Thursday, November 25, 2010

Hutang wajib bayar


Jawab hutang tag dari banyak blogger. Ni jer yang mampu aku jawab malam ni. Tengs cik Shabah. I like it bebeh!

1. Apa benda paling penting dalam hidup korang?
Familiku, agama, maruah dan kawan. Money also. Sebab takda duit pun macam tak bahagia.


2. Benda terakhir yang korang beli guna duit korang?

Headphone baik punyer. Costs me Rm38. Mahal ke tak? Ini untuk memenuhi obsessions aku yang suke mendengar lagu dan tengok movies.


3. Dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?

Kalau boleh di rumah Tok Mek sebab macam semua majlis buat kat situ. Start dari Mommy ke Aishu (uncle) (yekew)

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?

Aah. Aku bercinta dengan citacita aku (cheh, ayat poyo. Malu nak cakap, single)


5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

Selagi mampu lah. Kalau dah menyampah,aku tido jer. Pastu bercinta balik.


6. Di manakah korang selalu jumpa kekasih korang?

Dalam perpustakaan, kelas, bilik.


7. Novel/buku/majalah terakhir dibeli?

Mastika November agaknye.


8. Apakah nama penuh korang?

Al Raqibah binti Rashdi. Ada macam rupa orang middle east tak aku punyer nama?


9. Antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?

Daddy sensangat. Aku kalau boleh nak tido bawah ketiak daddy macam dulu.

10. Namakan orang yang betul² korang nak jumpa dalam hidup korang?
Nak jumpa Justin Bieber kot. Sebab aku da tangkap leleh masa dia nyanyi lagu birthday kat sorang budak ni dekat youtube. Aku nak JB sings for me!


11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?

Kadang kadang. Kalau kat hostel, aku memang basuh sendiri gune mesin.


12. Dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?

I really want to go to 4 seasons place macam Usa. NY. Da lama tu aku mau pi. Tak tau pun apa yang menarik, it’s that ,I just want to go there. Cheh. New York bebeh!

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?

I like kissing. Muahaha.


14. Beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?

1. One of my blogger friends,

2. Blog dia wana green green gitueww. Comel

3. Selalu lawat shoutbox and komen blog aku. Go visit her blog!!

15. Lima benda yang paling disayangi dalam hidup anda?

1. Pinky (teddy bear pink Mommy kasi (6 years old already))

2. Kasut kasut Daddy kasi (buruk macam mana pun tak leh buang),

3. Henphone (dah outdated pun tetap sayang (takda duit nak tukar)

4. My new laptop (baru mesti sayang, cube yang buruk?)

5. Csl broadband (aku tak leh blogwalking takda ni tau)


16. Lagu yang paling anda suka dan selalu dengar?

Lagu yang paling suke dengar is ‘Wish Ur My Love’, Ost Boys Over Flower Korean Version. Best sangat. Sebab kadang kadang leh jadi jiwang. Kuikui. Okey,ni lagu korea walopon tajuk mat salleh, aku tak paham sangat lirik. Bunyi jer sedap.


17. Bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?

10 Ogos 1990. Tahun lepas tak ingat lah. Tahun ni, ingat kot. Makan bluberi cis kek, ngan kawan kawan. Tapi yang pastinye, dah dekat 3 tahun aku tak sambut dengan my family. (T0T)


18. 5 rakan yang korang nak tag.

Miss Sya

Evanna

Ateyn Bella

Mia Blopp

Hanis Ayuni


Jawab jangan tak jawab. ^^

18 comments:

little black dress said...

qib.esk aq jwb na..adk aq mo gne lappy..huhu

Anisa Hang Tuah said...

qib cool laa

bercinta dgn cita2

:)

Sharinginfoz said...

dah lama betul tak baca mastika

ardinihumaira said...

nanti dni g tepon JB jap soh dia nyanyikan lagu doremifasolatido yer :D

Rara Farah said...

owh...kite sme...daddy little girl...hehe...tuka header eh...sy jeles...header sy xde...sobs!!!

Bella said...

thax tag kite, heee

* mEsSy * said...

naseb baek .. ngeee..

i'm back !!

=)

Uncle Lee said...

Hi Pinqib, very interesting...
You still got that Teddy bear your mom gave you? Ha ha.
Have a nice day and keep a song in your heart, Lee.

Mak Su said...

maksu pun sudah kena ini tag, tapi masih belum dibuat ;)

PinQib said...

@Mak Su hehe.. rajinrajinkan dri maksu.. ^^

PinQib said...

@Uncle Lee Yup uncle. It accompanies me in bed. Thanks always uncle lee

PinQib said...

@Rara Farah Takda kepala ni... T-T

PinQib said...

@ardinihumaira Betoi ker. Akak dini, kalau betoi.. memang gilerrr laaa

PinQib said...

@Bella samer samer awak ^^

PinQib said...

@* mEsSy * kuikui. miss u messy <3

PinQib said...

@Sharinginfoz mastika makin x best laa

PinQib said...

@little black dress Hehe.. Oke sayang, asal buat sudahh

yanshumill said...

birthday kakQib 10 ogos ke ? same lah !!

Entry Best!