Thursday, July 1, 2010

Durian basi



Salam. Hehe. Hari ini aku sangat happy kerana mengidam untuk makan durian lembik tercapai. Entah la, aku pun tak tahu, sekarang ni musim durian ke tak. Rasa-rasanya dah banyak kot durian kat tepi-tepi jalan. Lebih-lebih lagi durian siam. Tadi lah, rasa feeling nya macam dapat sekotak kfc pulak masa classmate aku hulur satu Tupperware hijau tutup putih. Masa sampai jer tupperware tu kat tangan aku, semerbak bau durian keluar. Panik sekejap takut melekat bau kat baju.
Pastu , sebab pose lagi (-_-"), terus cepat-cepat cakap kat kelas:

"Tawan-tawan, nanti kita makan kat bilik sama-same ye!"


Dasar cewek kedekut. Takut kawan-kawan bedal, mencekik durian ramai-ramai. Kang takda leftover kan menangis aku. Pastu, sebab ramai kawan-kawan tak makan durian, which is a good news, geng aku ni, pakat dok chop nak makan extra durian, macam kira tolong ganti makan la durian lebih tu. Memang gila berkobar-kobar lah. Sampai kat mana-mana pun asyik dok cakap camni:

"Weh, Anu ni tak makan durian. Chop!! Aku makan part dia!! (Dialog diikuti dengan mata terjegil dan percikan air liur yang laju)"




Dan dialog ulangan ini diulangi dengan perbezaan cuma nama si ANU je yang kerap ditukar ataupun diulang.




So, lepas je berbuka puasa dengan nasi tomyam nya aku terus..... Ke surau..
Hehe.. Malam ni kan malam jumaat. Malam baca Yassin. Bukan malam jumaat seperti.... TET.. Agaga @_@".


Lepas je balik terus gather semua girls classmates dan pi makan ramai-ramai. Bukak je tupperware hijau tu, semua rasa macam nak muntah hijau. Busuknye. OhmayGold! T_T. Nangis kot hidung aku. Pastu, busuk-busuk pun, still, berebut lagi dok cekau sorang satu. And the part, semua dapat rasa,... semua rasa terkedu, kejung etc.


Durian semua masam macam basi. Masam! Nyesal semua tak makan tadi. Namun apakan daya.. Durian sudah jadi ta#i, sebab satu tupperware tuh habis masuk dalam anus dah. END.

--------------------------------------------------------------------------------------------

He..I got two awards, dari Cik Minie dan Cik Pearl. Sorry lambat sikit cekau awards. Thanks yer. --____--


First award:


1. Anda mesti memuji si pemberi award.

Thanks to Cik Minie dan Cik Pearl kerana bagi aku awards walopon aku tak layak. -__-"

2. Bagi award ni kat 10 blog yang lain.

Hem.. Susah lah. Nak wat pilihan. Semua blog bagus-bagus. Nah, korang amek lah semua. Pakat amek!!!

3. Beritahu mereka mendapat award.

Da semua aku bagitahu... Jadi, kira halal la yer. Korang the best!

4. Bagaimana anda digelar blog yang best & great ?

I dont know, maybe sebab aku nih jenis suka blogwalking dan komen. Hehe.. :)

SEKIAN

Second award dari Cik Minie

PS: Mengidam nak makan lepat pisang. Mana nak cari lepat malam-malam buta ni??

7 comments:

DuniakuAbstrak said...

haha malang2.sian ko..makan je la durian basi tu..cipta kelainan sikit..baru nampak unik..hehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

tringat durian kt kg hubby aritu..yummy!!

nabilah_2908 said...

oh..nk makan durian juga...

jom ke APA KATA HATI pulak,
PERKARA-PERKARA YANG MENGUNDANG KEPAPAAN

* mEsSy * said...

baqu ja mkn lepat pisang smlm.. heee..

psstt!! doyan pown de basi2 nih erkrkk??

bellar0ssa said...

adoih.aku tak suka durian..rugikan aku? huhu

bellar0ssa said...

huhu adoih tak reti mkan durian la.hehe

Rowena Chasez said...

nak mkn durian jugak..
heheheee..

Entry Best!