Tuesday, December 21, 2010

Jawapan TEKA TEKI

Em, salam. Aiyoo. Sejak dua menjak hujan ni,. terus line broadband buat buat bengom. Habis sepoil mood aku nak berblogwalking kan. Sebenarnya kawan kawan, Qib sedih lagi lah pasal result tu. Tak sangka bribery (rasuah) pensyarah dengan kad raya upe upenyer masih gagal memberikan aku hatta B sekalipun pada era generasi 20 an ni. Wuwuuwuw. Sedih weh.

Ps satu hal lagi, aku memang cepat melampau sangat terasa. So, kalau tetibe aku senyap,tak bercakap seploh hari, orang dah tahu la tu, aku memang tengah meroyan.

Tapi overall, aku punyer result naik la seciput 0.02. So. Ada peningkatan. Ada. Kan?

OkOk. Berbalik kepada soklan TEKA TEKI SEMALAM, jawapan yang paling tepat sekali diberi oleh cek mek molek ni.

Dia tulis camni weh

AK ada terbaca :

"Yakjuj dan Makjuj ialah nama samaran bagi satu bangsa manusia yang berasal dari keturunan Nabi Nuh, iaitu anaknya yang bernama Yafis. Dari segi fizikalnya, mereka mempunyai hidung kemek, mata sepet seperti orang Asia dan makan apa saja binatang boleh dimakan. Zulkarnain telah membina tembok bagi mengepung mereka."


So. Dari apa YANG aku baca pun memang betoi la depa ni manusia. Tsk


Ye kan, aku pun tak sangka YAKJUJ MAKJUJ ni orang. Orang weh. Dulu, aku habis dah dok imagine YAKJUJ MAKJUJ ni macam haiwan predator gituew. Rupenya salah. So, orang kata banyak membaca, luas pengetahuan.

Sejak ada buku Armagedon 2012 ni, banyak interesting facts dalam ni mostly about the END of the day. Aku nak scan pic YAKJUJ MAKJUJ dalam buku ni impossible, tak da scanner pulak rumah nenek ni. So, kalau korang interested, gugel, tanya nenek ke appa korang yang arif bab bab agama ni sangat lah digalakkan. Bukan apa, preparation weh. Tanda tanda besar dah banyak muncul ni. So, sama sama berkongsi kan baguih.


Nak baca lebih mendalam tentang YAKJUJ MAKJUJ


KLIK SINI|SINI|SINI


Share Kedit lime hinggit dari sini


7 comments:

Anisa Hang Tuah said...

wwoo

selama ni nis igtkan haiwan jgk

thnks utk info
(:

zura@iwan said...

owhhh silap le kita jwb...sbb byk info yg blainan..

aliesha kirana said...

erk..dpt entry khas..hahaah..terharu! laaaalalalaa.. mekasih qib! hmm.. tu ah..takut, tp akhir zaman mmg dh dekat n pasti berlaku.. kita cuma boleh bersedia dan berharap yang terbaik utk dr kita. mg kita terlindung dr fitnah dajjal dan keganasan yakjuj dan makjuj..amin~

Cik Mieyrarif said...

ahhhaha
tepaatt

♥cik fyza ♥ said...

subhanallah~ seram lak dgr...takotnye

ardinihumaira said...

wahh AK!

Cik Tom said...

byk info...erk seram la tgk gmbo tue..

Entry Best!