Friday, August 6, 2010

Tips kekal cool



Oke. memandangkan esok hari jumaat dan boleh lah aku tido lewat sikit memandangkan esok tak ada kelas. So, bangun pun lewat sikit. Tapi takpe, sebab Allah bagi aku cuti lebih sikit hari ini. He. Da dua malam aku tido sorang. Kadang-kadang rasa best jer sebab aku leh switch off the lights whenever i want to. Tapi, kalau ada rumet,pun Ok gak. Takdalah sunyi ngat walopon aku ngan rumet aku tak banyak cakap. I mean, bilik sunyi but i know there is someone living with me together.


Oke. Semenjak aku rasa stress giler sampai aku rasa semua post entries aku berunsur gothic dan sampai aku terima anon yang komen kat aku nyer FS: tak tahu ler sebab dia tak letak nama, cakap dia menyampah samada ngan muka toya aku atau entry aku pun aku tak tahu. Tapi aku Ok Jer. Bak kata Pearl Apple-->

Senyumlah walaopon seisi dunia menyakiti atimu. Wah DaBOMB!



So, lepas dengan kemunculan tips menjadi comel, aku muncul pulak dengan tips menjadi cool. So, kalau kau rasa stress diejek, diumpat, di ceber, ikutilah langkah tips ni, kau pasti akan rasa lagi baik.



Sekiranya kau berbadan besar dan diejek (happens to me)

Dont worry sayangku sekalian. The world is with us. Kau anggap jer orang yang hensem-kurus-cantik-sangat yang dok ejek-ejek kau ni macam semut api tak pun kerengga yang kecik besar kecik besar je ko tengok. Sampai satu tahap ko rasa jer nak picit-picit 'semut' tu ko pikir lah macam ni:

"Geramnya ngan semut-semut ni, kang aku picit kang ALLAH marah!"

Simple. The best way is to keep silence and ko akan nampak cool automatically.


Sekiranya kau diejek kerana kau nampak terlalu 'hebat'

Memang adat dunia, orang tak suka kalau orang lain hebat dari orang lain. Biaser lah. So, kalau kau rasa kau ni asyik kena perli ker taim kat kelas, macam ko jawab soklan ciput senang tetiba seluruh, i mean 2/3 kelas cheer for u, then it's not normal right. So, bagi aku lah, kau balas balik tepukan tak-ikhlas tadi dengan senyuman tahap toya dan tepuklah sekali biar diorang cakap:

Aih X ni, takkan tak perasan kot orang dok kutuk dia.


Last sekali ( aku nantok)


Sekiranya kau tak tahan sangat dengan benda ni, dan being cool is not what u want

Then, it;s better for you just to mencarut, menjerit, create a blog dan terus menulis entry emos dan macam-macam lagi dengan kadar segera sebab kalau tak dirawat stress ni, boleh jadi giler tau tak.




P/S: Sekiranya stress lagi, selalulah bersujud pada NYA. He's the one, where we should go to. ( Font kali ni besar. Penegasan di situ -_-" )

42 comments:

little black dress said...

qib mmg cool..yeah!!haha

little black dress said...

qib mmg cool..yeah!!haha

[z@ck] said...

weyh..apa brang emo weyh..
hahaha

Amni said...

P/S: Sekiranya stress lagi, selalulah bersujud pada NYA. He's the one, where we should go to<<<< setuju sangat nih! =)

pearl apple said...

thats rite...=) org tau kutuk jerr...dia bkn tau prasaan kita...hny kita ja yg phm diri kta kn..muahhh3...

Redbloodsnow said...

HEHE...SENYUM SORG AKAK BACE KOMEN TU :D

syahira ariff said...

suka tips diejek kalau bbdn besar
sy dulu org panggil kak cit = kak buncit
T____________T

teddyuna said...

yes betul tu qib.. ^_^
cool je.. ^_@
senyuman boleh tawarkan segala keperitan

rhapsody LiN said...

hehe.. mmg cool lah!

hati mau kering ;p

sugar2 kapas strawberry said...

huhu..rumate sy da 2 mgu xde..xcident..ousemate plk x byk ckp..rasa dok sorg2 je rumah ni.da la ddk 4 org je..haishh

btw..follow u back dear :)

elmo blurb said...

senyum boleh cairkan sesape. ;0

Mak Su said...

maksu suka tip yang diberikan :)

QieFLy si Dolce said...

coolll.....

Vanilla Popsicle said...

emo ar best :D

Hamzah Ian said...

semua orang nak jadi cool kan..

kukuchimachikumi said...

dh2 syg...dun emo2 dh..

lantak p dorng la nk kte pe..

as long as u ske ngn dri u..

tol x??

Sharinginfoz said...

hidup mesti coooollll

* mEsSy * said...

P/S tuh mmg ak sokong sgt2.. that is the best way..

=)

KIDbrush® said...

molek bebenar lah tuh... jgn lupa bekal ais. temperature naik je boh ais!

PinQib said...

@little black dress hee. mekasih dear.. x kusangka, qib memang cool dimata mu

PinQib said...

@[z@ck] Hee. aku memang budak gothic kot

PinQib said...

@AmniMekasih dearr.. :)

PinQib said...

@pearl apple Hee. apakah ko paham ati ku? yammy?

PinQib said...

@Redbloodsnow Komen kat FS tuh ke?

PinQib said...

@syahira ariff Buncit jer. kak mok ni? x skit ati?

PinQib said...

@teddyuna Tengs una. ko saje paham ati qib

PinQib said...

@rhapsody LiN Yeh.. gogo cooll!!~

PinQib said...

@sugar2 kapas strawberry Tu lah. kadang3 bes dok sorang, kadang3 boring..
P/s Tengs

PinQib said...

@elmo blurb kalau macam tu, napa ak x da pakwe g??? -_-"

PinQib said...

@Mak Su maksu leh cuba aplikasikan.. Ok ;)

PinQib said...

@QieFLy si Dolce Cool bro~~

PinQib said...

@Vanilla Popsicle haa. set, kite geng LOL

PinQib said...

@Hamzah Ian Aku pun. tp x bjaya g.. -_-"

PinQib said...

@kukuchimachikumi what if i hate myself?

PinQib said...

@Sharinginfoz Yey, bro, tp being emo also pnting.. x?

PinQib said...

@* mEsSy * thnks.. hee. tu jalan pling betul lAA

PinQib said...

@KIDbrush® cOOL, kena gune ais ke? kan frozen br tau

nabilah_2908 said...

great tips.. :)

biasanya kalau org2 dok mengata..mengejek...sy buat tk tau jer...ya..buat muka toya..pura2 tk dgr...nnti senyp la tu...

senyum la...even di dalam hati luka berdarah... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
YASSIN UNTUK SI PEROKOK

OrenLimau said...

alololol..
ko tetap yang comel dan funny la qib!i likeeeeeeeeeeeeeee

PinQib said...

@nabilah_2908 Hee. macam lagu menangis dalam ketawa lak.. :)

PinQib said...

@OrenLimau Hehe.. Thnakks LOL.. U too

PinQib said...

@OrenLimau Hehe.. Thnakks LOL.. U too

Entry Best!