Tuesday, December 28, 2010

VITAMIN jiwa


Tengahari. Hai tawan tawan. Meh nak kongsi sikit. I found out some good quotes yang best best on the internet basically revolving around you.

Quotes mostly macam jenis motivating and inspiring sangat la membantu nak lift up kan sikit spirit. Macam aku la yang jenis selalu down ni, pastu kuat giler stress, pastu orang gelar pemikir masalah dunia, quotes main peranan dalam diri aku. Dulu aku paling suke quote:

Hidup ni seperti roda. Once u are up, then u will be going down someday, somehow.

Tsk. Ajar aku banyak benda tu. Tak semestinya aku sentiasa gumbira. Kadang kadang kita kena nangis gak. Betoi kan???

Nah, cikit.

Have fun reading

“Sometimes, I wish I could go back to the days when I was six and my biggest problem was what kind of dress to put on Barbie or whether I had enough legos to build a fort.”

Betoi kan. Kadang kadang rasa jer nak balik semula ke zaman lampau. Senang toksah nak piker piker masalah dunio ni.

"One of the most wonderful things about life is that there's always so much more to know, so much more to discover."

Ni pon betoi gak. You’ll learn new things everyday. Hidup ni kena sentiasa menerima untuk learn and dikasi learn oleh orang lain. Jangan tentibe orang nak bagi idea ker, nak tunjok ajar ker, kau tetibe naik darah, naik minyak syok sendiri pandai sendiri kan.

"A calm and peaceful mind is a very important factor in good health."

Ni salah satu azam aku tahun 2011. Aku dah tak mo dah stress. Rambut pun banyak jer gugur. Lama lama boleh botak kepala oden ni.

Last but not least,


Selamat makan tengahari. Hari ni turn aku masak. Sapa nak jamu mai lar. Hahaha

15 comments:

¡ɥsoſ said...

Those look delicious!

Anisa Hang Tuah said...

an upsidedown on life

aliesha kirana said...

btol3..hidup ini ibarat jalan yg penuh persimpangan, kita yg harus memilih setiap simpang tersebut..echewah!

enyheartsdiamond said...

saya suka baca quotes dekat tumblr ;)

this is one of my fav;

"If all good things must come to an end, then do not worry. All bad things eventually would end too."

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

"A calm and peaceful mind is a very important factor in good health."

suka yang ini.. thanks dear berkongsi ini..

PinQib said...

@enyheartsdiamond tengs. Hehe. Nnti nak jengok la tumblr

Rara Nasiha said...

quotes memang best. aku pun suka baca. sebab bagi kita semangat. :)

PinQib said...

@Rara Nasiha setuju ngat. ;)

PinQib said...

@☺[ai][sUmi]☺Chan Hehe. i m glad u like it ><

PinQib said...

@aliesha kirana hehe. Cheh.. chewahhh

PinQib said...

@¡ɥsoſ Erk, maybe. i havent tasted it yet, eahahah

PinQib said...

@Anisa Hang Tuah Maksud dia tu camne eh?? hehe. tumpang tanya.

maCy said...

dari ats smpi bawah. macy plg bminat tang arini turn aku masak. tolongla antau sini. haha

PinQib said...

@maCyhaha,, ada lgi stok ayam berempah ni ><

Nismo BluebirD said...

sedangkan masak nasik goreng ada ketulan garam x hancur,ni kan pulak nak masak tengahhari,kikiki^^

Entry Best!