Sunday, October 17, 2010

Hipokrit?


Salam. Masih velogwalking. Manyak giler. Hehe. Banyak gi tak sempat nak gi. Tape, amek masa, tarik nafas, lepas nafas.

Em, aku dah lama sebenarnye nak kongsi benda ni. Pasal HIPOKRIT. Hipokrit dalam erti kata lain, tikam belakang, talam dua muka, pretender, banyak ar. Bagi aku, being a hypocrite is okay. Sebab it is one way you can take care of people's feelings dan banyak gi. Sebab kalau menipu pun dikira macam hipokrit gak. Contoh:

A: Cantik tak I hari ni?

B: Cantik sangat lah u. (walaopon dalam ati opposite thoughts)

That's why being hypocrite oke. Betul tak. Lagi pun bukan semua buleh terima pandangan , kita. Kang contoh situasi di atas si B mengaku cakap Si A ni hodoh tak ingat hari tu, kang tak bertegor dua tahun. Kan..

So, what says you? Oke tak jadi hipokrit ni?

8 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

semua org pernah jadi hipokrit kot..tujuannye nk jage hati seseorang..

Rowena Chasez said...

i have been that kind of hyprocrite too..
ngee~

Cik Akma said...

mybe just nk jage hati :)

zura@iwan said...

susah juga...sbb nk kena jg hati kwn2 kan....adeiii...kak jenis x smpi ati..haha..tp kdg2 ckp trs terang je...hehe..tgk org gk..

Mak Su said...

kena gaks hipokrit, bergantung pada keadaan.... tapi kalu ngan kawan yang sgt rapat, jujur adalah lebih baik

hamzah ian said...

cantik wooo

nabilah_2908 said...

hypocrite kena ikut keadaan... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CREAM PUFF - PART 2

maisyara Pot! Pot! said...

hipokrit? hurm... kena juga sebab kadang2 nak jaga hati orang punya pasal kn?

Entry Best!