Friday, December 17, 2010

Lawak Wireless




Salam, da lama dah kan aku tak kasi citer lawak. Nak wat camne. Otak tepu. Ek eleh, macam aku jer tulis lawak ni kan. Apa apa pun enjoy. Seriously, i am so sorry sapa yang aku tak dan nak lawat. Nak wat camne. Aku tak sempat. KADANG KADANG, internet pulak buat hal. Paham paham lar. Celcom.. Nanti aku jengah gak SOONER or LATER.


SO, happy reading!!


.......

Pada sebuah pertemuan antara Menteri Teknologi Sedunia di Langkawi. Menteri Jepun, Amerika Syarikat (AS) dan Malaysia sedang berbincang.

Menteri Jepun : Kalau anda ke Jepun, anda gali tanah kami, baru saja sampai 7 meter, anda akan temukan banyak chip, rangka-rangka besi, papan sirkit elektronik dan lain-lain. Ini menunjukkan bahawa sejak zaman nenek moyang, kami bangsa Jepun sudah mengenal teknologi robot.

Menteri AS : Kalau anda ke Amerika, anda gali tanah kami, baru saja sampai 3 meter, anda akan temukan jejak-jejak radioaktif. Ini adalah petanda bahawa sejak zaman dahulu kala, kami bangsa Amerika sudah mengenal teknologi nuklear.

Menteri Malaysia : Oleh kerana tuan-tuan sedang di Malaysia, saya persilakan tuan-tuan untuk menggali di sini biar tahu ada apa di bawah tanah kami.


(Dipanggillah 2 orang tukang untuk segera menggali tanah. Setelah kedalaman 70 meter, ke-2 tukang naik ke atas lagi)

Menteri Malaysia : Apa korang jumpa ?
Tukang gali : Tidak ada apa-apa
Menteri Malaysia : Ada KABEL TELEFON tak di bawah sana ?
Tukang gali : Takde Dato’..

Menteri Malaysia : (sambil ‘menjeling kerek’ ke menteri Jepun dan Amerika) Itulah petanda bahawa kami bangsa Malaysia, sejak zaman purbakala, sudah mengenal teknologi WIRELESS

Hahah. Sebenarnye, Mesia la punyer wireless connection paling lem-----bapppppp

6 comments:

hans said...

hahahahah
serius
ini memang lawak
kreatif la sapa reka
hahahahaha
wireless
lawak tul

P/S : Mari Memasak Laksa Sarawak Bersama Chef Hans

HonEyBuNNy said...

saya sokong...setuju..hehehhe

Betta sp said...

ohohoho.....xsangka Malaysia nie begitu maju dulu, kalah Jpon ngan Amerika:)

afiqah said...

HAHAHAHHAH. SETUJU!
SETUJU SANGAT!

Sharinginfoz said...

advance betul malaysia kan

teddyuna said...

haha.. betul2.. wireless.. haha.;))

Entry Best!