Wednesday, December 1, 2010

Bakal Teacher garang



Salam. Petang. Sekarang pukul lima. Wah. Hari ni aku dah mencatat gelaran anak, bakal isteri, dan bakal ibu yang sangat mithali la katakan. Em, wa masak, wa cakap lu! Hehe. Dua benda jer aku masak. Aku masak ayam goreng kunyit mummy da perap ngan wa buat sayur ayaq.

Hehe, entah nak cakap betoi ke tak, mak sedara aku puji aku berdabom dabom gituew. Hehe. Macam sedap sangat. Tadi kejap aku pi dapoq. Intai kuali sayoq aku masak. Em, nampak dah surut sikit kuah tu boleh wat konklusi laku lah tu. Hehehe.

Pastu kan, pagi pagi lagi aku dah mengeluarkan sore bak harimau betina ni pi jerkah sepupu aku mengaji.

Dia dok tergagap gagap, aku jerkah dia macam nak terkucil pulak aku sendiri rasa. Pastu aku pun pelik lah, makin lama kepala dia makin tunduk masa mengaji. Aku ni macam tak dapat tangkap asik dok jerkah jerkah lagi. Then kadabooomm (efek bunyi) baru aku perasan dia dok hirop hirop balik ingus basah dia.

Aku terkejop yop.

Eh, nis ko nangis ker.

Dia senyap

......


Aku,

Pi la tandas. Basuh muke tu.


Sepupu aku berlari pi tandas. Pastu tak masuk bilik lagi 15 minit after that. Haha.


Rasa macam tak patot pulak kan. Tapi, ni teknik nak praktik 3 tahun lagi nak jadi cekgu. Kompem, tercirit terkucil jer anak murid aku nanti.

Ibu ibu bapak bapak, sila yakin untuk menghantar anak anda ke sekolah kami

Ok, nak BW.

25 comments:

Rogayah Suparman said...

rotan xpakai? lagi masyukk =PP

twinkle twinkle said...

ahha garangnya :D

Ninie said...

nsb baik sy dah abis skolah. fuhhhhh

sophie said...

Wey,garang giler kaw. Sian seyh budak tu.Kejam2

Fyzal said...

garang nya cikgu ni.. jgn garang2 sgt ye cikgu.

afiqah said...

hahah :D kesian budak tu Cik Qib oi. hahaha.

JuanYuan said...

hahaha...buleh tahan cikgu ni..

perghh..tatot >..<

mia bouvier said...

mu xsekejam aku woi.hahaha.aku dashat agih.

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

aiyoO~ apasal garang sangat ni cikgu? ^^

~qiFFara~ said...

mak ai!!! nk jg singe betine ke??
heeeeee

* mEsSy * said...

uishh.. garang garang..

=.="

ijatnuar87 said...

ahaks...garangnyer cikgu nih...ni baru kat umh,kalu kat skolah,mau satu kelas menangis nih,hehehe

nabilah_2908 said...

huhu..tkdpt nk bygkn kegarangan cikgu Qib...

tp budak2 zmn sekarang perlu kot cikgu2 yg garang..sbb budak2 sekarang tk makan saman... ;)

Rara Farah said...

luruh jntung bdak tu....hahaha..tp syok gak...kacau dak kecik nie

FarhanaFabulous said...

taking malay studies course..memang nak singgah belog ni selalu sebab belog ni chomel..

elmog said...

yeyerk hirup ingush. thee^^

elmog said...

yeyerk hirup ingush. thee^^

¡ɥsoſ said...

I like your blog!

✿....rossa alina....✿ said...

ajar ngaji xpe..org dulu2 lg garang kot??heee.. ;p

ardinihumaira said...

nak join sekaki lah jadi garang heeeeeee :D

Frodo Baggins said...

huhuhuhuhuu ...
cikgu syida punya caraaaa ok tak?



>>____<<

Maya said...

kadang2 terlampau garang pun tak jalan ngan student zaman IT niey...

Rowena Chasez said...

xpe laa..
sekali-sekala garang xpe :)

Mak Su said...

hahah, ajar budak ngaji mmg mcm tu

OrenLimau said...

hahhaaa..garang ko qib!!!!hahaa.adehh..jgn garang2 sgr.pura2 garang xpo.hehe

Entry Best!