Friday, August 6, 2010

Magibon-makhluk comel mata besar


Aku tertarik nak berkongsi cerita tentang salah satu makhluk ciptaan Allah yang amatlah comel dari sudut pandangan mata aku. Walaupun beliau bukan seorang islam, tapi kita semua tahu, Allah is the Creator of everything. So, tak salah aku nak refer dia sebagai makhluk Allah. Kan, kan?

Aku terjumpa ni dalam Youtube. Masyallah. Comel betul minah ni. Mata bulat, kulit mulus. Aiyok. Cukup indah, but only satu jer, gigi Magibon ni bertaring. Tapi taring dia ni, tak dalah comel macam taring orang biasa. Pelik sikit, sebab muka dia lawa sangat dan of kos aku expected dia flawless dari atas sampai ke bawah. Pastu semua video Magibon ni, hanya tunjuk ekspresi. Kalau bercakap pun, hanya sepatah dua kata. Tu pun dalam bahasa Jepun. Magibon ni orang puteh. Dalam erti kata lain nye, mat salleh. Cakap inggeris fluent, cakap jepun pun fluent.

Cume yang tak best nyer, video-video Magibon ni selalu kena kutuk. Sebab Magibon tak suka cakap omputeh, Magibon suka cakap Japanese. Gaya minah ni pun Japanese. Tapi Magibon totap Magibon. Hee. Maintain jer. Overall jumlah views video Magibon is 78 Millions. Semua yang dok kutuk magibon rasa shial sebab Magibon punye Video banyak orang view, so kalau banyak orang view, manyak lah income Magibon ngan Youtube. Hehe..



Magibon pun turut dijemput ke Jepun sebab femes sangat sebab gaya-gaya anime mata-besor dia tu. Adoi, korang patut terai pi kat youtube, then type Magibon dan klik search.

Oke, layan lah gambar Magibon-makhluk-comel-umur-23-tapi-muka-macam-budak-11-tahun






P/s: Jangan ko cari posing lain, sebab ni jer keadaan Magibon dalam semua Video nyer. COMEL kan, kan? Geram nyer. Klik sini nak tengok video Magibon super comel!

41 comments:

nabilah_2908 said...

ha'ah la mmg comel minah ni..sekali pandang mmg mcm org jepun...bila baca n3..br la tau..omputeh rupanya.. :)

geram tgk mata dia....comel..!! :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
YASSIN UNTUK SI PEROKOK

* mEsSy * said...

chumel chumel chumel..
=)

aliesha kirana said...

sgt comel..heheheeh.. tp nk tgk gigi taring die gak..heehehe

Gen Fujita said...

Ahahaha, saya baru je nak terbitkan entry pasal dia ni, ada yang lebih proaktif rupanya. :D Takpe, yg penting dapat menyampaikan maklumat. Cerita pasal Magibon ni menarik utk dikongsi, sebab benda ni merupakan satu fenomena yang pelik tapi benar berkaitan personaliti Youtube. Minah ni start buat vlog tahun 2006, dan tak pasal2 meletup sampai sekarang. Apa yang dia buat? Tak buat apa-apa. Tu yg pelik tu.

Entry berkenaan Magibon akan diterbitkan di blog saya 13 Pedang pada 9/8/10 pukul 12pm.

Dengan ini saya pun follow blog yang menarik ni. Salam perkenalan. :)

hudhud said...

knp la i tk secomel ini? haha :P

sugar2 kapas strawberry said...

dia mmg comel..tp bila dia bukk mulut x cantik ngat pon.hihi


gigi dia x lawa..but dia bangga dgn bnda nih.

dia bkn pure jepun rasany.dia pnh kena i'view

little black dress said...

wah..sgt chomel...
qib pom chomel gak..
wee~

PinQib said...

@nabilah_2908 Dia kacukan dengar katanye.. hee. memang mata dia paling memukau

PinQib said...

@* mEsSy * cute-cute-cute

PinQib said...

@aliesha kirana silerlah tengok video

PinQib said...

@Gen Fujita hehe.. takper. nnt sy lawat entry awak.. hee. :)

PinQib said...

@hudhud u dah cukup comel la hudhud

PinQib said...

@sugar2 kapas strawberry aah. dia omputeh ler. english accent dia degr sngat kot.. orang pngil dia japanese wannabe

PinQib said...

@little black dress hee.. mekasih3.. dear. u pun comel gakk

ardinihumaira said...

cik epal suka betul dengan magibon ;) ada iras2 cik epal gak magibon ni kan ;)

kukuchimachikumi said...

saya nak mata besar macam dia...

huhu..damn jeles ngn die

mia bouvier said...

Hehehe.omey2.

Uruchimaru @ kf said...

xpnah tahu pun tq sbb kasi taw!

ainuryusranabila said...

saye pon mate besa gak pe.. xde orang pasan ek

aNiSa hANg tUaH said...

wowww
tergoda ai memandang matanya yg bulat
comel weyyhh

@ku d! sin!e said...

mmg comel..
tp kalo mate tak beso comel jugak ke tak???

PinQib said...

@ardinihumaira aah.. ad gak la.. hee.same3 comel

PinQib said...

@kukuchimachikumi Tak yah lah,, bersyukur je nagn apa yang kamu adaaa

PinQib said...

@mia bouvier Omey333.. Omey3.. acam mia

PinQib said...

@Uruchimaru @ kf Ur welcome. cuba la cr kat tenet.. COMEL sangatttt!!~

PinQib said...

@ainuryusranabila Magibon rendah diri, sebab tu orang perasan,. Heheh.. Wekk

PinQib said...

@aNiSa hANg tUaH Aih.. pelik nyer nis.. baik33.. magibon ni pompuan

PinQib said...

@@ku d! sin!e Mata kecik pon omey gak.. Hehe.. :) saya mata sipit gak

hiro said...

ah..cntik mata tu..eheh.

pearl apple said...

lawa lar..nmpk cute sgt..macam bdk x ckp umo pn ada..

amalina afif afandie said...

sayam,, mcm mane kamu wat saiz header tuh? nk tuka saiz la.

elmo blurb said...

sebelum ni dah penah tgk awek magibon nih. memang santeq! tapi die ada masalah nan gigi die yang buruk tu. cian die. dah kaya, gi ler betulkan gigi, baru boleh tayang gigi pas ni. :0
Emosi Dalam Misteri

sweetie said...

cumeynya pmpuan ni..cute..

PinQib said...

@hiro Mata I x cantik?? hehhe

PinQib said...

@pearl apple Tengok gambar wehhh.. jangan tengok muka jearr

PinQib said...

@amalina afif afandie Saya ejas dekat coding html. kamu kena cari dalam tuh

PinQib said...

@elmo blurb Tapi kan dia suka jepun, orang jepun suka gigi macam ni, sebab tu dia x buang kot.. :)

PinQib said...

@sweetie Hee. comel macam moknakkk

zer0nymous said...

hhmmm...yg pntg youtube adlh tempat mencari bakat

im from internetpeers.blogspot

Annysse Sophiellea said...

Magibon tu tak comel pun... mata dia menakutkan... apa beza mata sepet ngan mata besar?

Kumbang Jingga said...

comelnyaaaa jebon ni..eh silap magibon heheheheheheheh

Entry Best!