Wednesday, October 27, 2010

Apabila kahwin dengan Programmer



Malas nak tulis entry, aku letak citer lawak jer


Ini adalah contoh daripada seorang isteri yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang PROGRAMMER setiap hari.

Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) "Selamat malam sayang, sekarang saya logged in."

Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami : Bad command or filename.

Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!

Suami : Errorneous syntax. Abort?

isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa... .. Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?

Suami : Variable not found...

Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.

Suami : Sharing Violation. Access denied...

Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.

Suami : Too many parameters...

Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.

Suami : Data type mismatch.

Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.

Suami : It's by Default.

Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?

Suami : File in use ... Try later.

Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?

Suami : Unknown Virus. "

12 comments:

nabilah_2908 said...

sedihnya kalau dpt hubby macam tu...huhuh....

jom ke APA KATA HATI pulak,
CHINTA

Ninie said...

haha laki ape mcm nih
-.-

Mak Su said...

bila ditanya gaji dia kata try later....? eeeiiii!!

AISHA SAAD said...

hahahahha!
abes kalo laki aku cm nih.
seb bek dia kos yang not relate with this..
kalo takkk.... HAZAB!

[z@ck] said...

hahahaha..mampuih laaaaa

Anna Boleyn said...

hahahhaa yang ni kelakar gila! hehe parah parah kalau kawen dengan programmer...

amalina afif afandie said...

hahhahah.. comel jewh

نورازريناابوحيري said...

unknown virus. lol

ardinihumaira said...

babab beliau huuuu

afiqah said...

erghhh. melampau betul husband mcm tu!

ieyka02 said...

sye yg stdnt IT nie pon nk tergelak la bce..:)

sophie said...

Sengal giler hubby dia

Entry Best!