Monday, November 29, 2010

Enchanted Review


Salam malam. Hehe, best nyer citer enchanted. Aiyo. Ni dah keberapa kali dah aku tengok. Masih best lagi. Kalau aku koma sedar balik pun tetap rasa citer ni best.

Comel nyer sore Amy Adams ni. Memang tak salah Disney amek dia belakon jadi Giselle. Dengar sore dia yang macam memang ala ala princess dalam katon barbie and karton disney yang lain, aku yang boleh jadi mak budak ni pun terus rasa shok bagai tak ingat dunia tengok citer tu. Amboi, siap terfeeling bagai sebab Patrick Dempsey pun cheh hensem pulak dah.




Giselle ni dah la ada kebolehan talking to the animals. Ai, kalau aku jadi dia, binatang pertama yang aku nak bercakap ialah dengan kucing liar dekat rumah nenek aku ni. Macam nak pecah atap rumah kalau depa depa ni bercakaq atas bumbung. Rasa nak jer amek bedil bom bola lempaq atas tu, biar menggelepaq sekoq sekoq. Setan punyer pikiran. <(-_-')>





Tapi, bab cinta pulek, kalau aku jadi Giselle, aku pilih Prince Edward kot dari Robert (Patrick) sebab Robert ni dah ada anak. Kuwang kuwang. Tah lah. Edward pun hensem gak. Sore pun sedap menyanyi. Tapi Edward ni comel sangat. Auwww (T0T). Bodoh bodoh comel pulak.



Tapi Robert totap hot wacakaplu...


Ni sinopsis pendek citer ni.



The beautiful princess Giselle is banished by an evil queen from her magical, musical animated land and finds herself in the gritty reality of the streets of modern-day Manhattan. Shocked by this strange new environment that doesn't operate on a "happily ever after" basis, Giselle is now adrift in a chaotic world badly in need of enchantment. But when Giselle begins to fall in love with a charmingly flawed divorce lawyer who has come to her aid - even though she is already promised to a perfect fairy tale prince back home - she has to wonder: Can a storybook view of romance survive in the real world?

Jum pi tengok. Tak tahu la Disney channel tayang lagi ker tak. Kalau tak, beli cd, buat collection.

14 comments:

Anisa Hang Tuah said...

haaa
cite ni mmg sgt best & heaven.
amy adams is so cantikk

heee

alinac lover said...

suka jugak citer ni

Atin Sweeties said...

Enchanted best ! ;]

Anna Boleyn said...

yep yep cite ni best gila! hehe

Fakhrur Razi berkata said...

aku xtgk lagi cter nih
ak pernah tgk pun dlm the Disaster movie
hahaha yg version klakar punya =.="

Rara Farah said...

cite nie mmg best...ta puas tgk...best je dye nyanyi..klasik gitu

afiqah said...

hehe, citer ni comel, bestttt!

little black dress said...

i loike this story..
=)

Rara Nasiha said...

tak pernah lagi tengok cerita ni. macam best. :)

Uncle Lee said...

Hi PinQib, I have lost touch with movies or what is showing as I stopped reading the papers when I retired.
It is only from blogs like yours that mention movies that I learn about the latest.

Looks like a nice movie too....and ha ha, I am not familiar with the actress or actor.
I only see movies on TV, mostly old ones.
You have fun and keep well, Lee.

Betta sp said...

pheewww....mcm best citer nie

Mak Su said...

suka tengok :)

tak leh tahan bab dia kat billboard

sophie said...

Eyh,babe. Tgok kat astro ke aritu? I xnah tgok citer nie. Bila nak tgok aritu tgok nak dkt habis. Sedih giler

Redbloodsnow said...

eeee akak x pnah pun tgk. nk gak tgkkk. akak plg suke citer gnie² taw. leh berkhayal :D

Entry Best!