian you. i pun stay jauh dr family jugak. but kena pandai control emotion la ok? cmni dah teruk babe. huhu.

hope evthg ok in ur family :)

AISHA SAAD said...

sbar la wehh!
mcm hg ckp kat aku istighfarr!
kann??

neway, mmg aku pon kdg2 if pape jadik nak sgt balikk. tapi, hmmm. jauh siket! mak aku tak nak aku susah. hmmm~

dak eina (◕‿◕) said...

sbr ye pinqib. biase lah tu family tak nak kita risau. tambah2 kalau anak2 dia tgh study.. nnt jd fikir terus..study pon tak masuk kan..

ardinihumaira said...

dear...


kalau macam tu, kali ni biar kerap sikit tepon family tau. mungkin ada yang perlukan perhatian... :) be strong okay!

Hanis Ayuni said...

Qib, sabar taw. Hanis pun rasa nak nangis bila bace ni. Sabar okay? Daddy Qib buat mcm tu sebab nak qib focus and tak nak qib risau. Dont worry, everything will be fine after this. Awk anak yang baik. I love you. :')

[z@ck] said...

bawa bertenang..cool weyh.itu yg penting

QieFLy si Dolce said...

hurm harap awak dah ok....

Entry terkini : Edisi : Terjah beg bersama Qiefly Si Dolce

nabilah_2908 said...

hmm...betul ckp zyra tu..

lepas ni..rajin2 la call rumah..tnya kabar..lagi satu..bila dlm keadaan tertekan...cuba kawal diri..jgn ikutkn sngt perasaan tu...

take care ya... (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BERMIMPI TENTANG ULAR

teddyuna said...

oh dear .. dont be sad..=)
that`s ALLAh will .. u concentrate kt study n u`r future..=) chill..


lai lai lai lai lai lai lai panggil aku si jablai

bella said...

huish, kecian nye adik & daddy qib.xpe2, truskan berdoa utk dorg yek. syg qib <3

peaNut said...

ya allah..siyesss..peanut pun rasa sebak baca cerita pinQib ni...kesian duk jauh dr family..sabar ye..jgn stress smpai mudarat kan kesihatannnn...

Anonymous said...

btol2
lau parent slalu camtu..
dorg sgup smbuyikan coz tk nk bg kita esau..
ak pon jdi sedih baca..
aaaa homesick....
nk blikkkkkkkk

-cik tiqah-

anis said...

ala qib,sadisnya daku,sob3=(

hans said...

lebih kurang tajuk entry aku
tapi aku sejarah lain hari ni
hohoho

P/S : Review Film : Ong Bak 3 Memang Lucu! Hahaha!

ainuryusranabila said...

eee nangis+sakit perut= x mo g meeting

amalina afif afandie said...

its ok qib.. :)
xmo sdey2 k.. len kali jgn off fon da k? :)

amalina afif afandie said...

its ok qib.. :)
xmo sdey2 k.. len kali jgn off fon da k? :)

amalina afif afandie said...

its ok qib.. :)
xmo sdey2 k.. len kali jgn off fon da k? :)

amalina afif afandie said...

its ok qib.. :)
xmo sdey2 k.. len kali jgn off fon da k? :)

kukuchimachikumi said...

qibum..ur encet ko bg je kt i...

i bley tolong chargekn...

ok yayang..

sweethOneY said...

qib, dah okay ke skrg?

sabar ye.. jgn seksa diri sgt. nnt telefon la rumah selalu.

sedih kan bila kita taw org2 kat umah taknak bgtaw kita apa2 sbb xnk kita risau..

Entry Best!