Saturday, July 3, 2010

Pink and jealousy (pendapat)




Selamat pagi. Salam di pagi sabtu. He. Sorry yer aku dah lama tau tak jalan blog korang. Yesterday amek feeling jap cuti-cuti malaysia. Memang tak da watpa pun. Asyik dengan The Sims, movies dan internet. Entah lah. Aku tak tau maybe aku kuar outing kot (siyes aku takut nak tulis outing kat sini sebab aku dapat rasakan mummy dan akak aku ngah baca belog ni -_-" )
Oke, post kali ini, aku nak tanya pendapat korang lah. Tentang warna kesukaan aku dan hatta jutaan lagi individu lain di dalam duniawi ni. Warna Pink! Yes Pink! Aku nak tanya, perlukah korang merasa jeles kat kawan kau yang minat gak wana ni? I mean, macam kalau, kau memang minat sangat lah, tetiba, kawan kau ni pun makin menunjukkan minat beliau jugak ngan wana Pink ni!



Oke. Ni contoh situasi yer:

Dalam kelas ni, ada dua orang lah paling obvious minat pink. I dont know, maybe it's two or one. Tapi, korang ada rasa sentap tak kalau macam ada je matter pasal pink, kawan-kawan pun cakap:


"Haa, pink tu J lah. J kan? J kan suka menda pink!"


J tu kawan aku, which is pun minat wana pink.

Aku yang terminat nih, pun rasa jer ada green monster ( perasaan jeles mengikut pribahasa orang puteh), sebab terfeeling sentap jeles ( cewek pink yang nak dalam dunia ni sorang dia jer minat wana pink) and nak orang relate dia sorang jer ngan wana pink ni. Korang paham takkkkk???? Ke macam keling dah aku cakap ni?


So, soalan aku, patutkah kita untuk merasa jeles because of this small matter sebab setahu aku takda akta untuk melarang kita untuk berkongsi warna kegemaran, or is this normal to a person like me?


Oke. Tu je lah aku nak tanya. Hehe. Ni post untuk hari jumaat!

Pecah paku, pecah gelas,
Sudah baca, harap balas.




P/S: Nak gi mandi, chiow.....

17 comments:

Amir Izzat said...

erm..tak patut..tak patut..apa barang nak jeles..kan? warnan lain banyak lagi..kah3..adoi..pelik2

nabilah_2908 said...

erm...tkperlu la kot nk jeles..myb si J lebih menonjol..sbb tu..org relatekan pink dgn J...

kn bagus..sama minat..boleh share minat tu bersama..kan..?

dear...ada sesuatu utk kamu..meh singgah jp.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SURAT DARI MATT

aNiSa hANg tUaH said...

huwaaa.
minat betul dgn pink yekk
pink mempunyai kelembutan
hehehe

Tiey said...

qibahh!! hee,x seko minat pink gitu mo nak dio!hehe~:P

pearl apple said...

hahaha..terasa tiba2..wahaha...ermm..tak de salahnya kalau msg2 minat warna pink..ekceli mau kita ada mmber yg minat wana pink bleh kongsi dgn dia nati kan..neway, if u sorg minat wana pink dan minat kpd wana tuh sgt obvious, of cos org akn ckp, itu pun PINQIB...=)hepi friday

ShaZlan said...

ohohohoh...
pink karer...
hmm...ni bukan jeles pasal kaler,
jeles pasal attention others tentang kaitkan pink with somebody rite?

hmmm...
kan elok kalo jeles pasal study...
mesti study gila babas nyer...

so,
pas nie lebihkan lgi kaler pink pd diri anda yer, so that sumer org tau siape the no 1 pink fan.

;)

peaNut said...

peanut rasa agak x patut kalau nk jeles cuma pasal ni kot...sbb semua org ada kebebasan nk pilih warna kegemaran masing2 kan..huhu..anyway,,peanut pon suka gak kaler pink ni..jgn marah kat peanut plak eyh..huhu

touya karuma said...

woih ! kes yang macam nie pun ada ?

parah.......parah...parah

azuan said...

mungkin ke'pink'an ko tue tak cukup banding ngan kawan ko tue ekeke..

shazika said...

i love pink =)

Linglung said...

jeles lu tak bertempat ni derr..keh keh keh...apa kata lu tukar warna lain yg tak ada ors suka? amcam? chantek tak idea gua?

Rowena Chasez said...

aku ada sorg kwn yg ckup dengki dgn aku..
bila aku ckp aku minat pink..
dia pon minat pink..
gilos punya olang..

little black dress said...

qib..
lol..
rmi y minat sme dlm 1 klaz..
hurm..
no dengki2 lol..
pink is pinqib..
muahaha~

Mak Su said...

kalau maksu pula, maksu tak kisah sbb semua orang ada citarasa tersendiri, tup tup sama dngn kita, kira jodohlah tu... hehehe.

Tyra♥is♥me♥ said...

aww pinkk.. nice blog ;)

http://sweetastyra.blogspot.com/
http://sweetastyra.blogspot.com/

afif said...

its ok sayang.. tiap kali org sbt pink je, i trus ckp.. pink? pinQib lah.. geng sixes i.. :)
loveu.

Hanis Ayuni said...

I love pink too. Seriously.
Biar la kat orang tu ye. Heeee.
:)

Entry Best!