Saturday, August 7, 2010

Blogginng = Radiasi


Salam di pagi sabtu. Oh my Goat. Suke nye bangun pagi ni, sebab pagi ni hujan. Tak lebat dan tak jugak slow. I missed the unique smell of the rain. Sebab tu aku kata best walaupun orang lain akan kata leceh kalau hujan sebab banyak aktiviti akan tergendala. Wah.

Dah dua hari aku biar telepon aku tak bertopup. Leceh la tepon. Aku suka lagi laptop. Probably sebab tepon aku cikai dan tak leh guna WIFI walaupun dengar lagu tiptop sebab tepon aku memang khas untuk walkman. W850i beb. Tepon antik. Mana ada orang guna dah sekarang. Aku penah jumpa due orang jer sama ngan aku. Hebat tak? Kan? Kan?

Oke, back to the point of straight line. Oke. Semalam, frankly aku nak mengaku kat sini, aku on laptop sampai pukul 2 lebih semalam dari pukul 12. Lama tak? Lama tak? Aku pun tak tahu napa aku berani sampai macam tuh. Well, sebab orang lain maybe akan bagi laptop dorang off jap before bukak balik, tapi aku, onnnnn jer. Memang lah laptop acer 4315 ni dah tahap leh bagi adik-adik bawah umur main, tapi laptop ni lah da bomb sekali bagi aku. Sanggup aku biar berpanas macam tuh. Pastu aku lak leh mengadap benda ni hampir sepenuh nya (dekat sangat ngan laptop).



And now, aku rasa kepala aku berdenyut. How come? Macam mana ni? I dont want to get c-----. Kawan-kawan, ko rasa sakit kepala aku ni pasal radiasi ke pasal tak cukup tido? Sebab malam hari jumaat tu aku tido dekat pukul 5, dan semalam lagi aku tido dekat pukul 3. So?



P/S: Pening la. Ase nak nangis pun ada. Weaaaeeaaa.. Awek cenggeng rindu sama mommy and daddy di Kelantan. And now, Kepala aku semakin sakit!

30 comments:

nabilah_2908 said...

2 in 1...tak cukup tidur n radiasi...sbb ngdp lappy lama sngt...

hmm...jgn lupa makan ubt yupp...take care.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DI SEBALIK NAMA

sugar2 kapas strawberry said...

ddk dpn lappy lama2 mmg x best.huhu

buat sakit kaki.sakit kepala.

PinQib said...

@sugar2 kapas strawberry heehe.. sy dok meniarap.. :)

PinQib said...

@nabilah_2908Hee. Thenks yer..

aliesha kirana said...

ish2 pegi tido skrg..hohohoho!

Uruchimaru @ kf said...

sile minum orange sunkiest klu pening pale......

kukuchimachikumi said...

@PinQib:dok lagi meniarap...ce dok molek2 kat meja 2

aNiSa hANg tUaH said...

wahahahhaa
aku rase kau kena kurangkan ngadap laptop tu
heheheh

aku pun nak nanges ni
jom nanges sesame

PinQib said...

@aNiSa hANg tUaH Lol.. napa lak ko nak nangis.. T_T.. hee.

PinQib said...

@kukuchimachikumi Huhu.. cheh.. xbes nau dok kat meja..sakit tengkok

PinQib said...

@Uruchimaru @ kf Siyes? ixit working????

PinQib said...

@aliesha kirana tido di siang hri? biar benar

a d r e y n i e e l i s y a said...

x cukup tido..
pastu ngadap laptop tu buat kpala bedenyut.. bagus bawa tido.. hihi

PinQib said...

@a d r e y n i e e l i s y a hee.. mekasih.. ni pun da rasa mengantuk dah ni.. tenQ..:)

pearl apple said...

taniah qibum..kamu menang emo face contest..cayalah!!

* mEsSy * said...

maybe ta cukup tido kowt.. hoho.. aK slalu gak jadik cm tuh bile tidop lwt+un9 lama2..

=)

PinQib said...

@pearl apple hehe.. tenQ.. :)

PinQib said...

@* mEsSy * Lega sikit pinqib dengar camtu.. Biler nak update belog????

Sharinginfoz said...

mesti pening2 kalau blogging sampai pagi ni

hudhud said...

sama la i kalau online lama pun pening. kat bhgn blkg kepala. last2 i tdo je . best solution haha

PinQib said...

@Sharinginfoz aah.. pening3 lalat.. :):)

PinQib said...

@hudhud he. :)setuju33..

I*K*T*I*R*A*F said...

yes.bila mengadap lappy lama-lama,memang fenin lah! hehe :D

Sya Isya said...

argh! Sya memang dah sakit sangat mata ngdap lappy lama sangat. Sampai dapat MC 2 hari. doktor kata mata letih. so the best solution is jangan ngadap lama sangat. sekarang housemate tukang tegur "ha, dah lebih setengh jam". Asal Sya ngadap lappy je, diorang tegur "ha, kang MC lagi". Huhu..sekarang ni Sya control, tak ngadap lama-lama sangat. So, prevent is better than curing. Jangan sampai jadi macam Sya pula, ya. Take care of your eyes and head.

PinQib said...

@I*K*T*I*R*A*F Heee.. macam2 penin ada.. :))

PinQib said...

@Sya Isya Giler nice story.. thenks for sharing. Ok. hee. seblum pinqib dapat mc, pinqib better avoid lappy.. ;>)

little black dress said...

jangan lme2 ngadap lappy tu cyg..
ok?

PinQib said...

@little black dress Ye lah labuu..

teddyuna said...

una pun ske mngadap laptop lme2 dri pagi smpai tgh mlm.. skrg dh msuk sem3 x leyh wat cmtuh lagi dah

Dhiyaaaaa said...

haha mne x pening nyeeee. adohai. ngadap laptop x henti2. hehe. tp
FAINNNN PON SME JE -.- haha

Entry Best!