Friday, November 26, 2010

Penangan makan laksa


Hai Tawan tawan. Good morning.
Seriyes good morning. Aku belom mandi and i havent taken my breakfast yet, tapi aku tetap menggagahkan diri menulis. Cheh, macam sakit pebenda jer kan.

Tapi kan, memang aku sakit sekarang. Sakit mata dan sakit hidung. Semalam jadi jugak Mommy buatkan laksa aku dok merayu rayu dekat Mommy

Mom, nak makan laksa.
Laksa kat Kedah tak best. Tak suke. Nak makan laksa Kelantan

Ni racism ker apa ni. Aku pun tak tahu. Orang kedah, please bear with me yang mengada tahap nak kena lempang ni.

Mommy jawab

Tak buley la sayang (cheh, tipu), musim sekarang, ikan manyak lari lor.

Tentibe, Mommy wat seprais, semalam, bawak balik 6 kilo laksa pastu heret aku buat kuah dia, which is menyiang ikan rebus banyak ekor gila! Sampai tangan kena manyak tulang, manyak panas gitueww. T-T, manja tak?

Pastu kan, lepas berbalun balun aku makan, macamtaksedardiripastuasyikbuatbuatlapar, terus rasa gatal tak hingat part mata ngan anak tekak. Aiyooo, memuler macam mata kanan jer gatal, pastu merebak terus mata kiri. Pastu anak tekak pulak.

Gatal nye,toksah cakap lar. Luka bawah mata ni aku garu.



Kesimpulannya, baru aku tahu, aku tak leh makan ikan selayang. eh, ke aku buat cerita ni. Oke, bai. Panjang tak entry ni. Aku rajin cikit.



Blog aku takda kepala. On the way nak macukkan kepala. Macam hantu pulak @-@

22 comments:

zura@iwan said...

wahhh dapnya mommy dia buat laksa...anak nk mkn sure mak akan buat..hehe..

mEiZ SHA said...

heheheh
tu laa makan x baca bismillah..
akak pon makan laksa malam td..penang sama laksa..;)

ardinihumaira said...

hoh bahaya gak rupanya ikan selayang ye...

Anisa Hang Tuah said...

laksa is sedap

makan sekali nak lagi

Mak Su said...

a'ah, mana header? haritu kiut gaks, yg blink2 tu pun menarik gaks :)

maksu lagiii teruk, tak makan laksa. cuma makan rendang nogori jer, hahaha (jangan lempang saya)

afiqah said...

adui, kesiannya cik Qib kite nie haa.
Aishhh,

little black dress said...

2 la qib..mkn xigt donia..
xpos kat aq pom..
hoho

ika~~ said...

itulah
tamaw mkn lksa kedah lg..
hehe

PinQib said...

@zura@iwan anak mommy akak.. kuikui..

aliesha kirana said...

cedapnyee...tp mmg gatal idung pas makan..theee~

mia bouvier said...

pergh.pekena laksa tu.dap dap

dah tau alergik.xley makan aa pasni.wuu pade muke mu ;P

PinQib said...

@mEiZ SHA camne akak tauu sy x bace bismillah.. opsssss

PinQib said...

@ardinihumaira for certain people agaknyerrr

PinQib said...

@Anisa Hang Tuah pantun ke apa tu nis? hehe

PinQib said...

@Mak Su kuikui.. xpa.. racism ker apa tu mksu?
entah la maksu bad line coverage nak letak header pun makan masa

PinQib said...

@afiqah wuwuwuw.. TT
ada gak orang kesian

PinQib said...

@little black dress hehehe.. jauh.. courier mahalll

nabilah_2908 said...

mcm mn dgn gatal2 tu..dh kurang ke..?


jom ke APA KATA HATI pulak,
UNDERWATER LIFE

shaffique said...

asal ade gambar taylor swift. dia makan laksa gak ke ? haha.


My latest entry : Kasut Adidas Superstars Facebook Dan Twitter

Redbloodsnow said...

akak lom pnah merasa laksa kelantan ah...huhu

yanshumill said...

laksa kelantan macam mane ? sedap nya ... yan suka mkn sume jnis laksa .. nyam nyam ..

* mEsSy * said...

laksa klantan ? hurmmm.. ape y laen qib ?

=.="

Entry Best!