Sunday, July 18, 2010

Wo ai ni.


Salam ^^. Letih la hari ni. Aku asyik dok ulang alik pi kelas ngan sorang member aku. Ontheway jer, patah balik, sebab kelas canceled. Tak ke bengang? He. Berpeluh ketiak aku. OmaiGoat, bermakna musim berpeluh sudah tiba walopon acap kali sudah hujan kat sini!! He. Aku memang alah giler pada peluh. Tapi aku kuat giler berpeluh. Dah dekat banyak tahun dah, aku pi kelas mesti, wajib bawak hangkercif. Oh. Kalau orang pompuan lain, beg mekap wajib, aku mesti wajib bawak benda cinonet tu. Best wo. Rasa macam BFF jer ngan hengkercif tu sebab dah lama guna sampai bertahun-tahun ( tak penah tukar) ... Sampai kunen dah..


So, sementara masih tunggu baju batik tengah dibasuh dalam mesin dobi tu, meh aku bersifat terbuka sedikit bercerita tentang kegemaran aku, whether it is about hobbies, stuffs, food dan semua lah. Meh, dekat-dekat, rapat-rapat akak-akak yer, abang-abang, jauh sikit. .Oke.



Benda pertama aku suka ialah, confectionery atau erti kata lain, benda manis macam candy, sweet camtulah. Cake pun aku suker. Gila, rasa nya memang aku boleh K.O kalau tak dapat benda tu waima dalam sehari. Aiskrim tu kira macam desserts la bagi aku. Entah lah. Aku pun kadang-kadang pikir, macam body aku punye sistem macam selalu dahaga kan benda manis, macam haus nak ayaq gula, tapi maybe aku orang kelantan yang memang dah biasa ngan manis, kira macam acceptable:23: lah kalau aku ni kalau tak dapat benda manis sehari boleh jadi cam VAMPIRE lapar darah manusia .. WERK...Kedua haruslah aku minat tengok movies, dengar lagu, baca buku. Yep, dengar lagu tu macam dengar lullaby yang leh wat aku lentok. Baca buku pun. Sampai aku pun kadang-kadang ter'imaginasi' ada orang bacakan bedtime story untuk aku sebelom aku tido walopon sebenarnya, aku lah yang dok baca sorang-sorang sambil mata sepet dok kelip-kelip tunggu switch off. Aish. Kalau buku, op kos ler yang aku layan tu ada sedikit sal artis, komik dan novel. Cintan cintun yang cliche macam biasa (kawin kontrak, cinta remaja), aku kurang sangat, so, untuk selamat dari terbeli novel cliche camni, eloklah, ampa pi POPULAR beli satu novel inggeris. Lagu pulak, aku layan yang sweet, sentimental ;dan aku cukup menyampah kalau ada orang pasang lagu hardcore taim-taim aku dok syahdu-syahdu layan lagu slow rhythm. Ewah.

Aku suka nangis, gado, marah. Oke. Ni sikap semulajadi aku. Sebab aku pun memang anak bungsu pompuan dalam umah, kira kalau ngan akak aku tu, gadoh jer mesti daddy menangkan aku. Agaga. Kalau gaduh sangat susah nak bercakap. Kadang-kadang sebab aku rasa menyampah atau pun malu. Mostly sebab menyampah lah. Boleh aku gaduh sampai bertahun-tahun. Kadang-kadang rasa takut gak, sebab dosa tau tak cakap ngan orang lebih dari 3 hari.


Dan akhir sekali, aku paling sayang ngan deodorant aku yang berjenama Rexona for woman/passion. Dia dah jadi super BBF aku sejak aku form 2 lagi. Tak boleh lepas dah. Terai la guna apa pun, yang melekat di hati hanya beliau..



Rex, ai sayang yu tau. So, tolong jaga ketiak ai. Ok. Wo ai ni. Kalau basah gak, ai nak mintak berek-ap!!!




P/s: baju da siap cuci. Nak gi solat. Assalamualaikum. Salam di petang AHAD.

21 comments:

amira said...

cian mu Qib..
xpe..I x pake Rex..pake SaFi je,,

aNiSa hANg tUaH said...

heee
aku pun kuat nangis
nangis pun suke kat aku

diraja22 said...

ala kesian nya..

OrenLimau said...

heeee...
saya sudah memfollow kamu.
meh ikut saya balik!

update entri malam ini. =)

pearl apple said...

hahahhaa...ala u...u memang suka makan mende manis...nih memang i x dptr nak nafikan tau..

zati-zt said...

ase nye lumrah pompan ske nangis..
same as me too..
ati lembut la kata kn..hehe
:)

ainuryusranabila said...

kate nk 4.4..kne la rajen berpeloh n berusehe

Hamzah Ian said...

lor.. sian lak nanges.. biase ah tu

amalina afif afandie said...

y bab gaduh tu aku admit. hahahaha. love u! :)

ceritasekupang said...

sabar2...

@jura said...

hihi..ak pn ske nngis gak..nngis coz tingt kt kekasih hati..tp ak x ske gado..not my kamus..hihi..peace no war~

teddyuna said...

dlm keadaan una tgh seram2 sejuk ni.. entry u dh berjaya wat una ketwa.. thumbs up..=)

aTeRkAkULaKu said...

follow u...jom ikut belog saya?hehe

Miss Shizu said...

btol2...sgt2 bengang biler da separuh jalan bru nk gtaw klas cancel..

rexona memang best...same la kiter setia pader yg 1..=))

nabilah_2908 said...

hehe..cute jer la dia ni.. ;)

sama lah..suka dgr lagu sentimental..dulu suka nagis gak...skrg tk lagi..hati dh keras kot..hehe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CREAM PUFF

cuci-suci said...

nak2 kalau kls btl yang kul 8 pagi tuh , dah bgn awl . pastu pergi kls btl , what the **** . tak ske2 , hwa3 .

Redbloodsnow said...

ALOLOLO....PSSTT AKAK ZIE PUN SUKE NANGIS SEBENARNYA TAW. TP SAJE JEK EO NAMO TUNJUK..HAHAHA

Hanis Ayuni said...

Alolooo. Suwetnye kamu Qib. Suke ice-cream jugakkk. And i cant wear Rexona. Nnti ade infection, Haha. :P

Eh, apa kata ke Seterawberilulu!

Tengok Hanis nyanyi ! Heeee. :)

teddyuna said...

hey2 pinQIB.. una dh tag pinQib dlm award.. hehe.. una suke pink n una dh tag blog pinQib ni.. haha..
kalau xwat pun xper.. just for fun..^_^

hiro said...

grrrrrrr

aphis said...

suka bc blog awk..keep in touch kay.. :)

Entry Best!