Wednesday, September 22, 2010

Bila si adik gila facebook



I love u



Ehm.. Adik mad aku sekarang suker sangat ngat ngan fesbook ni. Aku pun tak paham apa jadahnya dia suka sangat ngan facebook. Tiap kali aku sound dia, dia stat ar wat muka toya sambil jelir-lidah macam tenggiling lapar semut.

Tiap kali tu lah, aku rasa nak lesing jer kepala dia tu. Adik aku tuh nak exam besar. PMR. Aku ni pulak kakak dia. Tiap kali aku mengajo dia wat latihan ker, aku on jer la laptop. Ngadap belog kate kan. Tapi tiap kali tu lah, dia akan cakap

Qib, sekejap adik mad nak guna laptop buleh?

Menmuler leh la aku cakap

Em, ameklah. Guna sekejap jer tau.

Pastu aku bagi jer, benda pertama dia bukak ialah menatang fesbuk tu. Dah lah dok main main mesej ngan budak pompuan mana entah. Inbox asyik ada mesej baru jer. Rasa macam nak marah jer lah sebab umur baru 15 dah gatal loklak.

Sekali lagi pastu dia mintak,

Qib, sekejap adik mad nak guna laptop buleh?

Aku bagi sedas,

Mad, ang tu nak exam. Watpa ang nak layan cewek-tak-genteng ni? Dah lah dok men ikot mesej fesbuk. Qib rasa gelis jer. Ker ang ni gila pompuan?

Haa. kan bes sedas dari aku. Sebenarnya dah banyak kali aku bagi, tapi mad ni macam kalis lut peluru apa entah. Stress lah. Aku harap sangat dia dapat A untuk metematik yang aku dok ajar sambil dok piat telinga.

Tiap kali bagi mesej pengharapan,

Mad, make mummy and daddy proud
.

Dia jawab dengan sengalnya,

Jangan risau, adik mad bawak 9As untuk depa. (cheh)

Mad, mad. Adik ni aku paling kuat gado. Sebab dia manjernye ngan daddy sama up ngan aku. Cheh. Ngan adik sendiri nak berebut kasih sayang. (-_-)". Ingat mad, buat semua latihan dalam buku yang ko beli se-tan tu.

Jangan beli jer banyak,
buat nyer idak



p/s Harap betoi la semua tu. Amin. Akak qib sentiasakan doa untuk mu adik ku. Ya Rabb dengarlah doa amba mu ni. 9A!!!




P/s: Malam ni, cheq tak leh pi belog walking. Esok kot. Sorry yer.Bizi

10 comments:

noorfarahim bt azemi said...

sama la adiq kita qib... nak amik pmr... syik dok men poker ja kat fb...tapi harap2 la score.. dak laki ni depa bukan cam kita, pulun sket ja dah hebat sebab depa cepat pick up

zyra said...

wish kt adik mad gudluck juga!

adik sepupu kita pon ader sorg tu pmr.. adik kita yg last lak spm thn nih...

tp memasing rilek je dpn tv.. bile marah, sentap...

haishh!~ (-_-)'

teddyuna said...

kisd.. always like that..;)

AISHA SAAD said...

adik aku pong!
darjah 4 kot.
haiii dorang nih advance lebih lahh.
tak tau nak advise ape dah. hmmm!

cik shabah said...

you!cik shabah tag pinqib tuk join kontes!cekaut kat belog cik shabah oke =)

kukuchimachikumi said...

i noe he can do it....

believe in him dear...

[z@ck] said...

biasa la tu beb..awal2 memang excited lebih sikit guna FB.nanti bila lama2 dah ok balik la tu.

Hashira Yusoff said...

nasihat baik2..laki mmg mcm tu. pandai..tapi malas cket. newei..di mana haru ku tinggalkan jejak? kte ade entry bru,,sudi2 la dtg singgah bl0g kite eh. ^__^

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bdk2 skrg da maajuu ohh...

nabilah_2908 said...

semoga adik puiqib berjaya dlm PMR dia nnti.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
RAGAM MANUSIA DI PETROL STATION

Entry Best!