Monday, November 29, 2010

Enchanted



Salam malam. Hehe, best nyer citer enchanted. Aiyo. Ni dah keberapa kali dah aku tengok. Masih best lagi. Kalau aku koma sedar balik pun tetap rasa citer ni best.

Comel nyer sore Amy Adams ni. Memang tak salah Disney amek dia belakon jadi Giselle. Dengar sore dia yang macam memang ala ala princess dalam katon barbie and karton disney yang lain, aku yang boleh jadi mak budak ni pun terus rasa shok bagai tak ingat dunia tengok citer tu. Amboi, siap terfeeling bagai sebab Patrick Dempsey pun cheh hensem pulak dah.




Giselle ni dah la ada kebolehan talking to the animals. Ai, kalau aku jadi dia, binatang pertama yang aku nak bercakap ialah dengan kucing liar dekat rumah nenek aku ni. Macam nak pecah atap rumah kalau depa depa ni bercakaq atas bumbung. Rasa nak jer amek bedil bom bola lempaq atas tu, biar menggelepaq. Setan punyer pikiran. <(-_-')>

Tapi, kalau aku jadi Giselle, aku pilih Prince Edward kot dari Robert (Patrick) sebab Robert ni dah ada anak. Kuwang kuwang. Tah lah. Edward pun hensem gak. Sore pun sedap menyanyi. Tapi Edward ni comel sangat. Auwww (T0T). Bodoh bodoh comel pulak.

Ni sinopsis pendek citer ni.


The beautiful princess Giselle is banished by an evil queen from her magical, musical animated land and finds herself in the gritty reality of the streets of modern-day Manhattan. Shocked by this strange new environment that doesn't operate on a "happily ever after" basis, Giselle is now adrift in a chaotic world badly in need of enchantment. But when Giselle begins to fall in love with a charmingly flawed divorce lawyer who has come to her aid - even though she is already promised to a perfect fairy tale prince back home - she has to wonder: Can a storybook view of romance survive in the real world?

No comments:

Entry Best!