Tuesday, August 3, 2010

Aku memang sedikit unlucky dalam bersahabat

Quick penutup hari ini. Oke. Aku sangat down sangat malam ni. Nak story sikit. Em. I always wonder why. Aku selalu unlucky dalam bersahabat. Well. I dont know, maybe aku yang salah. Yes. Sejak dulu lagi, i mean, bukan nak mengungkit apa, i was the one yang macam melebih-lebih. Ok. Aku suka memaksa sampai sanggup tau macam keluarkan rasuah. Macam. Contoh. Nak tengok movie. Ok:

A, jum tengok movie.

A pun jawablah:

Tak naklah.

Aku pun pujuk:

LOL, takpa. Aku belanja.

A:

Ok. Aku ikut.


Em. Entah lah. Kadang-kadang aku rasa sedih gak. Asyik kena guna teknik ni wat kawan do something together ngan aku.

Macam rasuah pulak. But. I dont know. Sampai, kadang-kadang aku naik bosan dengan benda ni. Teknik aku senang jer. Teman aku = aku belanja. Macam tu jer. Memang akan ada partner. So, it's so just dumb ass.


Aku mesti kena muhasabah diri sendiri. Jangan selalu macam ni. Diri aku sendiri yang merana.

30 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

yer2 jangan selalu begitu
nnti org akan tafsir kite ni amik kesempatan or pape la
:)

AISHA SAAD said...

yeay!
boleh komen.

hmmm, ade jugak ah type cam nihh.
terok la diaa!
naseb baik ko berduit jugakk.

neway perhaps ade slh kat diri hg, tp better just leave kawn2 yg agak material cm nihh. dangerous! huuu.

tp no friend, no life kann?? hmmm~

kukuchimachikumi said...

dear...

ur timing nk tgk muvi mmg x kene la..

mmg x berkemampuan nk kuar duet tok mende2 cm ni...

hope u understand...

u know urself better as i know myself...

amalina afif afandie said...

aku ekhlas kwn ngn mg :'(

amalina afif afandie said...

aku ekhlas kwn ngn mg :'(

amalina afif afandie said...

aku ekhlas kwn ngn mg :'(

wondering shadows said...

ermm qib. klu sy la, sy xkuar. jgn slalu ajr kwn dgn bnda2 lemak cmnie. len la klu bday die ke, die mmg t'desak xda duit.

bg sy la, sape yg xnk kene blanja kn?? :) sabar2 ye qib

nabilah_2908 said...

lepas ni..hentikn la yupp..buat mcm ni..bukan apa..nnti takut kwn2 ambil kesempatan.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
RAGAM SI BLOGGER

PinQib said...

@nabilah_2908 Hem.. Thanks Nabilah.. Nasihat yang baguih

PinQib said...

@wondering shadows Thanks ekin. hee. Insyaallah. Sy berubah sikit... Lemak ker??

PinQib said...

@amalina afif afandie I know la beb.. I love u.. ^^

PinQib said...

@kukuchimachikumi Oke lah.. I shud pikir pasal everybody else. My fault too

PinQib said...

@aNiSa hANg tUaH Sometime i did think like that. Tapi, apak selalu pesan soh belanjer kawan2.. :):)

PinQib said...

@AISHA SAAD Frens penting kowttt.. Em.. Aku berduit> ahaha... :)

Takdelah sampai material nyer.. Niwey thanks for the comment.. :) Appreciate it.

* mEsSy * said...

huh~! susa kan cm tuh.. hurm..

=(

Amni said...

=) try berkawan dengan orang yang ada minat sama ngan kita..

gurlzzgempakzzgilezz said...

kdng2 slalu gk x phm knp org slalu cm 2 nk kne der hbuan tuk wt sesuatu.memng sush nk cri kwn zmn skng.tp jgn la wt cm 2 dh.nnti orng pijk kpla kita.kdng kiter kne syg diri kita dlu.lg pun sape nk syg kn diri kiter sndri klo bkn kita kan..

KIDbrush® said...

wahh qip, lama ko ilang? ini yang haku riak nak komen neh heh heh... bebaik sis kang org daftar ko tangkai jering susah woooo

PinQib said...

@* mEsSy * Susah but that's life.. hee. kan??

PinQib said...

@KIDbrush® Haha... rindu la sama lu.. wah boleh?
aku suka makan buah jering. so ak x kisah.. hahaha

PinQib said...

@gurlzzgempakzzgilezz Wah.. nasihat yang ngancem.. tape3.. thnks.. sangat3 appreciate it.. :)_

KIDbrush® said...

@PinQibhaku lak soka petai huhaiii!!!

Liyanaa. said...

bahaya lh untuk u sebenarnya takut kawan kawan u xiklas nak berkawan and hrpkan duit u, bg i, better i kuar sendiri drpd keluar dgn kwn yg hrp kita belanja saahaja

sebab i pernah jd mcm u and sendiri sedar bila i rasa dh habiskan beratus dekat dia. konnya kesian lah dia org susah habis kalau i belanja dia saja, duit siapa yg habis? i juga T___________T

teddyuna said...

kesian u pink ed..
^_^ btw thnx bgthu una =)

PinQib said...

@teddyuna U r welcome. Heee.. Same3

PinQib said...

@Liyanaa. Sabar ye akan liyanaa. hehe. i love my fren.

PinQib said...

@AmniAda3.. hee.. tapi klu sma selalu pon boring gakk

pearl apple said...

muhasabah diri cyg...setiap apa yg tak kena dalam persahabatan tuh mesti ada sesuatu yang masing-masing tak mampu nak rungkaikan.."berdiri dan berfikir jika kita berada di tmpt mereka..pasti kita tahu kenapa dan mengapa jadi begitu.." dalam bersahabat nih, banyak cabaran dan dugaan..bermasam muka bukan satu jalan penyelesaian..=) i always appreciate our relatioship..

PinQib said...

@pearl apple i appreciate it too.. Sorry yam aku ada terkasaq bahasa ke aperr

LyEaDz said...

sdar xsdar, sbnrnye rmai org berdepan situasi gini.kan?huhu
trmasuk la sy satu ketika dulu.=)

Entry Best!