Thursday, August 5, 2010

Happy birthday, MOK nak!




Hari ni, 5 ogos, kembar bulan aku dalam kelas , Norhatiqah Che Hamid diprank. Dua orang sahabat kelas mai-mai bilik aku, disapunye muke moknak ngan bedak tracia. Em. Harum sekejap. Apa lagi terkejut beruk lah minah sorang tu. Pastu semua pakat bawak adiah, nyanyi lagi.

Gamat sekejap. Anyway, aku tak marah pun. Walopon kejadian bingit tu sedang berlangsung dalam bilik aku. Probably because, aku masih lagi dalam lingkungan umur 19 dan aku sedang celebrate perasaan riak dan takabur dalam hati aku dan boleh mencebik lagi kat moknak sebab dia da tua 5 hari dari aku.

Aku kena enjoy lima hari lagi before aku sendiri join the twenties club. Moknak dah jadi wanita. Aku masih gadis. Tinggal berapa kerat gi dalam kelas aku, gadis. Lain-lain dah boleh jadi mak orang.

OK. To Mok Nak.



Happy Birthday to You
Happy Birthday to You
Happy Birthday Dear Hatiqah
Happy Birthday to You.

From good friends and true,
From old friends and new,
May good luck go with you,
And happiness too.




Semoga ko berjaya DUNIA dan AKHIRAT. Aku sayang ko, sebab ko lah kawan dari kelate yang paling baik sekali dengan aku dalam kelas. Sebab ko takut ngan aku ( tu aku suke sekali), sebab kita punye favy same. Sebab kita pernah dok sebelah, sebab ko selalu datang bilik aku, sebab ko selalu tido ngan aku, sebab ko selalu balik kelate ngan aku. So, aku sayang ko.

Semoga jadi guru yang baik, anak yang soleh, hamba yang taat kepada NYA.
Jangan takut andai belum berpasangan, takutlah andai imanmu berkurang.

SAHABATKU, semoga, pertambahan umur yang seterusnya, dapat kita bersama lagi. INSYAALLAH.

I sayang u lebih la moknak.

19 comments:

sweetie said...

qibbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
tenkiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
terharuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
aku doakan mun bahagia sokmo...
terima kasih kerana jadi kawan aku...
semoga persahabatan kita kekal hingga ke syurga...

PinQib said...

@sweetie

Moknak.. Shuker nye.. INSYAALLAH. Hanya ALLAH saja yang boleh makbulkan doa ni. Serahkan pada DIA. I love u sista

[z@ck] said...

happy birthday to moknak..
=)

t8 care!

wondering shadows said...

cantik la gmbr tu..
camne buat? ;p
gune app ape qib?

nway hepi bday to that girl oso :)

syahira ariff said...

hepi birthday utk kawan kamu
=]

PinQib said...

@syahira ariff Nanti sy cakap kat die.. mekasihhh

PinQib said...

@wondering shadows Ekin.. guna potoscep jer.. senang.. qib amek frame yang sedia ada la...OK.. try dan xplore

PinQib said...

@[z@ck]Thanks LOL

* mEsSy * said...

happy burfday moknak.. ngeee.. tembak master card.. =)

PinQib said...

@* mEsSy * Thanks messy.. nnt i'll hit u againn

nabilah_2908 said...

ada makna tersirat dalan n3 ni...huhu...

bermakna bdy Pinqib 10 Ogos ni la yer...? ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
I MISSED THE BUS

kukuchimachikumi said...

spekah yg leh jd mak orng 2??
ggggrrrrr!!!!

PinQib said...

@nabilah_2908 hehe.. yer la tu.. malu ler qibb

PinQib said...

@kukuchimachikumi Haa.. sapa makan sambal terasa la pedasnyer.. ahahhaa

pearl apple said...

ayat nih mmg tak buleh blah..ai cyg u mok nak..neway..ayat mu lagi..jgn kco org negeri aku..wakaka...do you remember...?? lalala~~

teddyuna said...

sweetnyer.. ^_^ best ada kwn mcm u...=)

PinQib said...

@pearl apple Ingat la yammi. hehe. sayang tau ngan moknak ni

PinQib said...

@teddyuna Hee. memang pun.. life gets sweeter OK

sweetie said...

aku sayang korg gak...
terharunya..
~friends forever~

Entry Best!