Monday, August 30, 2010

Hari kedua PBS ^^



Hai kawan-kawan. Ha. Nak cepat gak ni. Dalam bilik disleksia lagi. Sebab lepas ni, i am going to meet another maths teacher. Kena cepat sebab ada kelas pukul 9.15 am. Semalam was a very bad day. Today also. Semalam sebab aku tak wat apa-apa pun. Kira datang lapor diri jer. And today, boleh pulak aku luper nak bawak kamera? T-T.. Wuwuw.. malang lagi lar...Hari ni, aku pi masuk kelas pukul 7.45 sampai 8.15 pagi. Okelah tuh. Sekejap. Kang cekgu rasa annoyed pulak tengok aku kat belakang. Macam orang nak observe dari Menteri Pendidikan.


Hari ni, works to be done, masuk kelas lagi, pastu jumpa kerani sekolah. Tanya sal maklumat sekolah. Wah. Jam dah pukul 8.41. Takpa. Fuuh fuuh.

Semalam, i nearly gave up. Rasa nak nangis sambil lempang-lempang diri sebab rasa macam tak yakin sangat jadi cikgu. Aku boleh ngadu macam ni kat daddy masa nak semayang tarawikh.

Daddy, tak mo jadi cekgu!


Semua memang perasan lah, aku ni memang malas betul nak wat PBS kali ni. Most probably because ak tak pi sekolah dihantar daddy. Aku pi ngan antu anti aku. Nak restu, nak restu (salam ><)

Lepas tu, masa nak berbuka poser semalam dengar dari radio, cakap:

Buat lah sesuatu kerana ALLAH. Walau macam mana benci sekalipun, banyak dugaan pun, buatlah sesuatu kerana ALLAH.

And now, i am doing it because of HIM. Thanks ALLAH


p/s: Mulut bau derian. Huh. Nyesal ikot cakap daddy soh makan durian =(..

kawan-kawan. esok merdeka, esok sekolah cuti, leh la saya pi lawat belog kamu, habis sekolah nanti. I swear, if ....... (ala-ala lagu westlife)




Love,

8 comments:

kata kila said...

sabar babe. jadi cikgu kan best.tapi aku tak suka jadi ckgu.haha

[z@ck] said...

tak semua benda kita nak, kita dapat..apa yang ada depan mata, hargailah selagi ada.. =)

Redbloodsnow said...

hehe...tersengih lak akak bl qib say mulut bau durian tuh..hikss

little black dress said...

QIB..ari ni 1st day aq pbs...
huhu~

aNiSa hANg tUaH said...

hai cekgu qib
wah wah
makan durian yee
hehehe
comel la gmbr tuu

Sharinginfoz said...

sabar ajalah ya

sugar2 kapas strawberry said...

sendawa bau durian tu la yg x best..hihi..chaiyok2 pinqib !

AISHA SAAD said...

aku baca belog ko jek aku msti ada rsa tak sbr2!
tp lama lagikkk lahhh.

ohh tak sbrnyaa!

Entry Best!