Thursday, December 16, 2010

Your First Two Wheels Moment



SALAM selamat pagi :26:
Apa kabar tawan tawan. Ni pagi mood nolstagia betoi. Rasa nak imbau semua benda kita semua buat masa tecik tecik.

Ferst yang aku teringat sekali is MASA naik basikal tayar dua. Dari three wheeled ke two wheeled. Haha. Tak macam orang kawen, dari berdua terus bertiga. Ni terbalik. Tapi aku ingat jugaklah, kemain lama weh aku naik basikal tayar tiga tu. Siap memang macam da pro buley wat stunt macam gune basikal BMX tu.

Sebab kalau pegang handle basikal dalam keadaan badan terbalik pun, sambil kayuh dalam keadaan backwards , takkan ada satu pun peloh panik akan menitik. Sebab rasa takut takda. Basikal tayar tiga berapa kali jer kan jatoh masa ko tengah kayuh. Ada ke sebenarnyer JATUH? Takda keenn..

:125:


So, orang yang ajar aku naik basikal 2 tayar, was my DAD :93: . Wah, hensem tu masa budak budak dulu, terus bersemangat yuuuu, nak belajar kayuh cepat cepat. Sekarang pun HENSEM lagi kowt.

Belajar dulu pun depan rumah. Tempat parking kereta. Masa tu, kereta ada satu jer. Kira space banyak. Sekarang dah berduaan kereta. Da ada bini. Takda langsung space tinggal. Tapi, nasib baik semua adik badik aku da pandai naik basikal. Daddy ajar penoh rasa wa cakap lu. Kayoh sikit sikit sikit. Pastu in just one night, aku da macam LANCE ARMSTRONG, cycler tu. Wah, bergayaaaa :face50:.



Aku terus angkat tangan lepas berjaya buat satu pusingan

Then. Habis kan list melawat di :99:SINI.


XOXO:n:

12 comments:

amira said...

muehehe..teringat gak eah kecik2 dulu..skang ni tak ley naik beskal dah.. diorang bising..katnya nanti tayar pancit.. haha
Beriklan secara percuma secara 5 jam.Mai la~

Sharinginfoz said...

dah lama betul tak naik basikal ni..

zura@iwan said...

tingat gk ms zmn kecik2 dl..hehe..

km bljr bw beskal kt kg....bw kt padang.....smpi tjatuh...nasib baik pdg x sakit kena rumput.hahhaa

afiqah said...

mmg nostalgia kan Qib, mne u hilang, cm dh lme je tak BW kt blog I?

aliesha kirana said...

hahaa..AK reti naik basikal tp masih cpt gabra.. so moto mmg xbrani la nk naik.. hahaha...

streetneon said...

waa..time i blaja beskal dlu, i trus nak nek yg besar punye..amek masa sebulan gak r kayuh sambil jalan....sebab pendek lg, xsampai n xberani.. da la time tu duk kat rumah Quaters, sume jiran turun padang bagi support..kiki...

Azmi said...

wah dah macam cycler terkenal pulak..
kih3..

Hanis Ayuni said...

alaaa, tak ingat la qib. dolu dolu macam terus naik beskal roda dua je. hikhik. :P

btw, daddy hamis pun handsome jugak. hee. :)

I.Hazwani said...

dulu pakai basikal roda tiga jugak. tapi belajar sendiri je. Berdiri Atas Pedal Basikal Sendiri ;P

Cik Tom said...

dah lama tak naik basikal..hehe

nabilah_2908 said...

masa kita kecik2 dulu pun my dad yg ajar naik basikal..huhu,,sweet jer bila terkenang balik.. :)

ardinihumaira said...

masa kecik dulu berebuta dengan adik nak nek beskal ;p

Entry Best!