Sunday, September 5, 2010

Letter for adik

doodles Pictures, Images and Photos

Tadi baru ajar adik matematik. Adik cepat belajar. Cepat jugak wat salah. Orang cakap, terburu-buru. Aku naik menyampah. Aku piat telinga dia. Sekali, dia tahan. Dua kali pun dia relakan. Tapi kali ketiga dia setart mengelak. Aku libas dia ngan towel aku pegang nak pi mandi. Tu dia tak terlepas. Aku naik risau. Adik aku nak PMR tahun ni. Orang kata batch akhir PMR, sebab PMR dah nak lupus.


Adik, oh adik. Napa lah aku ni kakak mu pulak yang nebes. Adik ko kena buat daddy happy. Buat Mummy gelak sakan masa amek resalt PMR ang. Jangan daddy tersenyum kelat, mamy terkedu sekejap. Nak harapkan Amar, dia tu baru 14 tahun. Pmr pun dah tak daq time dia. Asyik dok pi berjalan ngan moto daddy. Akak nak cakap lebih-lebih takut ang stress. Ang tak leh wat exam pulak.


Oke adik. Malam ni, kita pulun matematik. Lepas tu sejarah. Lepas tu geo, lepas tu sains. Lepas semua tu, baru leh kita releks sakan. I lobe u adik. Kalau kau tak dapat A matematik, SIAP!!! Akak yu ni ajar matematik, mamy yu ajar matematik, yu pi tusyen english. Apa lagi yu!??


P/S: pic takda kena mengena..


Loving u,

18 comments:

teddyuna said...

btul tu pinqib.. una pun ade adik pmr.. rsau una tgok

AISHA SAAD said...

math family??
goodddd.

Azuan said...

bagus3...kalu adik aku..aku buat bodo aje hahaa

Hanis Ayuni said...

bagusnye kakak qibb ni. hehe. (:
qibb, anis dah kelik advertisement. :P

Evanna :) said...

HAHAHA. garangnye qib :)
yeahhh. true!
btw, adek qib same ngan eva :) PMR taun nie :) hee
ALL the best kat die <3

darkbatman said...

wahh.bgs3.. mesti sygkan adik sbb 2 sanggup ajar adik kan?

aNiSa hANg tUaH said...

wa qib..gud2
adik nis pun ade pmr tahun niee
hee

DuniakuAbstrak said...

libas kuat sikit adik ko tu

wondering shadows said...

wohoo.kakak mithali btol qib neh
hehe.
sswai benor jd chekgu :P

Sharinginfoz said...

pulun jangan tak pulun, maths ni kena banyak buat latihan

hans said...

best dapat ajar adik weih
aku xberpeluang

P/S : Aku Maluuu

little black dress said...

qib..jgn garang2 sgt...
ok?
cntik header...

ardinihumaira said...

:) kakak yang baek!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

gud luck to ur adik...

nabilah_2908 said...

bagus tu pinqib..kena tegas bila mengajar..baru la masuk..

biar dia ngis sekrg..jgn ngis kemudian hari.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
LELAKI ITU

hamzah ian said...

adik gua spm.. hoho

ciktomyam said...

huh?!

pmr pupus?

enyheartsdiamond said...

tak suka maths! :p

Entry Best!