Saturday, August 14, 2010

Demam lagi

Shayer demam..


Hah, memandai jer cakap diri demam. Ye kot demam. Sebab dari semalam lagi masa dok solat terawikh hingus dok meleleh jer. Hingus yang warna jernih. Tu semalam. Sekarang dah warna hijau pucuk pisang (euuuw). Stress. Dok semayang keluar. Dok wat esemen keluar. Mungkin sebab dah dua malam kena terbang dalam hujan.

Terbang dalam hujan?

Aah. Ye la, sebab kat sini, aku ngan kawan-kawan pi solat terawikh kat surau maktab. Tak dalah jauh. Tapi kalau jalan tu, ketiak buleh basah lah. Pastu asal jer habis solat witir, berderu jer hujan lebat turun. Dah lah payung tak bawak. So, kalau nak balik bilik mesti, kompem wajib kena lari sambil kain sembahyang pun macam kain superman yang dok berkibar-kibar tu!

So, macam biasa, semalam hujan lagi. Pastu, rasa macam nak tunggu. Kira bagi can la hujan reda dulu . Tunggu dalam sepoloh minit dalam surau, last-last pikir kan esemen kat dalam bilik ngan laptop nye terbukak (ada kilat, guruh dan petir) terus amek keputusan nak balik gak. Kira aku dan kawan-kawan redah hujan lah. Bukan semalam, tapi dua malam. Shejuk!

Pastu, setart la macam ni, dah la kerongkong sakit, hidung meleleh ngan hingus, air lioq pun asa macam cair macam nak muntah jer(pagi tadi dah muntah sekali), suara pun dah jadi sengau. Au au..

Tu lah update aku yang terbaru sejak dua menjak busy ni. OKe. Have a nice day. Thanks for the comments. Nanti Aku aka Pinqib lawat belog anda semua. Mekasey!

Emo tak entry ni?



P/s: Esok nak ponteng tak? hehehehe. Kaki shejuk. Dahi pun start panas.

16 comments:

ardinihumaira said...

dni kalo ingus leleh2 dni ponteng terawih kat masjid sebab nanti telekung penuh ngan air ingus hehe... solat kat rumah aje, tak pe ;) selamat beribadah dan semoga cepat sembuh ya !

aNiSa hANg tUaH said...

wahhhh
qib demam yerr
rehat dgn secukupnya
selamat berponteng
:P

amira said...

get well soon... patot tak nampak kamu...

Sharinginfoz said...

apa-apa pun biar cepat ok

KIDbrush® said...

sonok hape monteng, bleh fail subjek keh keh

sugar2 kapas strawberry said...

mkn ubat ye..proper.

klu nk cepat sembuh la.. :)

doakn awk cpt sembuh

♥cutebabygirl♥ said...

demam? get well soon ea dear~ :)

alvin takda umah harga 8juta said...

sila mam obat pemberian tuan dokter sekiranya kamu telah pergi ke kinet ya........

miss lolly a.k.a luvfareda said...

gelinya mukus kamu :P

OrenLimau said...

haipppp~!!jangan ponteng!ti saf tengah xdak org nak duduk.kekekeke

olololo..siannya qib demam.puasa x ni?heeee

teddyuna said...

alala kesin pinqib demam eah?

Amni said...

next time bawak payung la dear...=)

mia bouvier said...

qibbb...kesian mu qib.nanti aku g melawat mu.tapi xdak buah tangan.puasa gamok.Haha

get well soon hunny

enyheartsdiamond said...

get well soon!

i pon macam demam lah.. cuaca panas.. tp rasa sejok je.. tdor pon ttp kipas :)

Amni said...

aik? tak sembuh lagi ke dear?

evanna momsen said...

sian Qib demam. Takpe2, eva adeee. Kalu nk peluk cium dari Eva gtau je laaa :) hee. Tapi now dahh okayyy kan :) I love uuuu. And nice entry. Not so emo laaa bby . hikhik! follow blog eva plakkkk!

Entry Best!