Thursday, December 2, 2010

Nak kek

Salam tengahari. Aku membuta lagi lepas semayang subuh. Entah la. Da dekat seminggu kot aku tak membuta. Apa salah nye rini membuta sikit kan. Hehe. Dah lah sejok macam da dekat obesis. Tertido tadi pun sebab terbaca novel cintun.

Pastu dalam tu pulak, ada lah citer sal makan kek hari jadi. Aiyo0 amma appa. Terlioq nyer nak makan kek. Dah la hari jadi daddy pun da dekat. Tak tahu la depa beli kek ker tak.

Em. korang buley bayang tak kek, yang kalau orang masak kukus tu macam basah basah, moist kat dalam. Lagi lagi kalau kek cokolat celup eh, sedap.

Wah, can u see the moistness inside the cake. Yummeyh bebeyh!!


Ni pun cam sedap gakkkk..

Kek yang depa panggang, i mean, bake pulak, macam kering kering, lembut gituew tapi sangat light oh dalam erti kata lain, sangat la ringan dan aku tak teragak agak nak menketangkedarah sebijik terus. Wah, teringat kek seterobery.


Tengok tu. See! Kepinkanan dan kelightan ke tu menggebus gebus tauu

Hehe. Kalau la banyak duit aku dalam bank, which is sebenarnya none. Pastu ada pulak outlet Secret Recipe, mesti akan jadi poyo lebih lebih buat secret surprise pastu semua orang kat rumah macam seprais (nama da surprise) sebab tetibe ada kek cheese atas meja.

Semua orang akan cakap

Wah, siapa yang berbesar hati belikan kek sedapsangatmenjilatjari ni.

Aku pun keluar sambil sengeh sengeh.

Heh, takda apa pun. Sambil mengidam ni kan baik disharing sharing.


Wah, imaginasi terlampau tinggi,


Oh. Sekarang baik aku pi dapo, masak or mandi. Sebelum aku buat buat meracau nak makan benda alah ni.

24 comments:

Bella said...

qibb aku nga wat oreo cheesecake neh, jgn jeles. muahahahaha

Umie Nadhirah said...

homaigosh. lapa.

slmt ari jadi kat ayah awak :D

♥..cik_mas..♥ said...

meleh air liur.. :(

little black dress said...

qib, i mimpi blubery cheese cake..yummy!

Wawan3y. said...

adehh, lapaq plak tgk kek, nak oreo cheese scret recipe! huhu

Amanina Sofea said...

ala sdapnye..
lme xmkn kek coklat moise..

HonEyBuNNy said...

nyum3....tiba2 lapar kek...huwawwa

Redbloodsnow said...

ADOIYAII...AKAK TROS JD NGIDAM TGK SUME KEK TUH AH..HUHUHU

afiqah said...

meh kita date makcik. hehe
I blnje u kek.

AISHA SAAD said...

lama tak dtg sini.
phewitt blog dah lainnn! nice!

nak kek jugakk.
aku hnya makan kek coklat, selain coklat tak lalu! hahaha.

plan nak buat kek ng umi aku, hg nak? mai laa sini. haha!

OrenLimau said...

sedapnye qib!!!!!buatlah!nanti bwk balik,bagi naddy sket.hehe

Cik Mimie said...

kelihatan sgt sedap kek2 di ats itu..
p, syg seribu kali syg..cik mimie x mkn kek :(

Mya Amira said...

adoi, gmbr yg ke-2 tu, buat lapar.. hehe..

iefa :) said...

wah...'' nyum2.. dapnye.. :)

A.D.A.M. said...

kek. kek. kek. sedapnyeee!!!

Adila Omar said...

BB!! Try strawbery mrshmalw cheese cke dkt secret! Sedapppp!!!

lea said...

sedapnya kek coklat...

Anisa Hang Tuah said...

nak kek jugakkk
nak kek chissss

hehehe

Mak Su said...

arrrrkkkk!! mau pengsan!

adik kena tag, http://ceritakosong.blogspot.com/2010/12/contest-mimik-muka-menarik.html

amy azuha said...

ami bwu lepas wat m0ist cake choc..
jom la singgah umah ami kat pc ney hek

ardinihumaira said...

suap ko dni etep... gulpp

I.Hazwani said...

*siap siap nak pgy kedai cake ;P

sophie said...

X minat mosit2 sgt.. Qib,banje chocolate indulgence. ;p

Anonymous said...

Saya telah melakukan pencarian di web berusaha untuk menemukan ide tentang cara untuk mendapatkan situs blog pribadi saya kode, gaya Anda sekarang dan tema yang indah. Apakah Anda kode itu sendiri atau apakah Anda merekrut programmer untuk mendapatkan itu dilakukan untuk Anda secara pribadi?

Entry Best!