Tuesday, December 7, 2010

Program TV Wajib LAYAN



Salam petang. Disini aku nak berkongsi tentang Citer TV wajib dilayan aku rasa la kalau ujung ujung minggu, takdamenda nak buat, sambil dok kudapkudap cekedis sambil dok tegok ayaq coke:l:

Hari Ahad

Kalau hari Ahad, sempena cuti cuti ni, ko layan la urdu. Tamil dalam bahasa senang nyer. Aku dulu layan la jugak. Tapi sejak da fluent cakap hindi, terus aku buat buat lupakan kacang, makan kulit jer, sebab kulit kacang rasa masin masin garam. Dakkpun, ko layan la MELODI, tv3, pukul 12.30 tengahari. Tu pun kalau mak korang bagi la dok depan tv taim orang dapoq dok memasak (perempuan)

Hari Isnin
Em, aku tak tahu la. Tapi kalau seingat aku, ri isnin dah setat citer Putera Katak/ 4.30 petang (isnin-kamis). Euw. Aku tak tengok putera katak. Rasa geli giler. Tak menjadi. Fake. Failed!! Hem, entah lah. Da lama da aku tunggu katak tu bertukar, tak jugak, aku stop. Benci weh. Ok. tapi buleh la cakap ok dari tak ok kan. Sepupu aku umo 9 tahun suker citer ni.

Hari Selasa

Dekat 8tv dah ada Ghost Whisperer. Korang tak tengok ker. Aku dulu layan jugak. Tapi sekarang pun macam tu. Dah tak layan la. Tapi citer best nau. Hero hensem. Heroin gojes. Hantu jer tak menakutkan. Aku kalau antu tak menaikkan bulu roma aku selai, dah kira fail tau citer tu. Citer ni main pukul 9.30 malam.

Hari Rabu,
Ghost Hunter.Ni citer ala ala seekers. Memang best ar. Macam depa pi tengok kat haunted area pastu dok cabar cabar antu. Esok tu kawan kawan. 8.30 ker, pukul 9 malam tak silap aku. Haha. Dah la pengacara ensem tak macam uncle seeker yang rambut panjang mengurai macam kalau tengok sekali pun buley tertukar dia dengan pontianak. DULU ADA SUPERNATURAL (T-T) kalau dekat tv3. Sob3.

Hari Khamis

Naruto/ Tv3 /7.30 malam. Ko layan lah. Aku naik muak dah dok layan game depa ni dekat PS2. Tapi watak aku paling suka Garaa la. Hahahaha. Gatal kan. Aku suke laki misteries macam Garaa tu. Pastu, aku rasa la, ada citer apa agi eh. Em, entah la tak tahu nak kasi tahu citer apa. Aku sekarang jarang tengok TV. Riadah jer petang petang. LALALA

Hari Jumaat

American Next Top Model di 8tv pukol 10.30 malam. Ni citer paling aku gemar la kan. Nak dapat badan sekering depa tak possible dalam waktu terdekat, so aku melayan la citer ni sambil dok berkhayal senyap senyap kan. Lagi pun, aku suke tengok depa dok bercakaq macam kuceng dalam citer. MUHAHAHAHAHA. Tapi nenek aku selalu saun wo tengok citer camni. Dia saun ,

Ha, tengok la pompuan tunjok pusat tuu puas puas!:10:

Hari Sabtu

Citer india, ni the best. Aku tak miss nak checkidout citer apa baik di Tv2, atau tv3. tapi, sepoiled betoi,. Minggu lepas citer watak manjulika tak sempat den nengok. 15 minit nak abis baru dapat tengok. Minggu ni kene cek bebetoi. HAHA

OK. Have a nice day:w:

22 comments:

AISHA SAAD said...

aku sejak2 dah tak dok rumah, sejak form 1 laa, tv mmg tak sentuh..
tengok kalo ada org bukak then aku nak liat bju ker aper ker.

kalo nama aku yg bukak sendiri, mmg tak laa!

pstt, bencik citer hindustan mahupon tamil! hohohhh.
tp bukan anti yaww, certain2 tuh tengok gak conth aper yg tiga bodoh tuh... hehe!

sugar2 kapas strawberry said...

630 wajib tgk seribu kali cinta.hahaha
walaupon cite tu rasa mcm nk campak dlm longkang je

ardinihumaira said...

kalo sabtu dni layan idola kecil kih3

Anisa Hang Tuah said...

dah lame tak tgok tibiee
wwoohhuu

aliza said...

suka ngk cerita next top model gak..ngeh3

Mak Su said...

mksu suka tgk apa kata wanita, agro, melodi, nona, jelitawan, masak2, hias rumh, ghost hunter, tamil movie :)

ijatnuar87 said...

aiyoyoyo...satu pom xder dalam list ambe,hehehe...

Umie Nadhirah said...

Byk2 cerita..
Naruto gak aku paling suka ^^ haha

HonEyBuNNy said...

wah2....ila pun layan gak sblm balik uia..heheh..

Betta sp said...

nie mmg da hapal citer yg best kt tv....tp sy jarang skit tgk tv, malas. layan anime lagi best:)

twinkle twinkle said...

ahha byk cite ghost ;D

Cik Mieyrarif said...

ahhaha.
mya duduk rumah jadik COUCH POTATO
jugaak

Redbloodsnow said...

akak lak xde mase taw nk tgk tv dh skrg nih :( busy akak pagi ptg siang mlm taw :(

nabilah_2908 said...

boleh join ni...sy pun suka tgk TV.. :)

Isnin malam :
8.30 : layan cerita Mentalist kt tv7 bila iklan tukar tv9..tp cite kt tv3 best gak..No Ordinary family.. ;)

Selasa :
hari yg paling bnyk cite best..
sama macam Qib..tgk ghost wishperer..kul 11 ada Supernatural la pulak...kt tv3 :)

Rabu :

suka tunggu movie kt tv2 or tv8

Khamis :

Project Run Away..

Jumaat :

ANTM..

Sabtu :

tk berapa best..ada tkde pun cerekarama n mid nite movie..

Ahad :

Fringe..tv7..kul 830 mlm (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DIY BLOG TEMPLATE

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tsk teng0k tv sejak tua2 nih. sekian =P

naziatul hawa said...

ui qib mu tgk la putera katak best wooo hehe...katak dye comey....qib nk header satu hee

mie said...

mmg rajin tgk tv ek..
bagus2...

papabear said...

wah sungguh rajin tengok tv nih :)

Anem arnamee said...

Hihi. ade yg sme ade tak dengan anem.

p/s: yang, kamu ditag utk join contest kat blogspot anem, meh:)

cik.shabah said...

suka tgok american next top model tuuuuuuuuuu,hihihi ;p


p/s : rindu ah ngan cik pink ;p

sweethOneY said...

dapat tgk tb pun waktu malam je. hari2 dok ngadap axn ngan diva je. pastu khamis malam tgk project runway kt 8tv :D

aliesha kirana said...

halu qib! sori lama xsinggah.busy der.. haah.. best ah entry ni..

AK lak..

isnin : layan citer p ramlee. gossip girl..tp dh lama xtgk..kui3

selasa : ghost whisperer!!!

sabtu : mmg tgk citer hindi..heheeheh

ahad : melodi, nona, pastu Buzzer beat kt 8tv.. haha!

Entry Best!