Monday, September 20, 2010

Tahi itik? Mana tahi?



Tahi... Itik..
Tahi Itik sedap. Lembut. Ah. Aku suke, aku sayang, aku heart tahi itik!
Alah, taik yang bau gula, wana kunen emas, lembik lembik separa keras ngan rasa manis boleh wat orang tersenyum ceria jer. Bukan macam tahi yang lembik panas, busuk kaler hitam tu. (hah, macam mana boleh tercerita pasal tahi ni)

Wah, sedih pulak biler dapat tahu yang taik itik akan kena tukar nama sebab orang cakap kotoq lah, benda lah. Napa lah orang nak tukar nama. Aku selama ni dah makan tahi ni dekat doploh tahun. Oh, syorge tau. Sapa tak tahu tahi ni? Ko pi kelantan, jumpa makcik dekat pasar Siti Khadijah, pastu tanya,

Mak Cik, sini ado dok taik itik?

Kompem, wajib makcik jawab.

Ado. Mu nak wat make ko?


Haha, em, sejak dapat tahi tahu nama taik itik akan diubah, rasa macam sentap jer. Yelah, makanan bukan-ruji tu macam dah jadi nestum taim kecik-kecik. Tak ke pelik tentibe, nak mintak ngan mummy makan tahi itik:

Mummy, nak tahi itik!

Then, mummy pulak jawab:
Napa ngan ko ni? Makanan lain banyak gi. Napa najis binatang tu jugak ko nak baham?

Macam, mummy pun tak tahu lagi nama tahi itik. Lama, lama, tahi itik sendiri akan fade dari muka dunia. T-T (giler jauh imaginasi)

Ah, nak makan biskut rayer saki baki. Sentap sensorang. Nak letak nama baru apa eh tahi itik ni.


P/s: Duck poo?




17 comments:

amira said...

patot la itik aku mati.. kau rupanya yang curik tahi dia..

zyra said...

sori dear, honestly xpenah mkn lg kuih tu.. penah dgr laa dl name tu.. tp ntah.. xde sape penah bg rase..

Anna Boleyn said...

aikk betol ke tak de code tu"?

guna minima template gak kan? ke guna template baru yang blogger da design? kalau baru tu mmg tak boley sbb coding dia lain.

ardinihumaira said...

yang dalam gambar lastu tu tahi itik menyorok kat mana.. hehe.. tu macam kueh buah tanjung kan? dni pernah makan kueh tahi itik.. tapi lupa dah cmana rasa dia.. besok nak try pekena balik.. :D

Anna Boleyn said...

emm try dulu kay. klu x ley gak tak tau cmne. tp klu nk anna tlg tngkkn or wat kan boley je. :)

kukuchimachikumi said...

aku rse kn die nk ubah nme sbb nk bwk kuih 2 ke national level la...

kene la bg nme komersial sket...

Cik Akma said...

err pes time dgr name ni. err errr :D :D

maisyara Pot! Pot! said...

taik itik? agak terkejut dengan nama tu. rupenya sejenis makan. taik itik tu mcm mne nak makan wei?

fara said...

nmpk mcm ubi je sket2.
cume warne kuning.
pe rase die?

hamzah ian said...

kah kah kah..

nabilah_2908 said...

tak pernh rasa lagi..

apa bahan2 tuk buat tahi itik ni...?

hmm..mcm mana la org dulu2 boleh nama kan kuih ni tahi itik kan..? nak kata rupa mcm tahi itik..jauh sekali...huhuhu..

jom ke APA KATA HATI pulak,
SERANGAN MALWARE

Amni said...

Saya panggil dia gula-gula kapas.. tak tau pulak orang panggil tahi itik.. hehe...

wondering shadows said...

eh tu tahi itik ke?
pesal nmpk cam bunga tanjung je.
huhu
dh lame xjumpe tahi itik.
pepum memori kecik2 dulu still ade.
mnyantap tahi itik hmpr stiap ari
haha

* mEsSy * said...

blur sket.. weyh.. nama laen dier ap erkk?? ta penah try nih..

Uruchimaru @ kf said...

blm pna rase taik itik...

kuih iye..hihi

muhammad fitri izzat said...

ewww!!
ingt ape td,hahah

teddyuna said...

xpnh mkn tpi pnh dgr nme tu..;)

Entry Best!