Thursday, July 8, 2010

Takdir tuhan



Selamat petang, kamis..



Sob-sob-sob
Semalam saat genting bagi aku kerana perasaan stress hingga menitikkan air mata yang amat mahal untuk dititikkan walaupun aku memang cewek cenggeng. Aku nangis kerana external hard disk aku yang bertotalkan kapasiti 320 gigabite telah rosak. :'(
Sedih wo. Aku tak pernah rasa sedih lagi sebanyak tu dalam minggu ni (-__-")/
Yelah kot.Banyak lagi movies dalam HD (hard disk) tu yang aku belum layan. Manyak woo. Dekat 90 gig aku rasa aku dah guna. Tak sangka tak sampai setahun gua guna, dah ko. Entah lah. Maybe aku akan pi anta kedai, gi repair. But not now la, elaun gua belum masuk lagi. Aku nak bayar ngan apa nanti? Pasir? Tisu?

Pengajaran nya, aku kena jaga baik-baik benda aku lagi. Jangan senang-senang nak bagi orang lain guna. Kalau adik beradik kau guna takpalah. Nak suruh ganti tak pa. Tak merasa segan semua. Kalau kawan, camna? Malu lagi, segan lagi. Takpa. Aku anggap jer lah ni dugaan Tuhan. Suruh aku bersabar.
P/S Dalam minggu ni, pendrive 4GB dan external hardisk 320GB semua rosak. A total breakdown for me. Sedih woo..






Sorry lama tak belogwalking.. Sapa yang bagi awards tu semua thanks yer. Nanti sayer amek. Arigatou gozaimasss. Pic edward kulen tu saja aku tepek. Nak wat semua korang ngidam nak tengok movie dier. Agaga!

23 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

hua huaa
si edward cullen tu ensem weyhh

Mak Su said...

alamak! dapat selamatkan apa2 tak dari memori nya?

AISHA SAAD said...

HD LEH ROSAKK EHH?
RISAU GAK AKU.
SO FAR AKU PUNYA OKK LAGIK.
JGN LA PI ROSAK TETIBA, MEROYAN LAK AKU KANGG. HUAA~

sI tEDI said...

sila beli baru! :P

:: p R i n c E s S _ N :: said...

comelnyerr hardisk pink...

peaNut said...

alololo...sian nya kat pink ed ni...xpe..kumpul duit eyh...beli yg baru nnti...huhuhu

anyway,,thanks ya sbb anta coding utk tinggalkan link latest entry kita kat ruang komen ni...
peanut dh berjaya buat...seronok banget!!ehehehe~


cerita di sambung....sakit di hati semakin membuak~buak!!

afif said...

ada warranty lg?

bella said...

nmpk bju elmo!
laaa, da rosak? kesian nye.
sabo naaahh.

hudhud said...

camne external boleh rosak. and external paling murah berapa ek? i nak beli dr dulu tp tk beli2 lagi hoho

Ibu Mifzal Arsyad said...

alahai..mmg bengang kan bila benda yg kita rs sgt2 penting tu rosak n x leh guna..huhu..x per la..tunggu elaun dpt pi hantar repair...

little black dress said...

cian mu qib...
hurm...
bilo mo g tgk twilight???

iqbalsyarie said...

Owh...mamat tu la si edward cullen ek...

Pasal yg rosak tu,saya pun bru je abes rm500 repair lappy yg rosak.tukar skrin...sabar jew la~huhu
Latest post:Bahan mentah utk rujukan

@rE-LonG said...

SianY..sbr eh..dugaannnnn..
tula, nk bg org pnjam..kang xbg org kata kedekut lak..tp da bg xjge elok2..hmm..mcm mane tu..

anyway..sbr ye..

shahrul said...

risiko bg kwn2 pnjam:
1.VIRUS
2.maybe terJATUH
3.masuk air buleh gak
4.amek file2 kite
5.tak reti jage bebaek..

external sgt sensitif klau jtuh..lg2 yg pattern WD yang pack camni,bukan gune sarung..memang sntiase kene jage..em,kalo ade warranty lg,gune warranty je ler ye..kalo xleh dh,anto kdai saje..

hehe,sori komen mcm2..it was my profession..keh3...

:p

Ateika said...

wahh, kesiannye. pernah kene mcm ni jgk. tp lagi teruk sikit. desktop yg rosak. huu~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

bile besday kamu ?

meh l0lly nak bg adiah mende ni.

Redbloodsnow said...

kalau akak kan qib. aku mintak aje die gantikan. sape soh die rosakkan....hehe :P

ainuryusranabila said...

raqibi, nk balik ni

amalina afif afandie said...

its sokey la babe.. aritu akunye hrdsc 500g pon rosak. bnykk gile kot mvie :( ade gak y x tgk lg. mace mg lah.. tp nseb bek ada wranty lg n dpt tukar y baru. tp mvies sume xde :(

amalina afif afandie said...

its sokey la babe.. aritu akunye hrdsc 500g pon rosak. bnykk gile kot mvie :( ade gak y x tgk lg. mace mg lah.. tp nseb bek ada wranty lg n dpt tukar y baru. tp mvies sume xde :(

Lovely Emy said...

eii, sayangnya rosak, dahlah mahal kan..

wondering shadows said...

huhu..sabar je la qib ehh.. sy penah bg pinjam kwn gak. naseb bek msk virus je. bleh format tp sume files hilang ahh. klu xsmp stahun bek g waranti. :)) blaja dr pengalaman k

SUE™ said...

dah tengok eclipse? haha

Entry Best!