Thursday, August 5, 2010

Aku lepok sekoq-sekoq, baru tau!

Oke. Fuh. Relax. Tarik nafas, keluar kan nafas. Oke. Done.
Currently listening to Muse, Unintended. Sodap, shahdu. Adohai terasa sebak tetiba -_- . Sebenarnya, aku dah start rasa down giler jer sejak dua menjak ni. Aku stressed. Yes, i'm feeling a little unease having people teasing me in class or whenever they see me. So,sebab rasa stress sangat aku kadang-kadang rasa nak hempok-hempok jer kepala diorang ngan apa-apa jer kat depan mata. Macam contoh, kalau, diorang dok ejek-ejek aku kat pusat sumber, maunyer aku amek kamus Oxford tebal tu, pi hempok atas kepala biar berfungsi sikit otak weng-weng depa yang suka dok ejek aku.

Aku kadang-kadang rasa nak jer mencarut tahap giler babeng kat depa. Tapi, sebab aku dah janji nak mencarut sekalipun, jangan depan diorang, aku tahankan ajer semua dalam hati.

Boleh depa dok ejek-ejek aku camni:

One hundred 20 pound .... (ala-ala nak welcome wrestler atas gelanggang gusti)
Berat qib mesti 82, tak pun 84 ye tak.
Qib, macam mana bissness Jusmate 5?

Bodoh! Kau tau tak bodoh. It's just so dumb ass stupid! Giler, if they know how much i hate it, i wont promise they would stop.

Harini pun boleh diorang dok ejek aku masa lecturer ngah mengaja. Bhai, why so immature? Ko dah masuk semester 2 tahun satu degree. Aku pun boleh jugak tahankan kalau sekali dua bhai-bhai sekalian ni nak ejek aku. Ni tiap-tiap hari apa kes? Dulu, maybe aku boleh terima, now, sikit-sikit ko tengoklah apa aku akan wat. Sekali lagi ko ejek aku, sumpah, suatu hari nanti pulak anak-anak beranak ko kena ejek sampai depa akan rasa benci kat bhai-bhai semua ni sambil dok cakap


Diorang dok ejek aku, time aku kat Yan sampai lah dah seminggu berlalu.


Napa lah ngong nye bapak aku ni dok ejek kawan dia dulu, sekarang aku pulak jadi mangsa ejek. Aku insap ---_---"



P/s: kawan tetap ada batasnya. Never say never. Whenever you knock me down, i will not stay on the ground!

24 comments:

* mEsSy * said...

the best word for them is.. "IMMATURE"..

gasak diorng la qib~! ignore kei..

**chill.. =)

aNiSa hANg tUaH said...

heee
jangan la lepok2
takut kite
ngehhehee

PinQib said...

@* mEsSy * Tenk u so much. I'll try as much as i can..

PinQib said...

@aNiSa hANg tUaH Kitew bukan nak lepok kamu lerrrrr

kukuchimachikumi said...

btoi 2 qib..x yah amek ati sgt...

sbnrnye dorng ske usik ko sbb dorng ske tgk reaksi ko...sumpah funny...

but u also looks cute at that time..

dats y la dorng ske usik ko...

ble ko wat 2 marah 2 kn...nmpk mnje sgt...


siyes ni..x tipu

KIDbrush® said...

ko kumpul bantal yg hade dlm bilik ko termasuk bilik member dan jiran-jiran pastu tulis nama2 depa yg tahap diabetes tuh. Kendian hempuk satu2!! hempuk, hempuk, hempuk dan hempuk lagi!!

PinQib said...

@kukuchimachikumi But it hurts me la.. perempuan dan berat = sensitipppp.. But, thanks lol.. sejuk kit ati.. ahahahaaa

PinQib said...

@KIDbrush® Kaau tolong hempukkan bg pihak ak boleh x??

naziatul hawa said...

lepuk je qib....bagi sekoq2..baru padan muka...

PinQib said...

@naziatul hawa ganas ko ni hawa..Hehe

pearl apple said...

jangan dilayan sangat...lagi layan depa dok rasa kita suka bila di ejek macam tuh...hik3..pasal bapak ang tuh..betul ke?hehhe..

PinQib said...

@pearl apple LOL.. tu bukan bapak aku.. ak refer nnt depa ad anak sok, mesti anak depa akan cakap camtu kat depa.. haha

wondering shadows said...

sabor je qib.
'budak' laki mmg camtu
klu dh btol2 lelaki tade pny
dorg act camtu

amira said...

tips: ko jangan respons.. wat derk je..
sbb ko selalu respons.. lagi la diorg suka menggiat..
tanya la balik
"engkau ke yang bagi aku makan"
or
" ader masalah?"
tak pun tenung mata dia..
nak ganazz sikit..
baling jer kamus tu!!!

teddyuna said...

qib sabar keyh.. una pun selalu kene qib..kalau dorg ejek2 una .. una senyum jerp.. pas2 una cakap ..
thulah jeles.. pastu dorg terus senyap

teddyuna said...

qib sabar keyh.. una pun selalu kene qib..kalau dorg ejek2 una .. una senyum jerp.. pas2 una cakap ..
thulah jeles.. pastu dorg terus senyap

PinQib said...

@wondering shadows Ekin.. ahah.. setuju.. klu betul laki x kan diorng wat nye.. ONdan ke apa

PinQib said...

@amira Haa.. soalan yng gile sarcastik. wahaha
thengsss

PinQib said...

@amira Haa.. soalan yng gile sarcastik. wahaha
thengsss

PinQib said...

@teddyuna Hee. Oke. nak tumpang guna la trademark una nnt. "taulah jeles" hehe.. tengs

OrenLimau said...

qib,sabar jek..bukan dorg yang bagi duit kat kita..bukan dorg yang bagi kita makan..
kdg2 org yg selalu ejek org yang comel2 ni,mcm x menghargai nikmat kehidupan pulak.biarkan mereka dengan angan-angan mereka qib..
buktinya,ramai lagi yang sayangkan kita.
okayh qib????love u!!!!

mia bouvier said...

panas hati gua bebeh.sabar je lah.aku pun selalu diherdik sebab hodoh.bila nak nampak cool skit mcm bodo je org terhegeh2 nak kawan dengan kita.Seriously fakkap this peep.macamlah muka lawa.sabar ya qib.Tuhan ada bersama kita.

xoxo :)

sweetie said...

wat tk taw jew kat dorg...
yg ptg mun npak cumey dlm gambo tu..^__^

Coyotito Aimd said...

haha . kesimpulannya tak kena tak paham perasaan org tu kann . biarkan je . satu hari kena kat dorg lak . . .

Entry Best!