Sunday, September 19, 2010

Konapun! Mainan Imaginasi

Masyaallah. Obses. Giler obses. Aku dari tadi dok layan youtube. Dok tengok video Konapun ni.Cantek lah. Konapun, ni macam permainan masak-masak. Tapi yang tak syok nya, benda ni tak leh makan. Eh. Korang dulu main masak-masak; benda yang korang main tu, korang makan tak?Heheh.

Konapun ni, ya Ampun. Kalau korang tengok, boleh rasa nak menangis, sebab rasa memang orang Jepun ni hebat sangat reka cipta benda yang nampak jer kecik, tapi fun yang kita dapat tu berlipat kali ganda tau.

Guna Konapun ni, semua benda-benda ni asal dalam bentuk powder yakni debu, pastu, korang kena tambah cecair (macam ayaq pun ada). Pastu ada uli, ada goreng, ada kacau, ada rebus, bak kata astro, semua ada, Tapi dalam bentuk miniature lah. Kecik-kecik. Kalau korang tengok akan asyik dok kata

Comel, ampun, comel, nak makan. Ah.. tak kira, tak leh makan pun nak makan gak!!

Aku dah tengok video Konapun ni, dekat semua la, ada yang masak spageti, masak ayam goreng, masak beger, wat eskrem, wat biskut, wat pizza, semua ada lah. Ya Allah, dengan sound effect minyak sizzling tu, dengan efek ayam goreng kembang kena celup minyak, fuuh, memang dabomm!Ni sneak peak pic dari video Konapun dari youtube!!


Ni waktu nak goreng tempura. Ohmygoat, berbunyi 'minyak' tu
!
Ni masa nak wat eskrem. Sedap pulak. Yang ni edible punyer. Bukan bawah Konapun la, Konapun look a like!
Ni masa nak wat fish roe tu. Alah yang teloq ikan letak atas nasi shushi tu!
Ni, aku tak tahu apa benda tapi dia letak atas sushi la..


Nah dua bijik video untuk dilihat sendiri atau, pi sendiri ke youtube!!











17 comments:

aNiSa hANg tUaH said... [Reply]

kat mesia tade ke benda cmni eykk
kompem beli buat mainan & hobi
hehe

amira said... [Reply]

ko memang jumpa yang pelik2.. haih..

Azuan said... [Reply]

nie mainan budak budak ke orang besar panjang hoho..

☺[ai][sUmi]☺Chan said... [Reply]

ok.. sangat menarik! :D

Sharinginfoz said... [Reply]

nak makan juga nampak sedap kan

teddyuna said... [Reply]

waaa... nyummy tpi xleyh mkn

Uruchimaru @ kf said... [Reply]

tingat zaman kecik2 dulu mem pondok2 pastu msk ubi kayu.....hihi..=)

kukuchimachikumi said... [Reply]

hehe..ang mmg ske yg plek2...

x leh mkn kot..nk feel pa cek??

KIDbrush® said... [Reply]

nampak sedaaaap je, masak megi dulu ahh

ardinihumaira said... [Reply]

fuhhh! cunnya... dni pun teruja nak main... nak beli kat mana? nakkk! huuu bestnya wat aiskrim :D

Rara Nasiha said... [Reply]

teruja. kat malaysia ada tak?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... [Reply]

jangan risau ko minum je kopi tanpa gula atau air limau suam tanpa gula

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply]

teruja tgk....nk men jgk...hihihhi

aliesha kirana said... [Reply]

wah cmbest! jepun mmg teror!

enyheartsdiamond said... [Reply]

dulu main masak2 guna daun je je :p

enyheartsdiamond said... [Reply]

dulu main masak2 guna daun je :)

* mEsSy * said... [Reply]

bole tengok sajaa.. mkn tidakk..

=P

Entry Best!