Sunday, October 31, 2010

Header baru untuk PinQib


Kih kih, sejak dua menjak ni, asyik aku buat header untuk orang jer. Kali ni merasa buat untuk diri sendiri. Biarlah, aku buat aku punyer biasa jer. Kat kawan, aku kasi sepesel. Kih kih. OH, ada seorang kawan baru yer tuan tuan dan puan puan, beliau ni menanyakan kepada aku,

Gimana gue mengedit pic, gunakan software apaan?
Oke, aku menjawab jujur.

Two main softwares aku guner ialah Photoscape and Adobe CS. But currently, aku lebih soka guna Adobe. Senang jer. Korang boleh tengok tutorials on How Using Adobe photoshop dalam youtube banyak. Tapi kalau korang rasa susah sangat nak edit gune adobe, korang guner lah Photoscape.

Tapi aku paham, korang mesti tak nakkan background gambar korang termasuk sekali dalam header, so korang amek inisiatif dan cut gune paint. Oke, aku paham sebab aku penah juga buat camtu.

Tapi dengan adanya adobe, korang bule buang background dengan senang. So.....



.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.




Beli lah software adobe sekarang. Any adobe will do. Hehe, adakah jawaban saya menjawab soalan??



14 comments:

♥..permysuri_hati..♥ said...

thnks 4 da info..by da way..mmg ade dh software photoscape n adobe CS3...header mas 2 pon pakai adobe..tp tu la kan...kite ni bukannye kreatif..suke tgk cik PINK-ED wat header...comel2 belaka...hehhe.. :)

[z@ck] said...

aku memang fail nak guna Adobe..hohohoho

miss lolly a.k.a luvfareda said...

aku suka header nih =)

My MiRa said...

cantik nyer...uhuk3 jeles nyer.....buat kan lah banner untuk mira boleh??tapi nak free bloh tak??huhu .datang sinis epah kan blog kamu...heheheheheh

krole said...

wuahhh mmg cantek header tue...kreatif sangat...krole respek...

cik EPAL said...

lawa la blog n header ni. buatkan header boleh?? =)

AISHA SAAD said...

ahhh, susah larh!
tapi, kena try jugak kot. huuu.

neway tenx for some info. hee

MOFASAD said...

header gua tak sehebat header lu, gua pakai paint je

Farah Sygs said...

adobe tu slalu gune..tp penim utk buat bg dye transparent..ta menjadi la

ardinihumaira said...

bestnya guna PS.. dni tak ado PS pun. bape kali install dah tapi takleh guna. syahdu sobsss

wondering shadows said...

adobe cs tu kna bli ker? xda free pny?

Redbloodsnow said...

comel okeh header baru ko tuh dik. btw..camne ek nk buat blockquote tuh ade background polka dot mcm qib tuh ek

ajarin donkkk..hehe

Liyana Lunia. said...

hamboi la makin lama makin hot la pulak heade rminah ni wkaka :P

Anna Boleyn said...

hehe header baru cute! alalaa.pinqib ada bakat edit2 ni.. tu yg wat papepon antik gak. :)cam anna junuh belajar. terkial kial. hehe last2 dpt gak wat header sebijik hasil usaha sendiri. :)

Entry Best!